ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ιστολόγιο με επικαιρότητα, ειδήσεις και νέα, πυροσβεστικού, περιβαντολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το διαδίκτυο και τον τύπο.17/2/12

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ


Για την κάλυψη της θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης των Νεοπροσλαμβανόμενων πυροσβεστών καθορίζονται τα θεωρητικά και πρακτικά διδασκόμενα μαθήματα:
ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ:

Στοιχεία πυροσβεστικών μέσων και ιδιοτήτων τους

Γενικές αρχές του έργου της κατάσβεσης

Κατηγορίες πυρκαγιών και γενικές ενδείξεις για την κατάσβεσή τους

Περιγραφή πυροσβεστικών οχημάτων και εξαρτημάτων και τρόπος χειρισμού τους

Θεωρία αυτοκινήτου

Στοιχεία χημείας

Στοιχεία φυσικής

Στοιχεία οικοδομικής

ΠΡΑΚΤΙΚΑ:

Γυμναστική

Ειδικά πυροσβεστικά γυμνάσια

Ασκήσεις με πυροσβεστικά μηχανήματα και εξαρτήματα

Οδήγηση αυτοκινήτου

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι εκπαιδευόμενοι θα ορίζονται κατά βάρδια υπηρεσία σε εξόδους πυρκαγιών, τόσο για την ενίσχυση της δύναμης, όσο και για εκπαιδευτικούς λόγους.

Η διάρκεια της εκπαίδευσης θα είναι 2 μήνες.


Το παραπάνω αφορούσε την εκπαίδευση των Πρώτων Πυροσβεστών του Π.Σ. που αποφοίτησαν την 1-6-1931.80 χρόνια η Ηγεσία του ΥΠΡΟΠΟ τι καινοτόμο προβλέπει γιά την καθιέρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος για τους νέους Πυροσβέστες 5ετους Υποχρέωσης που προσλήφθηκαν στο Σώμα...

Ζητούνται συναντήσεις με τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη


Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

Μετά την ψήφιση του νέου μνημονίου και τις πληροφορίες που φέρουν την Κυβέρνηση να επισπεύδει την ψήφιση νέων περικοπών στα ειδικά μισθολόγια, έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στους κόλπους των Σωμάτων Ασφαλείας.
Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα συνεδρίασαν τα προεδρεία των Ομοσπονδιών και των Ενώσεων των Αστυνομικών, των Πυροσβεστών και των Λιμενικών και τονίστηκε ότι οι φημολογούμενες νέες περικοπές κατά 10 έως 12%, θα αποτελέσουν τη χαριστική βολή στον ένστολο και θα υπονομεύσουν το ούτως ή άλλως χαμηλό επίπεδο ασφάλειας των συμπολιτών μας.

ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

ΕΡΧΕΤΑΙ