Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

31/5/12

ΜΕ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΕΜΨΥΧΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ


Στο νοσοκομείο μικροί μαθητές από πυροσβεστήρα σε δημοτικό σχολείο στην Αρτέμιδα

"Εικοσιτέσσερα παιδάκια της δευτέρας τάξης του Β’ Δημοτικού Σχολείου Αρτέμιδας ανέπνευσαν ποσότητα από πυροσβεστήρα ξηράς κόνεως που χύθηκε μέσα στην τάξη, όταν τον περιεργαζόταν ένας μικρός μαθητής. Οι 24 μικροί μαθητές ανέπνευσαν μεγάλη ποσότητα από τη σκόνη, με αποτέλεσμα η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου να καλέσει τους γονείς των παιδιών και να τα μεταφέρουν στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πεντέλης και σε άλλα νοσοκομεία.
Το περιστατικό αυτό, όπως προκύπτει μέχρι στιγμής, δεν έχει καταγγελθεί στις αστυνομικές αρχές, με αποτέλεσμα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής να μην το γνωρίζει. Οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου έχουν μεταφέρει τον πυροσβεστήρα, για τον οποίο όμως δεν γνωρίζει κανείς αν είχε λήξει."
Το παραπάνω νέο αντλήθηκε από το  http://anatolikiattikinews.blogspot.com
Στη συνέχεια ο  καλός φίλος και δραστήριος εθελοντής του Π.Σ. ο Γιάννης ο Ρέτσιος στο Διαδικτυακό Περιοδικό για την Πυρόσβεση & την Διάσωση, το δημοφιλή, www.fire.gr  έκανε  ρεπορτάζ με τον τοπικό του  ανταποκριτή κ. Σαββόγλου Κυριάκο αναρτώντας  άρθρο στομε τίτλο "Οι συνέπειες της Άγνοιας στα σχολεία για τηνπυρασφάλεια".  Ο Γιάννης, όπως μας ενημέρωσε με σχετικό του έγγραφο, παρά τις  συνεχόμενες οχλήσεις του  δεν κατάφερε να ακούσει μια επίσημη άποψη από το σχολείο για το συμβάν και βάσει σχολιασμών μητέρας που το παιδί της ενεπλάκη στο συμβάν αυτό, ανήρτησε ένα δεύτερο άρθρο με  τίτλο "Οι συνέπειες της Άγνοιας στα σχολεία για την πυρασφάλεια μέρος 2ο", όπου μητέρα κάνει ανώνυμα (λόγω απειλών) καταγγελία για την παντελή απουσία ενδιαφέροντος αναφορικά με το περιστατικό τόσο από την Διοίκηση του Σχολείου όσο και από τους δασκάλους
Στο έγγραφο που  μας κοινοποίησε και απέστειλε στο Αρχηγείο του Π.Σ. και στο Υπουργείο Παιδείας γνωστοποιεί τα παραπάνω και χαρακτηριστικά κλείνει το έγγραφο : 
"Θα επιθυμούσαμε την βοήθεια σας έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει το θέμα για το ποιος έχει την ευθύνη και τι μέτρα πρέπει να πάρουν οι υπεύθυνοι έτσι ώστε να μην ξανασυμβεί τέτοιο περιστατικό σε κανένα σχολείο στην Ελλάδα."