Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

3/11/11

Αυξημένα κατά 13,3% τα τέλη κυκλοφορίας 2012- ΝΕΑ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ


Αυξημένα έως και 13,3% είναι τα σήματα των τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων, φορτηγών και μοτοσικλετών του έτους 2012, η προμήθεια των οποίων θα πρέπει να γίνει μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2011 από τις τράπεζες.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, τα σήματα... θα διατίθενται και από τις ΔΟΥ, ενώ όσοι δεν το προμηθευτούν έγκαιρα, κινδυνεύουν με πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο της αξίας του σήματος, με κατώτερο ποσό τα 30 ευρώ.

Το ύψος των τελών καθορίζεται με δύο τρόπους και συγκεκριμένα:

• Για τα επιβατικά, τα οποία έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα έως τις 31 Οκτωβρίου 2010, καθώς και για τις δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας πρώτης ταξινόμησής τους στην Ελλάδα, αποκλειστικά με βάση τον κυλινδρισμό του κινητήρα.
• Για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά από την 1-11-2010 και μετά, ο υπολογισμός των τελών γίνεται με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Στα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα που πρωτοκυκλοφόρησαν έως τις 31-10-2010, η μεγαλύτερη αύξηση, σε σύγκριση με το 2011, ύψους 12,5%, εντοπίζεται στα αυτοκίνητα κυβισμού από 1.072 - 1.357 κ.ε., ενώ η χαμηλότερη αύξηση 9,1% εντοπίζεται στα Ι.Χ. από 1.358-1.548 κ.ε.

ΝΑΚΟΣ ΓΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 2 ΩΡΩΝ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος, απαντώντας στα όσα είπε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στο σκηνικό κατάρρευσης
της κυβέρνησης, ο κ. υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιφυλάσσει για τον εαυτό του το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου για τα θέματα της αρμοδιότητάς του. Νίπτει τας χείρας του και, κατά την προσφιλή του συνήθεια, υιοθετεί την τακτική «για όλα φταίνε οι άλλοι».

Στη μακροσκελέστατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, μίλησε για όλους και για όλα, χωρίς να πει επί της ουσίας τίποτα καινούργιο. Εξαντλήθηκε σε ευχολόγια και επιμερισμό ευθυνών σε οποιονδήποτε άλλο, εκτός από τον εαυτό του και την κυβέρνηση...

Διαβάστε περισσότερα