Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

5/6/12

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος- Ώρα ευθύνης

Hμέρα που χρειάζεται να σκεφτούμε το φιλόξενο πλανήτη μας, ημέρα που χρειάζεται να αισθανθούμε την απόλυτη ανάγκη να συμμετέχουμε ο καθένας με το ρόλο μας, "για τη διατήρηση του οικολογικού αποτυπώματος της ανθρωπότητας μέσα σε πλανητικά όρια, σύμφωνα νε το μήνυμα του  γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μου για τη σημερινή  Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.
Στην πατρίδα μας, που ο οδοστρωτήρας του μνημονίου, συνεχίζει το καταστροφικό του έργο, η προστασία του περιβάλλοντος, αποτελεί "πολυτέλεια" που δεν επιτρέπεται από τις "δανειακές συμβάσεις"
Ενώ βρισκόμαστε στις πρώτες μέρες του Ιουνίου, και η αντιπυρική περίοδος έχει αρχίσει, ο  μηχανισμλος  δασοπροστασίας  στενάζει από τις ελλείψεις.
Στον τομέα της πρόληψης, το μόνο που υπάρχει είναι οι φωνές αγωνίας τόσο από τους δασολόγους, όσο και από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, για την έλλειψη των αναγκαίων πιστώσεων  Αγνοείται η χρηματοδότηση των έργων και μέτρων πρόληψης (αποψίλωση, καθαρισμοί δασικών δρόμων, αντιπυρικών ζωνών, κ.λ.π.) από τους συναρμόδιους φορείς και υπηρεσίες, γεγονός ιδιαίτερα επικίνδυνο, που  μαζί με την μεταβολή του κλίματος, θα δημιουργήσει στο μεγαλύτερο τμήμα της δασικής μας έκτασης μια  πυριτιδαποθήκη.