Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

24/6/12

Σοβαρές ελλείψεις στην Πυροσβεστική

Μείωση των κονδυλίων λόγω της οικονομικής κρίσης υπάρχει στο πυροσβεστικό σώμα κατά 15%, κι έτσι η νέα αντιπυρική περίοδος άρχισε με σοβαρές ελλείψεις στο μόνιμο προσωπικό, με 4.000 κενές θέσεις να εξακολουθούν να υφίστανται.

Επιπλέον, το 20% των οχημάτων, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, είναι ακινητοποιημένα, ενώ οι 1.906 εποχικοί πυροσβέστες που αναμένεται να αξιοποιηθούν στις αρχές Ιουλίου θα έχουν μειωμένο ωράριο.

Η πρώτη μεγάλη φωτιά του καλοκαιριού στην περιοχή της Λαυρεωτικής πριν από λίγες ημέρες, όπως καταγγέλουν συνδικαλιστές πυροσβέστες, βρήκε ανέτοιμα τα εναέρια μέσα κατάσβεσης. Γι αυτόν τον λόγο και χωρίς να υπάρχουν ταυτόχρονα μεγάλα "πύρινα μέτωπα" σε άλλες περιοχές, ζητήθηκε η συνδρομή από άλλα κράτη.


Ο πρόεδρος της 'Ενωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικής Γιάννης Σταμούλης μίλησε για τον ελάχιστο αριθμό διαθέσιμων εναέριων μέσων, με 5 ιδιόκτητα ελικόπτερα της πυροσβεστικής που παραμένουν καθηλωμένα και χωρίς πιλότους, ενώ από τα 21 συνολικά καναντέρ, τα 13 είναι παλαιάς τεχνολογίας, με αποτέλεσμα συχνά να παρουσιάζουν μηχανικές βλάβες. Όσον αφορά τα ενοικιαζόμενα ελικόπτερα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, αυτή την στιγμή υπάρχουν πέντε διαθέσιμα και αναμένεται να προστεθούν σε αυτά, άλλα επτά, σταδιακά, μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Ο δε "στόλος" των οχημάτων του πυροσβεστικού σώματος, όπως καταγγέλουν συνδικαλιστές αξιωματικοί, είναι παλιός, με το 60% του να είναι ηλικίας 10 ετών, και το 25% είναι 20 ετών.

Δείτε το σχετικό video στο MEGA

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ


Διαβάστε τις δηλώσεις του Προέδρου του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ Γιάννη Σταμούλη στην «Βραδυνή» της 23-6-2012.

ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ


Διαβάστε τις δηλώσεις του Προέδρου του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ Γιάννη Σταμούλη στο «Καρφί» της 23-24/06/2012.

Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΚΕΝΟ ΑΕΡΟΣ


Διαβάστε δηλώσεις του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ Φίλιππου Παντελεάκου στο «Έθνος της Κυριακής», της 24/6/2012.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΕΣ

Διαβάστε στην Καθημερινή της Κυριακής, της 24/6/2012 δηλώσεις του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ Φιλ.Παντελεάκου