Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

23/11/10

«Διακρατική αντιμετώπιση μεγάλων δασικών πυρκαγιών από τις Η.Π.Α.»


Thn Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. στο Φοίνικα, πραγματοποιήθηκε διάλεξη με θέμα «Διακρατική αντιμετώπιση μεγάλων δασικών πυρκαγιών από τις Η.Π.Α.»από τον Διευθυντή Διαχείρισης Δασικών Πυρκαγιών της Δασικής Υπηρεσίας των Η.Π.Α. Dale K. Dague.
Ο κ. Dague είναι ένας από τους υψηλότερους αξιωματούχους της Δασικής Υπηρεσίας των Η.Π.Α. και υπεύθυνος για τις διεθνείς συνεργασίες της χώρας στον τομέα διαχείρισης δασικών πυρκαγιών και άλλων κρίσιμων καταστάσεων.
Στην εισήγησή του, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, για τις ενέργειες που ακολουθούν οι Η.Π.Α. για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών στην επικράτειά της, για τις διαδικασίες του έγκαιρου εντοπισμού των πυρκαγιών, καθώς και για το ανθρωπινό δυναμικό και τα μέσα που διαθέτουν για την αντιμετώπιση τους.

Επίσης αναφέρθηκε στις διακρατικές συνεργασίες που έχουν συμφωνήσει με διάφορες χώρες, για την αντιμετώπιση μεγάλης έκτασης και υψηλού κινδύνου δασικών πυρκαγιών. Τέλος, αναφέρθηκε στο εθνικό σύστημα αντιμετώπισης κρίσεων (National Incident Management System – NIMS) που χρησιμοποιούν για την συστηματική και οργανωμένη αντιμετώπιση μεγάλων δασικών πυρκαγιών και όχι μόνο.

ΠΗΓΗ: ethelontis.firefighter.gr