Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

24/1/10

Ο ΥΕΘΑ Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΟΜΒΕΡΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΣΛΙΣΤΙΚΟ Σ.Α. ΚΑΙ Ε.Δ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σε σχέση με το νομικό καθεστώς της αποστράτευσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο κ.Ε.Βενιζέλος δήλωσε:
"Τα ζητήματα που αφορούν το υπηρεσιακό καθεστώς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, την ιεραρχική δομή, τις προαγωγές και τις αποστρατείες τους, ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η πολιτική του οποίου εκφράζεται με τις δημόσιες δηλώσεις μόνον του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και τις ταυτόσημες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού"... Έχω ήδη προ πολλού ανακοινώσει και στη Βουλή και στα ΜΜΕ το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η επεξεργασία του σχεδίου νόμου περί ιεραρχίας και προαγωγών που θα αφορά το σύνολο των αξιωματικών και υπαξιωματικών και όλα τα στάδια, από την εισαγωγή τους στις παραγωγικές σχολές ή την με άλλο τρόπο ένταξή τους στο στράτευμα, μέχρι την εφεδρεία. Οι αρχές αυτές συζητήθηκαν ήδη διεξοδικά σε μακρά άτυπη συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας", συνεχίζει στη δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος... Η στρατιωτική ιδιότητα και ιδίως η ιδιότητα του Έλληνα αξιωματικού δεν είναι απλώς ένα επάγγελμα αλλά μία ειδική νομική κατάσταση που περιποιεί τιμή και γεμίζει με ευθύνη το κάθε στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων, για το επίπεδο της ζωής του οποίου και της οικογένειας του μεριμνά και θα μεριμνά η Πολιτεία με πολλούς τρόπους", κατέληξε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας."
πηγη:http://www.newstime.gr

Οι δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για τους δικούς του υφισταμένους των Σωμάτων Ασφαλείας ακόμα αναμένεται...