Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

14/5/12

Der Spiegel: «Αντίο, Ακρόπολη»

Οι παπαγάλοι των νέων κατακτητών της ευρώπης, άρχισαν  πάλι την εργασία τους. Μετά την περήφανη εκδήλωση της λαικής βούλησης των Νεοελλήνων ξεκίνησαν οι απειλές.
 Στο τελευταίο τεύχος του Der Spiegel, που κυκλοφόρησε σήμερα γράφει:

"Μετά τις πρόσφατες εκλογές της οργής, η Ευρώπη αναζητά ένα σχέδιο Β για την Ελλάδα. Η μέχρι τώρα πολιτικής διάσωσης απέτυχε. Όλο και περισσότερο συνειδητοποιείται ότι η Αθήνα θα έπρεπε να εγκαταλείψει τη νομισματική ένωση» 
 Σύμφωνα με το σχέδιο του γερμανικού υπουργείου οικονομικών, το ταμείο διάσωσης EFSF θα σταματήσει να χορηγεί μόνο εκείνα τα χρήματα, τα οποία πηγαίνουν κατευθείαν στον ελληνικό προϋπολογισμό. Αντιθέτως, τα δισεκατομμύρια εκείνα, με τα οποία εξυπηρετείται το χρέος των κρατικών ομολόγων τα οποία έχει αναλάβει η ΕΚΤ στο πλαίσιο των μέτρων διάσωσης, θα συνεχίσουν να χορηγούνται στην Ελλάδα, ώστε να καταστεί δυνατόν να αποτραπούν απώλειες στην Κεντρική Τράπεζα, οι οποίες τελικά θα είχαν αντίκτυπο στους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών.
Ακόμα κι αν οι Έλληνες πάψουν να λαμβάνουν βοήθεια από τα ταμεία διάσωσης των χωρών της Ευρωζώνης, δεν πρόκειται να αφεθούν στην τύχη τους, προβλέπεται στο ίδιο σχέδιο. Αν συνεχίσουν να είναι μέλη της ΕΕ, θα δικαιούνται βοήθεια από τις Βρυξέλλες, όπως και τα υπόλοιπα κράτη με δικό τους νόμισμα, όταν αντιμετωπίζουν μια δύσκολή κατάσταση. Και τότε αυτή η βοήθεια δεν θα χρηματοδοτείται από τις χώρες της Ευρωζώνης, αλλά από τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ.
Στον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό,  η δυσαρέσκεια για τους Έλληνες μεγαλώνει. Έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα σήμαινε «ούτε το τέλος του ευρώ ούτε το τέλος της ΕΕ», δηλώνει ο αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης CSU (Χριστιανοδημοκράτες της Βαυαρίας) Χορστ Ζεχόφερ: «Πρέπει να διατηρήσουμε την οικονομική δύναμη της Γερμανίας. Αυτό είναι σημαντικότερο από την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».

Προσπάθεια εκφοβισμού της ελληνικής κοινής γνώμης

Είναι απίστευτη η προσπάθεια τρομοκράτισης της κοινής γνώμης από μέσα ενημέρωσης εκμεταλλευόμενοι τις προγραμματισμένες ετήσιες ασκήσεις των Τούρκων που είναι σε εξέλιξη . Είναι γνωστές οι προσπάθειες αμφισβήτησης και διεκδίκησης εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας απο τους Τούρκους και η καθημερινή σχεδόν παραβατική συμπεριφορά τους αλλά αντίστοιχα επιζήμια και αντιδεοντολογική προς τα εθνικά συμφέροντα...



διαβάστε περισσότερα

Παράνομη και ενδεχομένως επικίνδυνη η μεταφορά ασθενών με οποιοδήποτε μη νόμιμο μέσο

 

Μια μικρή ειδησούλα που διαβάσαμε στο φιλικό  www.emergencyservices.gr , αναδημοσιευμένη από το http://www.aegeanews.gr με τίτλο: Παράνομη και ενδεχομένως επικίνδυνη η μεταφορά ασθενών με οποιοδήποτε μη νόμιμο μέσο. 
 Πρόκειται γιά μιά ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Κω η οποία και αναφέρει:
Γνωστοποίηση Ι.Σ. ΚΩ
Εκ μέρους του ΙΣ Κω επιθυμούμε να γνωστοποιήσουμε ότι σύμφωνα με τα τηρούμενα αρχεία του συλλόγου μας, στην υγειονομική περιφέρεια ευθύνης μας, δεν διατίθεται από κανέναν ιδιωτικό φορέα νόμιμο ασθενοφόρο για μεταφορά ασθενών.Επισημαίνουμε δε ότι στο νησί μας δεν λειτουργεί καμία ιδιωτική κλινική, παρά μόνο ιδιωτικά ιατρεία και πολυιατρεία.Ως εκ τούτου, θεωρείται παράνομη και ενδεχομένως επικίνδυνη η μεταφορά ασθενών με οποιοδήποτε μη νόμιμο μέσο, πλην των κρατικών ασθενοφόρων
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΡΙΑ ΦΡΑΤΖΑΚΗ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΜΠΑΝΗΣ


Που είναι το πυροσβεστικό ενδιαφέρον;  Απλά θυμηθήκαμε τις ενστάσεις που ως ΕΑΠΣ είχαμε διατυπώσει όταν πριν κάποια χρόνια, το Π.Σ. κατόπιν εντολών του τότε επικεφαλής του, χρησιμοποιούσε τα πυροσβεστικά οχήματα, για μεταφορά ασθενών, ετοιμόγεννων εγκύων κ.α.

Η σχετική ανακοίνωση του Ι.Σ.Κ. επαναφέρει το θέμα....

Υγιεινή και ασφάλεια – Το επάγγελμα του πυροσβέστη


Η εργασία του πυροσβέστη – διασώστη είναι ένα από τα πλέον επικίνδυνα και ανθυγιεινά επαγγέλματα που υπάρχουν. Συλλέγει μια σωρεία επαγγελμάτων σε ένα ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει το έργο του. Καθήκον του πυροσβέστη – διασώστη είναι οι εργασίες και οι δραστηριότητες σωστικού χαρακτήρα σε περιπτώσεις πυρκαγιών, δυστυχημάτων, θεομηνιών και άλλων καταστροφών. Το εργασιακό περιβάλλον του πυροσβέστη είναι πάντα επικίνδυνο, με διάφορες δυσοίωνες συνθήκες εργασίας, η οποία εκτελείται σε βάρδιες. Η δουλειά του πυροσβέστη αποτελείται από περιόδους αναμονής σε εναλλαγή με έντονες δράσεις. Έτσι το επάγγελμα αυτό απαιτεί από τον εξασκούντα ειδικές φυσικές και πνευματικές ικανότητες, που να συνδυάζουν ετοιμότητα, επιδεξιότητα, φυσική υγεία, δύναμη και ευκινησία.

διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ «ΕΘΝΟΥΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ Νέες «φωτιές» στον διαγωνισμό

Εκτός Σώματος θα βρεθούν όσοι επιτυχόντες είχαν προβεί σε μεταβολή του στρατιωτικού πιστοποιητικού τους, σύμφωνα με απόφαση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

Νέες «φωτιές» στον διαγωνισμό
Πλήρη επιβεβαίωση του «Εθνους» αποτελεί η απόφαση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τον διαγωνισμό πρόσληψης 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της 5ης Μαρτίου, στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, αν και απαιτείτο από τους υποψηφίους να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις με πιστοποιητικό Ι1, είχαν επιλεγεί και άτομα που είχαν εκ των υστέρων αλλάξει τον βαθμό ικανότητάς τους.


διαβάστε περισσότερα