Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

20/9/11

ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΛΗΣΤΕΙΑ


ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Αυτή πλέον η πολιτική της κυβέρνησης και της Τρόικας καταργεί και ισοπεδώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και μας οδηγεί στη φτώχια και την εξαθλίωση.

Μετά τις συνεχείς περικοπές των επιδομάτων μας, την κατάργηση του 13-14ου μισθού, το αναδρομικό τσεκούρωμα του "Εφαρμοστικού", συνεχίζει ακάθεκτη με την παραλαβή πλέον από τους συναδέλφους του ΚΕΦΑΛΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ που θα στερήσει από τις φαμίλιες μας, άλλον ενα μισθό. Και πριν καλά καλά ολοκληρωθεί η αποστολή του παραπάνω χαρατσιού, ανακοινώθηκε το νέο χαράτσι για τα σπίτια μας μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.
Όλα αυτά υπό το δραματικό σκηνικό νέων φορολογικών χαρατσιών, της αύξησης της ανεργίας, μαζικών απολύσεων χιλιάδων εργαζομένων στο Δημόσιο μέσα από τον αντεργατικό θεσμό της εργασιακής εφεδρείας, το νέο φτωχολόγιο – μισθολόγιο, το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, τη διάλυση της κύριας σύνταξης και των επικουρικών ταμείων, την υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας και Υγείας,την παρά πέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ πλέον μόνο για τους δανειστές μας, το μεγάλο κεφάλαιο, τις πολυεθνικές και αυτούς που υφάρπαξαν τον εθνικό πλούτο.

Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, πλεόν είναι πασιφανές ότι απότυχε παρασέρνοντας στην δυστυχία το σύνολο των πολιτών της χώρας και κυρίως των μη προνομιούχων.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

Πρέπει να σταματήσουμε τη νέα βάρβαρη επίθεση στο εισόδημά μας, τα νέα έκτακτα χαράτσια σε βάρος των εργαζομένων και των ανέργων.

Σε κοινό μέτωπο,με τους ένστολους εργαζόμενους στα Σ.Α. αλλά και κλαδικά κλιμακώνουμε δράσεις για να ανακόψουμε την τροχιά αξαθλίωσής μας.

Σε κοινό μέτωπο με τους εργαζομένους στο δημόσιο τομέα της χώρας προχωρούμε σε κινητοποιήσεις για την προβολή, ανάδειξη και διεκδίκηση των αιτημάτων μας.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στους φορείς που το προσωπικό τους εντάσσεται στον αντεργατικό θεσμό της εργασιακής εφεδρείας και πραγματοποιούν απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στις 1:00μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 1:00 μμ στα Προπύλαια.

Οι διαχειριστές της κρίσης πλέον είναι αδίστακτοι. Πρέπει να τους σταματήσσουμε.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΠΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.


Την Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011, στα γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη Βουλή, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (Ε.Α.Π.Σ.) με εκπροσώπους της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τον Θοδωρή Δρίτσα, βουλευτή Α΄ Πειραιά και Νησιών και Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο, τον Βασίλη Μουλόπουλο, βουλευτή Επικρατείας και μέλος της Διαρκής Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και τον Τάσο Μαυρόπουλο, μέλος του τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΝ.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν αναλυτικά τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο. Τα σημαντικότερα από αυτά αφορούν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την καλοκαιρινή περίοδο, τις ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, την έλλειψη κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, την υπερεργασία του προσωπικού με προφορικές και γραπτές διαταγές που παραβιάζουν τη νομοθεσία και το καταπονούν υπέρμετρα θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους και την ζωή τους με δυσμενείς ταυτόχρονα επιπτώσεις στο κρίσιμης σημασίας έργο τους, την Πυρόσβεση. Συζήτησαν, επίσης, σχετικά με την μείωση των κονδυλίων για τη λειτουργία των υπηρεσιών και την εξαθλίωση στην οποία οδηγείται το προσωπικό του Π.Σ. από τη δραματική μείωση των αποδοχών τους.

Οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αφού ευχαρίστησαν για την ενημέρωση δήλωσαν ότι παραμένουν στο πλευρό των στελεχών του Π.Σ. αναγνωρίζοντας την κοινωνική τους προσφορά. Δεσμεύθηκαν, τέλος, ότι θα επιμείνουν στις απαραίτητες πολιτικές παρεμβάσεις προκειμένου να βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων και στην βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του Σώματος