ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ιστολόγιο με επικαιρότητα, ειδήσεις και νέα, πυροσβεστικού, περιβαντολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το διαδίκτυο και τον τύπο.4/9/11

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣάββατο 03.09.11
ΑΓ. ΕΙΡΗΝΗ: 4 πυροσβέστες τραυματίες - 2 καμμένα οχήματα - 8 χιλ, στρεμματα έγιναν στάχτη.
Συνεχής ρήψεις από το ελικόπτερο τα canadair και pezetel, τελικά ο αέρας υποχώρησε και η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.
Τρεις συμβασιούχοι πυροσβέστες που τραυματίστηκαν έχουν υποστεί εγκαύματα, ο ένας στο πρόσωπο και οι άλλοι δυο στα χέρια. Οι δύο συνάδελφοι προέρχονται απο το πεζοπόρο του νησιού και ο τρίτος είναι οδηγός οχήματος.
Την επόμενη άλλος ένας άλλος συνάδελφος έχασε τις αισθήσεις του από έλλειψη οξυγόνου, και μεταφέρθηκε στο Αργοστόλι.

Αναδημοσίευση από το http://spyth.blogspot.com

Στο ζενίθ της εξαθλίωσης οι πυροσβέστες.

Toυ Τάσου Μανιάτη.Μέλους Δ.Σ. και Υπεύθυνου κινητοποιήσεων Ε.Α.Π.Σ.
Το μεγάλο πρόβλημα ενός αναχρονιστικού τρόπου διαχείρισης της εξουσίας στο Πυροσβεστικό Σώμα εδώ και χρόνια είναι ότι δεν αξιώνει την αυξημένη προστασία των εργαζομένων (υγιεινή και ασφάλεια) και δεν ενισχύει τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα του εργαζόμενου πυροσβέστη– αξιωματικού με ένα δουλικό εργασιακό καθεστώς που εξαιτίας της ψυχολογικής πίεσης και σωματικής κούρασης που δημιουργεί, μετράμε σήμερα την βαθιά οδύνη από τον χαμό αφενός μεν τριών συναδέλφων αφετέρου μεγάλο αριθμό συναδέλφων να παρουσιάζει σοβαρά καρδιακά νοσήματα. Ποιός είπε ότι η εργατική νομοθεσία εξαιρεί τον Έλληνα εργαζόμενο πυροσβέστη. Τα εξοντωτικά ωράρια, η απουσία συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας, οι απλήρωτες υπερωρίες, η μείωση των αποδοχών έχουν προδικάσει ένα εργασιακό Μεσαίωνα. Το μεγάλο ερώτημα της σήμερον είναι ποιος θα ανατρέψει όλες τις παραπάνω μεθόδους που εξαθλιώνουν τον πυροσβέστη, τον οδηγούν σε διάλυση του οικογενειακού και κοινωνικού ιστού, στην αναποτελεσματική διαχείριση του καθήκοντος του, εξαντλημένου σωματικά και πνευματικά και οδηγώντας τον σε σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του και στον θάνατο του. Η Ένωση Αξιωματικών του Π.Σ. έχει πλέον βαριά ευθύνη και δεν έχει λόγο ύπαρξης αν δεν ανατρέψει όλα τα παραπάνω μέσα από νόμιμες διαδικασίες και αναφορές σε όλες τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (Σώμα Επιτήρησης και Προώθησης Ευελιξίας ΣΕΠΕ) καθώς και στον Επιθεωρητή Εργασίας και δημόσιες παρεμβάσεις στα κόμματα, κοινωνικούς φορείς, Μ.Μ.Ε. Ήδη η Ε.Α.Π.Σ. ταράζει το εργασιακό κατεστημένο, καταρτίζει ένα άμεσο πλαίσιο δράσεων με προσφυγές στην Ελληνική δικαιοσύνη για να βάλει φρένο στην εξόντωση του πυροσβέστη – Αξιωματικού. Μέλει βέβαια να αποδειχτεί ότι όλοι εμείς που πρωτοστατούμε στην κίνηση αυτή του THE GAME IS OVER τα κάνουμε στην πράξη όλα αυτά, να μην υποκύψουμε σε πιέσεις και να μην τα χρησιμοποιούμε μόνο για επικοινωνιακό σχεδιασμό εξυπηρετώντας ανιδιοτελείς σκοπούς. Σε σύντομο χρονικό διάστημα οι συνάδελφοι θα πρέπει να είναι αυστηροί μαζί μας. Η Ε.Α.Π.Σ. έχει βαριά την ευθύνη με τις συγκεκριμένες κινήσεις της αλλά και η επιτυχία θα κριθεί με την συμβολή όλων τόσο στην αναγγελία και γνωστοποίηση αυθαιρεσιών σε όλα τα επίπεδα όσο και στην συμμετοχή και αλληλεγγύη στις πρωτοβουλίες της.