Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

25/5/12

ΕΑΠΣ : ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Αθήνα 25-5-2012
Συνάδελφοι
Στο κλίμα των "διερευνητικών διαδικασιών" που βρίσκεται η πολιτική προεκλογική κατάσταση στη χώρα μας, δεκτήκαμε μηνύματα απο συναδέλφους  που δέκτηκαν "διερευνητικές" για "ταξιδιωτικά" του προγράμματος "ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ 2012".
Τα παραπάνω, βέβαια γιά εμάς, είναι δυσνόητο, μιας και από την απλή ανάγνωση των διατάξεων του κανονισμού μεταθέσεων δεν προβλέπεται διαδικασία "διερεύνησης" και επίσης,αν δεν κάνουμε λάθος, κατά την προεκλογική περίοδο δεν υλοποιούνται υπηρεσιακές μεταβολές, εκτός των αναγκαίων.
Σήμερα το μεσημέρι σε επικοινωνία με τον κ.Αρχηγό του Π.Σ, για το συγκεκριμένο θέμα,μας δήλωσε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν μεταθέσεις μέχρι τις 17 Ιουνίου.
Τέλος πιστεύουμε ότι  οι επιτελικές υπηρεσίες του Α.Π.Σ. έχουν κάνει τα αναγκαία για την διασφάλιση της νομιμότητας της διαδικασίας μεταφοράς του χρόνου διεξαγωγής των μεταθέσεων

Αστυνομικοί πλάι στους διαδηλωτές, κόντρα στους τραπεζίτες

Το κίνημα Occupy ανασυντάχθηκε τις τελευταίες ημέρες και δραστηριοποιήθηκε στο Μέριλαντ λόγω της συνόδου των G8 αλλά και στην Φρανκφούρτη, στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs.
Στην πόλη της Γερμανίας και συγκεκριμένα το προηγούμενο Σάββατο, ημέρα που κορυφώθηκαν οι κινητοποιήσεις,συνέβη και το εν λόγω περιστατικό που κοινοποιήθηκε σήμερα και από τη Wall Street Journal. Οι τετραήμερες κινητοποιήσεις κατά του καπιταλισμού έφεραν τον τίτλο "Blockupy". Σε πρώτη φάση, συνοδεύτηκαν από συλλήψεις και αντεγκλήσεις μεταξύ των διαδηλωτών και των αρχών. Οι διαδηλώσεις της περασμένης εβδομάδας σημειώθηκαν εν μέσω νομικών διενέξεων ανάμεσα στους ακτιβιστές και τις γερμανικές αρχές για το κατά πόσον οι κινητοποιήσεις θα έπρεπε να επιτραπούν.
Τελικά, οι γερμανικές αρχές έδωσαν μεν άδεια για να γίνει συγκέντρωση την Τετάρτη και διαδηλώσεις το Σάββατο, αλλά απαγόρευσε να γίνουν κινητοποιήσεις άλλες ημέρες.
Το Σάββατο, πάνω από 20.000 πολίτες διαδήλωσαν ειρηνικά στη Φρανκφούρτη κάτω από δρακόντεια μέτρα της αστυνομίας. Παρόλα αυτά, μέρος των αστυνομικών δυνάμεων, αποφάσισε να σταματήσει την περιφρούρηση της πορείας και να λάβει μέρος στις κινητοποιήσεις κατά των G8. Άλλωστε τον τελευταίο καιρό, η δημοτικότητα της Άγκελα Μέρκελ και της δημοσιονομικής πολιτικής της βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, με αρκετές δημοσκοπήσεις να αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.
Πολλά από τα πανό που αναρτήθηκαν, ανέγραφαν: "Αλληλεγγύη στην Ελλάδα και τα Ευρωπαϊκά κράτη που υποφέρουν", "Διεθνής αντίσταση κατά της λιτότητας και των μέτρων της Τρόικας", "ενάντια στην κυριαρχία των τραπεζών", "Πεινάτε; Φάτε έναν τραπεζίτη". Δεν έλειψαν και οι ελληνικές σημαίες σε ένδειξη συμπαράστασης.
Δείτε το βίντεο που διέρρευσε στα social media με μέλη των αστυνομικών δυνάμεων να περπατούν με τα κράτη ανά χείρας συντασσόμενοι στην ουσία με τους διαδηλωτές.
ΠΗΓΗ:/www.bloko.gr