Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

28/9/12

Ποιά είναι τα μέτρα-φωτιά που ενέκριναν οι αρχηγοί

Μέτρα που θα επιδεινώσουν τη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων περιλαμβάνει το πακέτο που ενέκριναν οι πολιτικοί αρχηγοί, οι οποίοι στηρίζουν την κυβέρνηση, την Πέμπτη. Ένα νέο στοιχείο που περιλαμβάνει η λίστα και το οποίο ενέκριναν οι αρχηγοί είναι η αύξηση του φόρου επί των τόκων των καταθέσεων από το 10% στο 15%. Προφανώς το μέτρο αυτό έχει και την έγκριση της τρόικας.

Το πακέτο βρέθηκε στο επίκεντρο της πολύωρης συνάντησης που είχε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στο Μέγαρο Μαξίμου το βράδυ της Πέμπτης.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει την επόμενη εβδομάδα μετά την τελική συμφωνία με την τρόικα ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι θα ακολουθήσει πρωθυπουργικό διάγγελμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα βασικά μέτρα περιλαμβάνονται τα εξής:

-Αύξηση του γενικού ορίου συνταξιοδότησης από 65 στα 67 έτη

-Κόβεται 13ος - 14ος μισθός στο Δημόσιο


διαβάστε περισσότερα

ΟΤΑΝ ΚΡΕΜΑΣ ΤΗ ΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ...

Τα τελευταία  16 χρόνια που μετέχω του συνδικαλιστικού κινήματος των ενστόλων, έζησα τη  δυσκολία του εγχειρήματος, να ισσοροπείς  σε ένα περιβάλλον με απελπιστικά μειωμένα εργασιακά δικαιώματα, αγκυλώσεις και απαγορεύσεις,όπου πρέπει να διεκδικήσεις το δίκιο σου, να παλέψεις το άδικο και επίσης να καταφέρεις να ξεπεράσεις τις εξίσου μεγάλες αγκυλώσεις της κοινωνίας, και των υπόλοιπων εργαζομένων, που και "δικαίως" τις περισσότερες φορές, βλέπαν σε εμάς το μακρύ χέρι τις εξουσίας, βλέποντας απέναντι τους στολές με αριθμούς και όχι εργαζόμενους με στολή.
Στα χρόνια αυτά, δόθηκε μεγάλος αγώνας να συμφιλιώσουμε το εργατικό κίνημα με τον ένστολο συνδικαλισμό, ώστε να κατανοηθεί το αναπόσπαστο και συναγωνιζόμενο.
Η συλλογικότητα της κοινής προσπάθειας πυροσβεστών-αστυνομικών και λιμενικών μετά από τόσα χρόνια έφερε αποτελέσματα, παραμέρισε εν πολλοίς τις αγκυλώσεις και προσέδωσε την αποδοχή των αιτημάτων και του αγώνα μας από την κοινωνία.