Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

25/7/11

ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ


Ένα ενδιαφέρον Δελτίο Τύπο εξέδωσε η "δημοκρατική αναγέννηση" με τίτλο: ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ…

<<Το γνωστό διακομματικό καρτέλ των κομμάτων της Βουλής δεν παρέλειψε και πάλι να ευλογήσει τα γένια του. Σε ώρες που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων τσιγαρίζεται στην ανεργία και τη φτώχεια τα κόμματα του κοινοβουλίου άρπαξαν τη δόση κρατικής επιχορήγησης του β΄ τριμήνου ως εξής:
ΠΑΣΟΚ: 5.436.332,
Ν.Δ.:4.249.890,
ΚΚΕ:1.306.274,
ΛΑΟΣ: 1.089.378,
ΣΥΡΙΖΑ: 972.624,
ΟΙΚΟΛ. ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 450.155.
Πόσο τραγικά επίκαιρος είναι ο πεντακάθαρος ήρωας της Επανάστασης του ’21 και του 1843 ο σπουδαίος Μακρυγιάννης που έγραψε:
« Όσοι έχουν την τύχη μας σήμερον εις τα χέρια τους, όσοι μας κυβερνούν, μεγάλοι και μικροί, και υπουργοί και βουλευτές, το’ χουν σε δόξα, το’ χουν σε τιμή, το’ χουν σε ικανότη το να τους ειπής ότι έκλεψαν, ότι πρόδωσαν, ότι έφεραν τόσα κακά εις την πατρίδα ».- Άδικο έχει;
Να καταργηθεί τώρα η κρατική επιδότηση των κομμάτων.

Ο κ. Αρχηγός του Π.Σ. για τα προβλήματα του Π.Σ.

Συνέντευξη στην εφημερίδα ΝΕΑ έδωσε ο Αρχηγός του Π.Σ. Μεταξύ των άλλων, με ιδιαίτερα προσεγμένο τρόπο αναφέρεται στα προβλήματα του Π.Σ.:
...
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιες είναι οι μεγαλύτερες ελλείψεις που αντιμετωπίζετε και δυσχεραίνουν το έργο σας;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:Ο μικρός αριθμός ανθρώπινου δυναμικού. Υπάρχουν 4.215 κενές οργανικές θέσεις.
...
ΕΡΩΤΗΣΗ:Τα μέσα που έχετε στη διάθεσή σας φτάνουν για να μπορείτε να ανταποκρίνεστε με επιτυχία κάθε φορά;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:Ποτέ δεν είναι αρκετά. Προσπαθούμε όμως πάντα, με ορθολογική διαχείριση και οργάνωση, να ανταποκριθούμε σε όλα τα συμβάντα, όσο μεγάλος και αν είναι ο βαθμός δυσκολίας...

Οσο και να κατηγορούνται οι συνδικαλιστές του Π.Σ. ότι κινδυνολογούν για τα προβλήματα του, η αλήθεια διαπερνά και εισχωρεί και στους λόγους της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΓΙΑΤΙ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ 13" 15-7-2011

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΣΠΥΔ ΠΡΟΣ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ


Ενόψει της έκδοσης της προκήρυξης για την πρόσληψη των "πενταετών Πυροσβεστών", η ΠΟΣΠΥΔ, απέστειλε με έγγραφό της, (21-7-2011)τις τελικές οδηγίες της προς τούτο και ειδικότερα επισημαίνοντας ότι οι συμβασιούχοι Πυροσβέστες που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό, δεν θα πρέπει να περάσουν "ψυχοτεχνικά και ιατρικές εξετάσεις".
Άλλωστε όπως μαθαίνουμε από το ίδιο έγγραφο, πέρα από το τι λέει ο Νόμος, η ΠΟΣΠΥΔ είχε πάρει διαβεβαιώσεις από την πολιτική ηγεσία καθώς και διευκρινήσεις πρός τούτο από τον εισηγητή του νομοσχεδίου κ. Ευτύχη Δαμιανάκη.
ΤΑΠΑΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ επί του λαικοτέρου.
Τέλος το έγγραφο κλείνει με το "υπονοούμενο" : <Διευκρινίζουμε τα παραπάνω ώστε να μην υπάρξει καμιά παρεξήγηση εν μέσω αντιπυρικής περιόδου.>

Αν μη τι άλλο, τουλάχιστον εδώ η Κυβέρνηση, τήρησε τις διαδικασίες της ανοικτής διακυβέρνησης.
Συννενοείται ο πολιτκός ιθύνων του εργοδότη με κάποιους από τους υποψηφίους εργαζομένους,καταλήγουν από κοινού στον τρόπο που θα γίνει η πρόσληψη και στο τέλος όταν ξεκινάει η διαδικασία, οι τελευταίοι παρακολουθούν τον εργοδότη και τον τρόπο εφαρμογής της πρόσληψης και δίνουν και τις τελικές οδηγίες στον εργοδότη, ερμηνεύοντας και το νόμο πρόσληψης.