Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

20/11/10

Όποιος δημόσιος υπάλληλος αρνηθεί να μετατεθεί, θα απολυθεί!



Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι πρόκειται να μετατεθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει ο Γιάννης Ραγκούσης, θα προβλέπεται απόλυση του υπαλλήλου σε περίπτωση που αρνηθεί τη μετακίνησή του.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να μετακινηθούν δημόσιοι υπάλληλοι για να καλύψουν τα κενά που θα προκληθούν από την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι πρώτες αλλαγές στο Δημόσιο θα επέλθουν για περισσότερους από 2.000 υπαλλήλους του ΟΣΕ, ενώ θα συνεχιστούν και στις υπόλοιπες ζημιογόνες ΔΕΚΟ.

Διαβάστε περισσότερα

Οι αλλαγές στο Δημόσιο - Αναδιάρθρωση υπηρεσιών και ενιαίο μισθολόγιο

Το 2011, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ένας καθοριστικός χρόνος για τη ζωή των 768.000 δημόσιων υπαλλήλων και των οικογενειών τους, καθώς για πρώτη φορά θα βρεθούν μπροστά σε πρωτόγνωρες εξελίξεις -ενδεχομένως και προοπτικές- και μάλιστα μετά από μία δύσκολη περίοδο, που συνοδεύτηκε από τη μείωση των αποδοχών τους.

Η πρώτη αλλαγή, που θα επέλθει στη ζωή των δημοσίων υπαλλήλων, θα σχετίζεται με την αναδιάρθρωση όλων των δημοσίων υπηρεσιών και στην εκτεταμένη κινητικότητα που θα υπάρξει στο έμψυχο δυναμικό των δημόσιων υπηρεσιών με τις μετακινήσεις και μετατάξεις υπαλλήλων.

Διαβάστε περισσότερα

Δείξε μου το δωμάτιό σου ...


Της Νατάσσας Πιπεροπούλου-Κωνσταντάρα
Διδάκτορος Ψυχολογίας

Η διαμάχη ανάμεσα στους ειδικούς για το ρόλο που παίζουν η κληρονομικότητα και το περιβάλλον στην τελική μορφοποίηση της προσωπικότητάς μας είναι πανάρχαια. Σε ότι αφορά την κληρονομικότητα, οι νέοι που διάλεξαν να αγαπηθούν και να φέρουν στον κόσμο ένα ή δύο παιδιά έχουν ελάχιστες έως μηδενικές επιλογές και τρόπους παρέμβασης στα δεδομένα της Φύσης. Αυτή η διαπίστωση ισχύει μέχρι σήμερα, αλλά με τις αλματώδεις εξελίξεις στην γενετική εφόσον δεν υπάρξουν αυστηροί ηθικοί έλεγχοι μπορεί τα δεδομένα να…αλλάξουν!

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΤΡΟΠΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ


Την τελευταία 10ετία του 2000, σύμφωνα με τα Συμπεράσματα, για τους υπότροπους εμπρηστές, της πρόσφατης Έρευνάς, '' Το προφίλ του εμπρηστή (10ετία του 2000) ''...

Διαβάστε περισσότερα

Πάγκαλος: "Μήπως ευθύνονται και οι πολίτες για τη κατάντια μας";


Η αλληλογραφία με τους απόστρατους αξιωματικούς φαίνεται ότι θα καθιερωθεί από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο. Μετά τον επίτιμο Α/ΓΕΝ Νίκο Παππά, που είναι και φίλος του, ο κ.Πάγκαλος έστειλε επιστολή και σε δεύτερο «επικριτή» του.Και κάθε επιστολή Πάγκαλου είναι εκρηκτική. Αυτή τη φορά θέτει προ των ευθυνών τους και τους πολίτες για τις επιλογές τους όταν ψηφίζουν.
Ο κ.Πάγκαλος εξηγεί με τα ίδια σχεδόν λόγια που είχε χρησιμοποιήσει και στην επιστολή προς το Ν.Παππά, την διαφορά μεταξύ «αντιπαραγωγικού» και «μη παραγωγικού». Τα νέα και ενδιαφέροντα όμως έχουν να κάνουν με τους συναδέλφους του πολιτικούς, αλλά και τους πολίτες που τους ψηφίζουν.Χαρακτηρίζει ισοπεδωτική τη λογική ότι όλοι είναι ίδιοι και επισημαίνει ότι «ο κακός πολιτικός κρίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τον ίδιο το λαό...Και ερωτώ,λοιπόν αφού όλοι οι πολιτικοί είναι ανεπαρκείς,γιατί τόσα χρόνια ο λαός δεν τους έχει στείλει σπίτι τους;Μήπως τελικά για την κατάντια της χώρας σήμερα δεν ευθύνονται μόνο οι πολιτικοί ,αλλά και μεγάλο μέρος των πολιτών που δεν άσκησε ,ως όφειλε τα δημοκρατικά του καθήκοντα;»

Διαβάστε περισσότερα

Προς έλληνες πολιτικούς: "Oι βράχοι του Αιγαίου, ο ουρανός, η σημαία... Γι αυτά θα πέφταμε!"


Είσαι το 1, 2, 3, 4…Η σειρήνα ουρλιάζει….

Σε 2 φωνάζουν… Τρέχεις ασταμάτητα…. Ανεβαίνεις την σκάλα…. Φοράς το κράνος…

Η καρδιά σου αρχίζει να κτυπάει σαν τρελή… Κλείνεις τον ουρανό… χαϊδεύεις την φωτογραφία που έχεις πάντα μαζί σου….

Χαμογελάς… φεύγεις…. Νιώθεις την πίεση της ταχύτητας…. Και ξαφνικά είσαι εκεί ψηλά… εσύ και ο ουρανός….

Εσύ και ο Θεός….εσύ και τα χρω- ματα…Αχ αυτά τα χρώματα!!! Σε συνεπαίρνουν…τα ερωτεύεσαι…. Ψάχνεις τον ορίζοντα…

Διαβάστε περισσότερα