ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ιστολόγιο με επικαιρότητα, ειδήσεις και νέα, πυροσβεστικού, περιβαντολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το διαδίκτυο και τον τύπο.13/8/17

Κείμενο για τη συνέντευξη Τόσκα στο ΑΜΠΕ

Παραθέτουμε κείμενο που εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Bloko.gr

 Η συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κατ ευφημισμό αν.Υπουργος Προστασίας του Πολίτη είναι κατάπτυστη, ανακριβής και αναληθής. Ειναι απαράδεκτο και άκρως επικίνδυνο ο αν.Υπουργός "Προστασίας"   (ποιάς Προστασίας μένει αναπάντητο) να : α)διαγωνίζεται με την ΝΔ για το ποιός ειναι χειρότερος β)να μη γνωρίζει ότι δεν υπάρχουν πρωτεύοντα και δευτερεύοντα ελικόπτερα δασοπυρόσβεσης , γ) να  προσβάλλει και αδικεί κατάφορα τους Έλληνες Πυροσβέστες λέγοντας ότι έχουν έλλειμμα  εκπαίδευσης και ότι θα φέρει Αμερικάνους για να τους εκπαιδεύσουν , δ) να ψεύδεται λέγοντας ότι για την ματαίωση των διαγωνισμών μίσθωσης ελικοπτέρων φταίνε οι επιτροπές του ΠΣ ξεχνώντας ότι ο συνταγματάρχης συνεργάτης του στο γραφείο του διέταζε τις επιτροπές υποβάλλοντάς τους τι ακριβώς θα γνωμοδοτήσουν έτσι ώστε να ματαιωθούν οι διαγωνισμοί και να προχωρήσουν με απευθείας αναθέσεις στην NSPA , ε) ψεύδεται λέγοντας ότι έφερε το μέτρο των Πανελληνίων εξετάσεων γιατί αυτό το μέτρο είχε ψηφιστεί από το 2014 με το Ν.4249.

''Οι ευθύνες που δεν καταλογίζονται''

Στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Bloko.gr εστάλη επιστολή μέσω της οποίας γίνεται ανάλυση για τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης που διαθέτει η χώρα, τις ελλείψεις και τα προβλήματα που έχουν
δημιουργηθεί.

Διαβάστε την επιστολή:

Κάθε χρόνο εκτός από τον Εθνικό εναέρο στόλο , οκτώ Canadair 215 τέσσερα Canadair 415 & 17 Πετζετέλ μισθώνουμε και δέκα ελικόπτερα , τρία βαρέως τύπου (Erickson ) χωρητικότητας 7 έως 10 tn εκ των οποίων τα δύο εδρεύουν στην Αττική και το άλλο στην Ανδραβίδα βάση του σχεδιασμού, επτά μεσαίου τύπου με κάδο χωρητικότητας 3,5 έως 4 tn , τα οποία εδρεύουν μεταξύ άλλων σε Αλεξανδρούπολη , Ρόδο ,Χίο , Σάμο , Χανιά Ηράκλειο , κλπ. με ημερομηνία άφιξης και ετοιμότητας από 5 Ιουνίου.

Τα Κύθηρα κάηκαν - Οι συνδικαλιστές της πυροσβεστικής ζήτησαν συγνώμη από τον κόσμο και ΜΟΝΟ ο Τόσκας ενοχλήθηκε από την κριτική! και είπε....Αντί για ευχαριστώ που διαθέσαμε όλα τα μέσα υπήρξε κριτική

«Από τις 7.15 το πρωί τα δύο ελληνικά καναντέρ βρίσκονται στην περιοχή, στα χωριά της Αλβανίας, όπου ζει η ελληνική μειονότητα και από εκείνη την ώρα ενεργούν και κάνουν ρίψεις προκειμένου να μειώσουν ή να σβήσουν την πυρκαγιά, η οποία είναι πολύ δύσκολη, γιατί είναι και σε ορεινό έδαφος και δεν υπάρχει δυνατότητα καλού συντονισμού με τα επίγεια τμήματα» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm», για τη συνδρομή της Ελλάδας σε επιχείρηση κατάσβεση πυρκαγιάς στη γειτονική χώρα.

«Η Αλβανία δεν έχει τους μηχανισμούς που χρειάζεται κι εδώ έχουμε κι έναν σοβαρό, επιπλέον λόγο, να ανταποκριθούμε με ό,τι καλύτερο έχουμε, γιατί σε αυτά τα χωριά ζει και πρέπει να διατηρηθεί η ελληνική μειονότητα, αλλά και ο φυσικός πλούτος που έχουν αυτά χωριά. Η επιχείρηση σχεδιάστηκε χθες το βράδυ, η κυβέρνηση αποφάσισε να σταλούν τα καναντέρ που βρίσκονταν στη Θεσσαλονίκη» είπε ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι αφού ενεργήσουν για αρκετή ώρα στην περιοχή, στη συνέχεια τα καναντέρ θα συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στην περιοχή της Φλώρινας.

"Ευρύτερη χρησιμοποίηση στρατιωτικών μέσων στις δασικές πυρκαγιές"

«ΠυροΛαγνεία»

Οι φυσικές πυρκαγιές δεν ξεπερνούν το 3%!! (κεραυνοί κ.λ.π) Το υπόλοιπο λοιπόν τεράστιο ποσοστό του 97% οφείλεται σε
«ανθρώπινη βούληση η αδιαφορία «!!!
Είναι πολύ εύκολη η άσκηση κριτικής ανεξαρτήτου εφαλτηρίου η σκοπού!!
Η λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, ιδιαίτερα σε θέματα πολιτικής προστασίας συμπορεύεται με τις δράσεις των Ο.Τ.Α , με πολλές από αυτές να χρηματοδοτούνται από τον οικονομικό επιτελείο του κρατικού μηχανισμού!!
Εδω όμως παρατηρείται η διαφορά ισχύος μεταξύ των φορέων και οργανισμών του κρατικού μηχανισμού και της Τ.Α !
– Οι φορείς του κρατικού μηχανισμού είναι ευάλωτοι στην κριτική είτε αυτή είναι καλόπιστη, είτε όπως συμβαίνει μερικές φορές, (λίγες ευτυχώς) κακόπιστη, οποιασδήποτε σκοπιμότητας τυχόν να υπηρετεί!!
– Η τοπική αυτοδιοίκηση ως θεσμός έχει το πλεονέκτημα έναντι του κρατικών φορέων, να μπορεί να κινητοποιεί τις κατά τόπου κοινωνίες για την συμμετοχή τους σε όλες τις δράσεις, καθώς επίσης έχει αντίστοιχα το πλεονέκτημα αλλά και την υποχρέωση για τον καθορισμό των προτεραιοτήτων των δρασεών της!!