Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

23/10/10

ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ

«Εφόσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».
Ιωάννης Καποδίστριας:

Τα πολιτικά κόμματα δεν πλήττονται οικονομικά απο την κρίση, γιατί η κυβερνητική απόφασις ηύξησε κατά 30% τα της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης τους η οποία απο τα 37 εκατ.ευρώ που είχε περιοριστεί θα φτάσει τελικά το 2010 στα 49 εκατ.ευρώ.
Συνολικά τα πολιτικά κόμματα χρεωστούν 36 εκ.ευρώ στο ελλην.δημόσιο και 245 εκ.ευρώ εις τας τράπεζες.
Το 2010 οι 300 βουλευτές θα μοιραστούν 42,5 εκατ.ευρώ.
Το 50% της βουλευτικής αποζημίωσης φορολογείται αυτοτελώς και μόνο το υπόλοιπο 50% προστίθεται στα τυχόν άλλα εισοδήματα.
Περίπου 35 εκατ.ευρώ θα μοιραστούν μέσα στο 2010 αι συνταξιούχοι βουλευται ή οι σύζυγοι των θανόντων και αι άγαμαι θυγατέραι θανόντων βουλευτών.
Άλλο ένα κονδύλι 4,3 εκατ.ευρώ προορίζεται δια τας συντάξεις των πρώην πρωθυπουργών.
Για την κατοχύρωση βουλευτικής σύνταξης απαιτούνται 4 χρόνια θητεία ενώ πρίν το 1993 συνταξιοδοτούνται από τα 55 χρόνια.
Οι συνταξιούχοι βουλευται έχουν την δυνατότητα να λαμβάνουν παράλληλα και δευτέρα σύνταξη απο το επάγγελμα που ασκούσαν εφόσον δεν εργάζονται στο δημόσιο ή και τρίτη στην περίπτωσι που ήσαν συνδικαλισταί, πρώην δήμαρχοι ή πρώην Νομάρχαι (χορηγίες), ενώ όσοι είναι άνω των 65 χρόνων λαμβάνουν ταυτόχρονα και βουλευτική αποζημίωση και βουλευτική σύνταξη.
Επίσης οι βουλευτές δικαιούνται ένα κινητό τηλ.μέχρι 200 ευρώ μηνιαίως, οκτώ σταθερές γραμμές τηλεφωνίας, αυτοκίνητο (το μισθώνει η βουλή με 'λίζινγκ'), δωρεάν διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείον για τούς βουλευτές της επαρχίας, γραφείο εκτός βουλής, γραφική ύλη, ταχυδρομική ατέλεια, ατελώς και στις μετακινήσεις με λεωφορεία, σιδηρόδρομο και ακτοπλοϊα καθώς και 52 αεροπορικά εισιτήρια μετ' επιστροφης για τον νομό τους, εφόσον είναι 200χλμ απο την Αθήνα.
Έχουν την δυνατότητα λήψης άτοκων δανείων απο την Βουλή. Επίσης έκαστος βουλευτής έχει 4 δημοσίους υπαλλήλους αποσπασμένους κα μετακλητούς, καθώς και έναν επιστημονικό συνεργάτη.
Το προσωπικό της Βουλής
Εκτός απο τούς 1200 αποσπασμένους δημοσίους υπαλλήλους και τους επιστημονικούς συνεργάτες υπάρχουν και άλλοι 1340, μόνιμο προσωπικό της βουλής.
Θα στοιχίσουν το 2010 στο ελληνικό δημόσιο 54 εκατ.ευρώ και ο νεοπροσλαμβανόμενος με υποχρεωτική εκπαίδευση λαμβάνει 1.900 ευρώ καθαρά μηνιαίως, Όλοι οι υπάλληλοι συνολικά το 2010 θα στοιχίσουν στο ελληνικό δημόσιο 106 εκατ.ευρώ.
Οι δύο επιπλέον μισθοί τους δηλ. ο 15ος και ο 16ος ενσωματώθησαν τελευταία, με την μορφή επιδόματος στην βασική αποζημίωση και είναι χαρακτηριστικό ότι την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή εξαιρέθησαν (αυτοί και όσοι προσληφθούν) απο την υποχρεωτική υπαγωγή τους στον κλάδο κύριας ασφάλισης, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Συνταξιοδοτούνται μετά από 28,5 χρόνια και λαμβάνουν απο το ταμείον αρωγής της βουλής ΕΦΑΠΑΞ ίσο με δύο μηνιαίους μισθούς για κάθε έτος ασφάλισεως.
Επίσης απο την Βουλήν μισθοδοτούνται 74 ειδικοί φρουροί, ενώ καταβάλλεται και ειδικό επίδομα στους αστυνομικούς που υπηρετούν στο κοινοβούλιον.
Στους 70 κοινοβουλευτικούς δημοσιογράφους έχει παραχωρηθεί προσωπικός χώρος στάθμευσεως και τους δίδεται καινούργιο 'laptop' σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.
Για τις ανάγκες του κοινοβουλίου λειτουργεί παιδικός σταθμός,στο υπόγειο στην μεριά του κήπου καθώς και γυμναστήριο με εννέα γυμναστές.


Πηγή: http://www.emergencyservices.gr- http://www.kourdistoportocali.com- Κ (περιοδικό) της Kυριακής 26/9/10

Δεκέμβριος του 2008, ο μήνας με τους περισσότερους αστικούς εμπρησμούς την 10ετία του 2000.


Toν Δεκέμβριο του έτους (2008) προκλήθηκαν οι περισσότεροι αστικοί εμπρησμοί όλων των μηνών των ετών (2000-2009). Το ίδιο έτος επίσης προξενήθηκαν από τις αστικές πυρκαγιές, οι περισσότερες υλικές ζημιές σε περιουσίες, ύψους (228.971.013) €
Διαβάστε περισσότερα