Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

9/3/10

ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ
ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ
Όλοι,ένστολοι στην συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
στην Αθήνα,την Πέμπτη 11-03-2010, ώρα 11.15 π.μ
Προσυγκέντρωση στην πλατεία Κολοκοτρώνη (Παλαιά Βουλή)
ANAKOINΩΣΗ
Συνάδελφοι

Mε τον τελευταίο Νόμο με την ονομασία «Προστασία της Ελληνικής Οικονομίας, επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης», η κυβέρνηση εγκλημάτησε για άλλη μια φορά εναντίον των εύκολων «θυμάτων» των δημόσιων υπαλλήλων.
Το μεγαλύτερο όμως πλήγμα το δεχτήκαμε εμείς οι ένστολοι εργαζόμενοι των Σωμάτων Ασφαλείας.
Με χαμηλές αποδοχές, που εδώ και χρόνια βρίσκονται καθηλωμένες, αλλά και με το 50% αυτών να είναι επιδόματα, δεχόμαστε το μεγαλύτερο και πιο άδικο στραγγάλισμα των ήδη πενιχρών αμοιβών μας.
Η περικοπή του 12% στα επιδόματά μας, εξαιρεί μόνο το χρονοεπίδομα, την οικογενειακή παροχή, το επίδομα των ειδικών συνθηκών και το καταδυτικό.
Αντίστοιχα ληστεύει όλα τα άλλα επιδόματά μας (ανάλογα με το κατεχόμενο βαθμό):
1.Το ειδικής απασχόλησης με μείωση από 22 έως και 51 ευρώ
2. Το επίδομα εξομάλυνσης με μείωση από 17 έως 34 ευρώ
3. Το επίδομα υψηλής ευθύνης από 5 έως και 71 ευρώ
4. Το επίδομα Διοίκησης από 4 έως 18 ευρώ.
Με τα παραπάνω, η ζημιά που θα υποστούμε και μάλιστα αναδρομικά από 1-1-2010 θα είναι μια μηνιαία μείωση από 48 έως και 174 ευρώ ανάλογα με τη μισθολογική κλίμακα.
Σε αυτό το ποσό δεν έχει υπολογιστεί η περικοπή του 12% στο επίδομα αυξημένης ετοιμότητας (νυχτερινά) κσι στην αποζημίωση των πενθημέρων, η οποία φημολογείται ότι θα ανέλθει μέχρι και το 50%(;)
Το δεύτερο ισχυρό κτύπημα στο εισόδημά μας έρχεται όμως από τη μείωση των δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα – επιδόματος αδείας.
Εδώ η ληστεία στο εισόδημα, ετησίως, θα κυμανθεί από 410 ευρώ στον νεοδιορισμένο Πυροσβέστη, έως και 1986 ευρώ στον Ανώτατο Αξιωματικό με το υψηλότερο χρονοεπίδομα.
Η άδικη και απροκάλυπτη επίθεση στο εισόδημά μας συνεχίζεται με μια ακόμα ρύθμιση για το επίδομα ειδικών συνθηκών, το οποίο πλέον καθηλώνεται στο σημερινό ποσό χορήγησής του, αποσυνδεόμεοη από το 8% του εκάστοτε ύψους του Β.Μ. του Ανθυποπυραγού.
Τέλος ο στραγγαλισμός των πενιχρών αμοιβών μας, ολοκληρώνεται από την κατάργηση του σημερινού συστήματος της αποζημίωσης των εκτός έδρας μετακινήσεων, με πρώτο μέτρο την αλλαγή της απόστασης του εκτός έδρας από 15 χιλιόμετρα σε 60 χιλιόμετρα και δεύτερο με την κατάργηση των μέχρι σήμερα ισχυόντων για μας, σε όλες τις μετακινήσεις μας.
Συνάδελφοι
Τόσα χρόνια το πυροσβεστικό προσωπικό, «ενισχύει» ακουσίως την ελληνική οικονομία, στερούμενο οποιασδήποτε μισθολογικής αύξησης
Τόσα χρόνια το πυροσβεστικό προσωπικό, «προσφέρει» ακουσίως στην ελληνική οικονομία, χιλιάδες ώρες εκβιαζόμενης και απλήρωτης υπερεγασίας.
Τόσα χρόνια το πυροσβεστικό προσωπικό, «προσφέρει» εργασία χωρίς πληρωμή του συνόλου της νυχτερινής εργασίας αλλά και Κυριακών και Αργιών.

ΑΝΤΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΜΑΣ
Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΥΡΠΟΛΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ
ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ