Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

17/7/12

Το ΚΚΕ στο πλευρό των πυροσβεστών


Αμεσες λύσεις στα οξυμένα προβλήματα ζήτησε η βουλευτής του Κόμματος Δ. Μανωλάκου, ύστερα από συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ενωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση, που επιδεινώνεται χρόνο με το χρόνο, στην Πυροσβεστική και κυρίως στη Δασοπροστασία, μετέφεραν χτες οι εκπρόσωποι της Ενωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΑΠΣ) στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας τους με τη βουλευτή του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου. Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, στη Βουλή. Η Δ. Μανωλάκου δεσμεύθηκε για την άμεση προώθηση των αιτημάτων των πυροσβεστών, θέματα για τα οποία ήδη το ΚΚΕ έχει καταθέσει σειρά ερωτήσεων και αναφορών.
Οι εκπρόσωποι των αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, αναφερόμενοι στα προβλήματα υποδομής των υπηρεσιών δασοπροστασίας και πολιτικής προστασίας, επισήμαναν ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη χρονιά στο παρελθόν. Χαρακτηριστικά, ανέφεραν ότι είναι καθηλωμένα - λόγω έλλειψης προσωπικού - όλα τα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής, καθώς και 14 από τα 21 σκάφη τύπου «Καναντέρ», ενώ σειρά τεχνικών προβλημάτων υπάρχουν και στα πυροσβεστικά οχήματα. 

Συνάντηση του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

Την Δευτέρα 16 -7-2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ με τη βουλευτή του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου.
Από την πλευρά της ΕΑΠΣ παρουσιάστηκε η δεινή οικονομική θέση που έχουν περιέλθει οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι , μετά τη μνημονιακή πολιτική , καθώς και οι τραγικές ελλείψεις που παρουσιάζει ο μηχανισμός της πυροπροστασίας της χώρας.Από την  πλευρά του ΚΚΕ, η  Δ. Μανωλάκου δεσμεύθηκε για την άμεση προώθηση των αιτημάτων των πυροσβεστών, θέματα για τα οποία ήδη το ΚΚΕ έχει καταθέσει σειρά ερωτήσεων και αναφορών.
Το ΚΚΕ θα στηρίξει και θα προωθήσει τα αιτήματα των πυροσβεστών, επισήμανε στην τοποθέτησή της η βουλευτής του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «τα προβλήματα που υπάρχουν δεν μπορούν να κρυφτούν. Το ζήτημα όμως είναι τι θα γίνει άμεσα και εδώ υπάρχει συγκεκριμένη πολιτική ευθύνη».

διαβάστε περισσότερα 

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Π.Σ.

ΣΚΛΑΒΟΣ


ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ Γυμνοί στο δρόμο σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Βγήκαν από τα ρούχα τους κυριολεκτικά και μεταφορικά οι Ισπανοί πυροσβέστες, προκειμένου να τονίσουν την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση Ραχόι.
Κατά τη διάρκεια διαδήλωσης το Σάββατο, αφού συγκεντρώθηκαν, έβγαλαν τις στολές τους και έμειναν όπως τους γέννησε η μαμά τους σκαρφαλώνοντας στα κάγκελα δημόσιου κτηρίου.
Πηγή  http://www.radar.gr