Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

7/9/11

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!


Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Σην προσεχή Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:30, ο αγωνιστικός παλμός του Συνδικαλιστικού μας Κινήματος χτυπά στη Θεσσαλονίκη. Οι Ομοσπονδίες μας, συνεχίζοντας με συνέπεια τον αγώνα τους ενάντια στα πρωτοφανή μέτρα λιτότητας και περικοπών, που με απίστευτη θρασύτητα επέβαλε στο λαό μας η Τρόικα σε αγαστή συνεργασία με τους κυβερνώντες, σας καλούν να συμμετάσχετε μαζικά σε αυτό το συλλαλητήριο για να δώσουμε τη δέουσα απάντηση σ' αυτούς που μας οδηγούν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Ποιος μπορεί να μένει αδιάφορος όταν σε ενάμισι χρόνο έχουμε χάσει το 40% των αποδοχών μας, τον επόμενο μήνα συνάδελφοι θα βρεθούν με μηδενικά σημειώματα αποδοχών, οι μισθολογικές μας ωριμάνσεις και τα χρονοεπιδόματα έχουν «παγώσει» επ' αόριστον, τα επικουρικά ταμεία καταρρέουν και ελλοχεύει ο κίνδυνος μη καταβολής μερισμάτων, το εφάπαξ –οι δικές μας εισφορές δηλαδή - ψαλιδίζεται, η νυχτερινή αποζημίωση ήδη είναι στον αέρα, ενώ απεργάζονται την περικοπή των 5νθημέρων, οι λειτουργικές δαπάνες έπεσαν στα κατώτατα επίπεδα, επαναφέροντας τους εράνους και τις χορηγίες (!), υπηρεσίες θα βάλλουν λουκέτο και όλα αυτά με έναν κοινό παρανομαστή: Την ανασφάλεια τόσο των ενστόλων όσο και των συμπολιτών μας, που αφήνει πίσω της νεκρούς και τραυματίες...

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Η κρισιμότητα των στιγμών, επιβάλλει σε όλους υπεύθυνη στάση. Ειδικά αυτή τη φορά δεν πρέπει και δεν μπορεί να μείνουμε με την αγανάκτηση στα χείλη μας. Να δώσουμε δυναμικό παρών στο κάλεσμα των Ομοσπονδιών γιατί μόνο έτσι δεν θα χάσουμε την ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο.

Αν δεν αγωνιστούμε ΤΩΡΑ με όλες μας τις δυνάμεις, το αύριο δυστυχώς φαντάζει ζοφερό και αποκρουστικό για μας, τις οικογένειές μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Αντιστεκόμαστε στην εξαθλίωση.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς