Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

8/6/13

Ένα σχόλιο στους νέους "ιστορικούς" της εποχής μας.

Με ένα πολύ καλό σχόλιο παρεμβαίνει στην επαναιστόρηση της ελληνικής ιστορίας που επιχειρήτε από την Κ.Ρεπούση και τον υποστηρικτή της κ.Δήμου, από τον Υποστράτηγο ε.α.Ι.Τσελέντη:

"Κ. Δήμου , κατά κανόνα τα τραγούδια, που αναφέρονται σε ιστορικά γεγονότα που προκαλούν αίσθηση, είναι μεταγενέστερα από το γεγονός που περιγράφουν. Τη σφαγή στην Τριπολιτσά και άλλες ωμότητες που περιγράφετε, καλά είναι να τις κρίνουμε κάτω από ποιές συνθήκες έγιναν, π.χ στη διάρκεια ενός πολέμου ή μιας επανάστασης κ. Δήμου, γίνονται άγρια πράγματα, ο Θουκυδίδης στην ιστορία του για τον Πελλοπονησιακό Πόλεμο μάς λέει ότι, ο πόλεμος ''είναι ένας βίαιος δάσκαλος...." δηλ. μετά από τετρακόσια χρόνια η επανάσταση του 21 περιμένατε να γίνει με ροδοπέταλα? Όσο για τις "ωμότητες" που έκαναν , όπως λέτε οι έλληνες στη Μικρασία,που όντως αρχισαν να γίνονται με την άφιξη του Ελλ. Στρατού,αντέδρασε και τις καταδίκασε με οδηγία της να σταματήσουν, η τότε ελληνική κυβέρνηση, αντίθετα από τις τουρκικές ηγεσίες που δεν παραδέχονται όχι ωμότητες κ. Δήμου αλλά γεννοκτονίες ολόκληρων λαών.
Όσο για το λανθασμένα αποκαλούμενο Βυζάντιο, πράγματι ήταν μια πολυεθνική αυτοκρατορία (ΠΈΣΤΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΊΝΑΙ ) αλλά με κυρια χαρακτηριστικά την ελληνική γλώσσα και την ορθοδοξία,δεν γινόταν να είσαι κρατικός αξιωματούχος δίχως να γνωρίζεις Ελληνικά, άρα ως κράτος (όχι ως έθνος βέβαια) ήταν Ελληνικό. Μια ελληνική αυτοκρατορία κ. Δήμου, κάτι για το οποίο είμαι υπερήφανος. Γι΄αυτό θεωρώ και προνόμιο να είναι κάποιος Ελληνας..αντίθετα δυστυχώς από πολλους σημερινούς. πολιτικούς και διανοούμενους."