ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ιστολόγιο με επικαιρότητα, ειδήσεις και νέα, πυροσβεστικού, περιβαντολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το διαδίκτυο και τον τύπο.22/2/13

"Σώζουμε ανθρώπους, όχι τράπεζες"

Ισπανία: Πυροσβέστες αρνήθηκαν να κάνουν έξωση σε 86χρονη και απειλούνται με απόλυση

Άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην πόλη Λα Κορούνια αποφάσισαν να μην εκτελέσουν διαταγή έξωσης που δόθηκε από τις τοπικές Αρχές την περασμένη Τετάρτη. Με την κίνηση τους αυτή, τάσσονται στο πλευρό των Ισπανών που πλήττονται από την κρίση και καθημερινά αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να βρεθούν στο δρόμο.
Η αντίδραση των Ισπανών πυροσβεστών ήταν σύμφωνη με τις διαμαρτυρίες πολλών ακτιβιστών, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο σπίτι της ηλικιωμένης Αουρέλια Ρέι, ενώ το πυροσβεστικό όχημα με το οποίο μετέβησαν στην περιοχή, έφερε ένα αυτοκόλλητο, το οποίο έγραφε χαρακτηριστικά "Σταματήστε τις Εξώσεις".

Έξω από το σπίτι της είχε συγκεντρωθεί πλήθος ακτιβιστών προς ένδειξη συμπαράστασης, οι οποίοι είχαν σχηματίσει αλυσίδα γύρω από το οίκημα για να μην εκτελεστεί η εντολή.
Η 86χρονη Αουρέλια Ρέι διαμένει στο διαμέρισμα της, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Λα Κορούνια, από το 1979 και πλέον είναι αναγκασμένη να ζει με 365 ευρώ το μήνα, ενώ το 1/3 της σύνταξης το καταβάλει για ενοίκιο.
Οι τοπικές Αρχές, οι οποίες είχαν επιχειρήσει να διώξουν την 86χρονη από το διαμέρισμα άλλες δύο φορές στο παρελθόν, της προσέφεραν την επιλογή να εγκατασταθεί σε δύο διαφορετικές κοινωνικές μονάδες στέγασης, ωστόσο η ίδια αρνήθηκε, καθώς βρίσκονταν μακριά από τη γειτονιά της.
Η 86χρονη - "σύμβολο" των ακτιβιστών:
Ενιαίο μέτωπο πυροσβεστών
Την Πέμπτη, η ένωση πυροσβεστών της Καταλονίας εξέφρασε την υποστήριξή της προς τους πυροσβέστες της Λα Κορούνια που χειρίστηκαν την υπόθεση της  ηλικιωμένης Ρέι, λέγοντας ότι ούτε οι ίδιοι θα προχωρούν πλέον σε εξώσεις πολιτών.
Παρά την υπόσχεση της κυβέρνησης να βάλει τέλος στις εξώσεις των άπορων οικογενειών, ένας ανησυχητικός αριθμός Ισπανών πολιτών έχουν αυτοκτονήσει προκειμένου να μην αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Τώρα οι πυροσβέστες απειλούνται με απόλυση. Στο πλευρό τους ωστόσο έσπευσε με επίσημες τοποθετήσεις το σωματείο πυροσβεστών της Καταλονίας που έστειλε το δικό του ηχηρό μήνυμα προς την ισπανική κυβέρνηση : "Δεν θα βοηθούμε για να εφαρμόζονται οι εξώσεις. Εμείς θα σπάμε πόρτες μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για να βοηθήσουμε ενοίκους και να σώσουμε τις ζωές τους", ανακοίνωσαν οι ίδιοι χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε το Associated Press, συνολικά πάνω από 350.000 Ισπανοί έχουν λάβει ειδοποιήσεις έξωσης από την αρχή της κρίσης το 2008.
ΠΗΓΗ ; http://news247.gr

 

"Μην πυροβολείτε ... τους δημοσίους υπαλλήλους!!!"

Έχω βαρεθεί να ακούω από παντού ότι για την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας φταίει ο υπερδιογκωμένος δημόσιος τομέας! Είναι στ’ αλήθεια έτσι? Μήπως όπως σε κάθε νόμισμα έτσι κι εδώ υπάρχουν δύο όψεις?
Άκουγα σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας, παρουσιαστές να λοιδορούν αδιακρίτως τους δημοσίους υπαλλήλους, με αφορμή το γεγονός ότι κάποια ΔΟΥ, λόγω ημιαργίας κάποιας εορτής, αντί για 12.00 το μεσημέρι έκλεισε στις 11.00. Δεν συζητάω πόσο απαράδεκτο είναι αυτό! Όμως, δεν είναι όλες οι κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων το ίδιο! Βεβαίως και υπάρχουν θέσεις του δημοσίου τομέα με υπέρογκους μισθούς ή τουλάχιστον δυσανάλογους με την προσφερόμενη εργασία, καθώς και άλλες που δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν! Δεν αναφέρομαι καθόλου στην επιεικώς χαρακτηριζόμενη κακοήθη συμπεριφορά και αποδοκιμεστέα νοοτροπία ορισμένων δημοσίων υπαλλήλων!!!
Όμως, ας πάρουμε για παράδειγμα τους πυροσβέστες. Δεν είναι δυνατόν ένα από τα πιο επικίνδυνα επαγγέλματα που υπάρχουν να αμείβεται με 800 € ή 900 €, τη στιγμή που διακινδυνεύουν καθημερινά τη ζωή τους για χάρη άλλων ανθρώπων, δουλεύουν γιορτές και αργίες και τους κόβουν την άδεια σε περίπτωση γενικής επιφυλακής! Κι όμως και αυτοί δημόσιοι υπάλληλοι είναι!!!
Διαβάστε περισσότερα