Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

4/10/11

ΤΟ ΨΕΚΑΣΜΑ ΑΠΑΘΕΙΑΣ ΤΕΛΟΣ


Τα Δ.Σ. των σωματείων των εργαζομένων στα Σ.Α. προχώρησαν σήμερα το πρωί σε συμβολικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στα Αρχηγεία των - Σωμάτων Ασφαλείας, προκειμένου να καλέσουν τις ηγεσίες τους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μεταφέρουν στην Πολιτική Ηγεσία τις δυσμενείς συνθήκες και το αρνητικό κλίμα που βιώνουν οι Πυροσβέστες, Λιμενικοί και Αστυνομικοί.

Αντιπροσωπεία των Προέδρων συναντήθηκε με τους Αρχηγούς του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου μετά από συζήτηση των παραπάνω, τους επιδόθηκε το σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Το κλίμα δυστυχώς ήταν εντελώς διαφορετικό στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, με χαρακτηριστικότερο το γεγονός ότι η αντιπροσωπεία των Δ.Σ. των σωματείων, αρχικά, εμποδίστηκε να εισέλθει στον αύλιο χώρο του Α.Π.Σ. από στέλεχος του κτιριακού συγκροτήματος...

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΑΠΣ

Συνέχεια των Ένστολων Παραστάσεων Διαμαρτυρίας των Ομοσπονδιών Σ.Α.


Ένστολες, συμβολικές παραστάσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα 04-10-2011 στα Αρχηγεία των - Σωμάτων Ασφαλείας οι Ομοσπονδίες και οι Ενώσεις μας στο πλαίσιο της προγραμματισμένης πανελλαδικής μας κινητοποίησης για το Β’ δεκαήμερο του Οκτωβρίου, ενόψει της ψήφισης του Κρατικού Προϋπολογισμού του έτους 2012.
Παράλληλα, με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου στην Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ζητήσαμε εκ νέου συνάντηση μαζί του, προκειμένου να του εκθέσουμε τα προβλήματα όπως τα βιώνει ο απλός συνάδελφός μας -Αστυνομικός – Πυροσβέστης – Λιμενικός- τον οποίο καλούμε να κλείσει τα αφτιά του σε φιλτραρισμένες πληροφορίες και ανεύθυνες φήμες που διαδίδουν διάφορες «πηγές ενημέρωσης» σχετικά με τις πρωτοβουλίες που λαμβάνουμε και να δώσουν συντεταγμένα το δικό τους αυθεντικό, δυναμικό παρών στην επόμενη πανελλαδική ένστολη κινητοποίησή μας στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ


Εμείς οι ένστολοι υπάλληλοι του ελληνικού κράτους, οι επιφορτισμένοι με τη διαφύλαξη της κοινωνικής γαλήνης, της τάξης και της ασφάλειας σε όλη την ελληνική επικράτεια, με τις σημερινές μας παραστάσεις διαμαρτυρίας εκφράζουμε για άλλη μια φορά την έντονη αγανάκτησή μας διότι οι κυβερνώντες με τις αποφάσεις τους καλλιεργούν σε εκατομμύρια συμπολιτών μας τον τρόμο και την ανασφάλεια, όχι μόνο εξαιτίας των οικονομικών μέτρων που εφαρμόζονται στο όνομα της «σωτηρίας» της χώρας μας, αλλά και επειδή η ανεργία και η φτώχεια που προκαλεί η πολιτική τους, τροφοδοτούν με μεγαλύτερη ένταση την εγκληματικότητα και την ανομία, χωρίς την ίδια ώρα να λαμβάνονται γενναίες αποφάσεις με μέτρα εκτάκτου ανάγκης για την αντιμετώπιση τους....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ Σ.Α.

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ


Με την από 12/09/2011 Ανοιχτή Επιστολή μας αιτούμασταν την πραγματοποίηση συνάντησης μαζί σας ώστε να μας δοθεί η ευκαιρία δια ζώσης να σας μεταφέρουμε τις βαθιές αγωνίες και τις θέσεις μας για το μέλλον των Οργανισμών που υπηρετούμε.

Αναφέραμε στην Επιστολή ότι «δεν απευθυνόμαστε σε εσάς για αιτήματα συντεχνιακού χαρακτήρα, αλλά διακατεχόμενοι κυρίαρχα από την τρομερή αγωνία που προκαλεί σε όλους μας το προδιαγραφόμενο ζοφερό μέλλον των Σωμάτων Ασφαλείας. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την πολιτική των περικοπών των δαπανών ενός υπουργείου που αποτελεί την τελευταία γραμμή άμυνας της κοινωνίας μας. Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι την ώρα που επιβάλλεται η δημιουργία των προϋποθέσεων και των συνθηκών εκείνων για μια «επιθετική λειτουργία» όλων των εποπτευομένων από το Υπουργείο του Πολίτη Υπηρεσιών, εκδίδονται φιρμάνια και ντιρεκτίβες περί συντηρητικής τους λειτουργίας».

Διαβάστε την επιστολή των σωματείων των εργαζομένων στα Σ.Α.

Δεν αντέχουμε άλλο… είμαστε Ά ν θ ρ ω π ο ι !


Οι Ομοσπονδίες και οι Ενώσεις των Σωμάτων Ασφαλείας, σε συνέχεια προηγούμενων αποφάσεων, προγραμματίζουν αύριο Τρίτη 4/10/2011- Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας των Ζώων- συμβολικές παραστάσεις διαμαρτυρίας σε επίπεδο διοικητικών συμβουλίων, δεδομένου ότι οι κυβερνώντες και οι δανειστές τους προχωρούν ακάθεκτοι σε νέες «σφαγές των αμνών», χωρίς να υπολογίζουν ότι η ισοπεδωτική τους πολιτική ξεπερνά τα όρια ανοχής και αντοχής της ανθρώπινης φύσης και υπόστασης.

διαβάστε την κοινή ανακοίνωση των σωματείων των εργαζομένων στα Σ.Α.