Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

14/6/11

ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ


ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011
11 πμ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ
Δεν χρωστάμε,δεν πληρώνουμε



Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Οι εγχώριοι διαχειριστές της κρίσης, που και οι ίδιοι δημιούργησαν, παρά την ομολογούμενη αποτυχία της αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής, συνεχίζουν και εντείνουν τη νέα βάρβαρη επίθεσή τους σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Με το νέο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, προωθούν ΠΟΥΛΑΝΕ τη δημόσια περιουσία,ΕΠΙΒΆΛΛΟΥΝ νέα αύξηση των έμμεσων φόρων, μείωση του αφορολόγητου, κατάργηση του κατώτερου μισθού, μείωση του εφάπαξ και των επικουρικών συντάξεων, νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις μέσω αύξησης των κρατήσεων του ΛΑΦΚΑ και της ειδικής εισφοράς για όσους είναι κάτω από 60 χρονών κ.λπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΠΣ

ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΙΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟ ΦΤΩΧΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ


Και ενώ οι μνημονιακές επιταγές των δανειστώ-δυναστών της χώρας, στεγνώνουν και οδηγούν την χώρα μας σε μιά πρωτοφανή δυστυχία, εισήλθε τάχιστα και ένα νέο σκληρό χτύπημα για να επιταχύνει την πορεία της προς την φτώχεια, την ανέχεια και την οπισθοδρόμηση προς τη δεκαετία του 40-50.
Ο νέος πέλεκυς με το ευφάνταστο τίτλο "Μεσόπροθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015." στις σελίδες του υπό ψήφιση νομοθετικού του κειμένου περιγράφει το τσουνάμι της οριζόντιας, άδικης και αδιέξοδης συνταγής άγριας φτωχοποίησης του ελληνικού λαού. Οι βασικοί πυλώνες της νέας αυτής επιδρομής βασίζονται:
1. Στην άμεση εφαρμογή μέτρων λιτότητας ύψους 28,3 δισ. ευρώ.
2. Στην πώληση σε ιδιώτες όλων των συμμετοχών του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ και στις τράπεζες και ακινήτων του Δημοσίου με στόχο να αντλήσει 50 δισ. ευρώ.
3. Στην κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της οικονομίας που για την πενταετία προσδιορίζεται σε 97 δισ. ευρώ με δανεισμό από τους εταίρους και το ΔΝΤ.
Με πέντε νομοσχέδια που θα έρθουν στη Βουλή από την ερχόμενη εβδομάδα ως και το τέλος Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση θα προχωρήσει...

Διαβάστε ολόκληρο του άρθρου του Ταμία του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ Ιωάννη Σταμούλη

Ένα εκατομμύριο υπογραφές για την αποκάλυψη της αλήθειας.

Νομίζω πως ήρθε η ώρα να μετατρέψουμε την απαγγελτική μας αγανάκτηση περί της κρίσης σε ενεργητική διεκδίκηση και να απαιτήσουμε από τους ξένους τραπεζίτες και τις Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις τους να μας αποκαλύψουν τα ονόματα των <Ελλήνων> μεγαλοκαταθετών που έβγαλαν πρόσφατα τα χρήματα τους σε τράπεζες της Ελβετίας , της Αυστρίας, του Λουξεμβούργου κλπ. . Διότι αυτές οι καταθέσεις των δεκάδων δις. Ευρώ αποτελούν πιθανότατα προϊόν φοροδιαφυγής...

Διαβάστε την πρόταση των Αντρχων Σιμιτσή Δημήτριου και Μανιάτη Αναστάσιου, μέλη του ΔΣ της Ε.Α.Π.Σ. προς το Δ.Σ. της ΕΑΠΣ

ΧΙΟΥΜΟΡ



Με το πενάκι του σναδέλφου Σπ. Μουρατίδη

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΡΘΕ