Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

2/1/12

Όταν οι Τούρκοι έκαψαν τη Ρόδο


Αποκαλύψεις όπως αυτές του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, για εμπρησμό ελληνικών δασών από Τούρκους πράκτορες που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στην Ελλάδα δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Από το σκάνδαλο του Σουσουρλούκ, επιστρέφοντας στο 1996, έγιναν γνωστές οι σχέσεις των παρακρατικών της ακροδεξιάς Μαφίας των Γκρίζων Λύκων με το τουρκικό κράτος.

Από τα συντρίμμια της σύγκρουσης μιας πολυτελούς Μερσεντές με φορτηγό έξω από την επαρχιακή πόλη Σουσουρλούκ της Δυτικής Τουρκίας στις 3 Νοεμβρίου 1996 ανασύρθηκαν νεκροί ο αρχηγός της Μαφίας των Γκρίζων Λύκων Αμπντουλάχ Τσατλί και ένας υποδιευθυντής της Αστυνομίας.

Διαβάστε περισσότερα

Περίεργα παιχνίδια με τις φωτιές



Μία μυστική έκθεση του 1997, την οποία συνέταξε ο διευθυντής του γραφείου του τότε πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, επιβεβαιώνει πως πολλές πυρκαγιές σε ελληνικά δάση ήταν δουλειά Τούρκων μυστικών πρακτόρων.

Επίσης φαίνεται να αποκαλύπτεται η τοποθέτηση βομβών στην Ρόδο αλλά και μία επίθεση σε στρατόπεδο του ΡΚΚ στη Λαμία, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Milliyet.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (ΜΙΤ) είχε ζητήσει την εξαφάνιση της επίμαχης έκθεσης.

Την αποκάλυψη της έκθεσης πραγματοποίησαν δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας, ο Τζαν Ντουντάρ και ο Ριτβάν Ακάρ. Και οι δύο πιστεύουν πως υπάρχει ευθεία σύνδεση ανάμεσα στους εμπρησμούς και στην έντονη δυσαρέσκεια της Άγκυρας για την ύπαρξη στρατοπέδων εκπαίδευσης Κούρδων ανταρτών στο ελληνικό έδαφος.

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Ποιητής του Κάρρου, Παναγιώτης Ν. θεοδοσίου. Η άλλη όψη της αθηναϊκής ιστορίας».


Πρόκειται γιά ένα σημαντικό βιβλίο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Ελευθέριου Γ. Σκιαδά.
Το βιβλίο είναι μιά ιστορική επισκόπηση της κοινωνικής ιστορίας και της καθημερινότητας στην πόλη των Αθηνών για μια ολόκληρη τριακονταετία (1886-1916).
Έχοντας στο επίκεντρο έναν λαϊκό γηγενή καλλιτέχνη, τον Π. Θεοδοσίου, ο οποίος ανέπτυξε έντονη λογοτεχνική και θεατρική δραστηριότητα με την οποία εκφράζονταν οι ιδεολογικές πεποιθήσεις των λαϊκών κοινωνικών τάξεων που στηρίζονταν στη νεοελληνική παράδοση, αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές από την ζωή των ασθενών οικονομικά στρωμάτων...

Διαβάστε περισσότερα