Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

10/4/09

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ INTERAIGIS 2009-1ης ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΟΤΑ



Παρουσιάστηκε σε αίθουσα του ξενοδοχείου Athens Plaza στις 8 Απριλιίου η πρώτη διεθνής έκθεση πολιτικής προστασίας ,ασφάλειας, πυρασφάλειας και ειδικού εξοπλισμού Ο.Τ.Α. INTERAIGIS 2009 που θα πραγματοποιηθεί 21-24 Μαΐου στο MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ
Στην έκθεση θα παρουσιαστούν προϊόντα σύγχρονης τεχνολογίας, ειδικός εξοπλισμός καθώς και πρωτοπόρες, καινοτόμες και ολοκληρωμένες λύσεις που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες σε θέματα ασφάλειας, πυρασφάλειας και πυροπροστασίας καθώς και ειδικού εξοπλισμού Ο.Τ.Α. .Ο Yποστράτηγος ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος Διαμαντής Νικόλαος, οργανωτικός και επιστημονικός υπεύθυνος της έκθεσης Ιnteraigis 09 παρουσίασε την οργάνωση της έκθεσης, τους σκοπούς της, τους εκθέτες και τα εκθέματα, τις συμμετοχές καθώς και το διαφημιστικό και επικοινωνιακό πρόγραμμά της.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Αξιωματικών Πυροσβεστικής της E.E. (FEU) παρουσίασε το πανευρωπαϊκό συνέδριο Fire Safe 09 που αφορά την πυρασφάλεια της Ευρώπης με πολύ σημαντικές διεθνής εισηγήσεις αλλά και ελληνικές συμμετοχές.
Το συνέδριο πραγματοποιείται με την υποστήριξητης Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που θα πραγματοποιήσει εισηγήσεις σχετικές με τον ελληνικό μηχανισμό πολιτικής προστασίας και τον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας και το Fire 5 MODELUS, της FEU ο πρόεδρος της οποίας Dieter Nuessler θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πρόγραμμα για την πυρασφάλεια των ξενοδοχείων στην Ευρώπη και
της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος.
Ο Παναγιώτης Άννινος, υπεύθυνος Διεθνούς συνεργασίας της έκθεσης παρουσίασε τις Διεθνής συμμετοχές. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν συμμετοχές από την Γερμανία, την Αυστρία, τη Ρωσία, την Αμερική, την Κύπρο και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης δεκάδες διεθνής εταιρείες συμμετέχουν στην έκθεση με τους Έλληνες αντιπροσώπους.
Ο Νομικός Βασίλης, Συντονιστής Προγραμμάτων ΣΠΑΥ, παρουσίασε το Πανελλήνιο Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης που γίνεται με την υποστήριξη του ΣΠΑΥ, του ΣΠΑΠ και του Δήμου Αμαρουσίου. Χορηγός του συνεδρίου αυτού είναι το περιοδικό Περιφέρεια και Αυτοδιοίκηση.
Τέλος ο Στεργίου-Καψάλης Δημήτριος, Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Δήμαρχος Πεντέλης, παρουσίασε τα προβλήματα και την προσπάθεια που γίνεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, το σοβαρό οικονομικό πρόβλημα χρηματοδότησης που αντιμετωπίζουν από την εκάστοτε κυβέρνηση, και πρότεινε λύσεις για την αντιμετώπιση του.
Η InterAigis 09 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Μεταφορών και Συγκοινωνιών και έχει την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών. Επιπλέον υποστηρικτές της έκθεσης είναι η FEU (Ομοσπονδία Αξιωματικών Πυροσβεστικής Ε.Ε.), η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος και η Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος. Χορηγός της έκθεσης είναι ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπλασης Υμηττού (ΣΠΑΥ) και χορηγοί επικοινωνίας είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα 9,84, δικτυακός τόπος FIRE RESCUE NEWS και τα περιοδικά Περιφέρεια και Αυτοδιοίκηση, Fire & Security και Security Manager.
Η έκθεση φιλοδοξεί με τη άρτια οργάνωση της και τη διενέργεια παράλληλων εκδηλώσεων, να πετύχει την οριζόντια διασύνδεση και επικοινωνία της ελληνικής αγοράς αλλά και της αγοράς της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων με τα μεγαλύτερα ονόματα εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια, και να δώσει λύσεις στο εξειδικευμένο κοινό αλλά και στους απλούς επισκέπτες της.