Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

14/4/11

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΠΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Στις 14 Απριλίου αντιπροσωπεία το Δ.Σ. της ΕΑΠΣ συναντήθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, με τον υπεύθυνο του Τομέα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτή κ.Αθ.Νάκο .

Η ΕΑΠΣ παρουσίασε τα προβλήματα του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και την δυσχερή θέση που έχουν περιέλθει οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι. Ιδιάιτερα εκφράστηκε η ανησυχία γιά τις σοβαρές ελλείψεις με τις οποίες το Πυροσβεστικό Σώμα θα ριχθεί στη μάχη του αντιπυρικού αγώνα.

Από την πλευρά του ο κ.Νάκος δήλωσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα ζητήματα του Πυροσβεστικού Σώματος και γεινικότερα της πυροπροστασίας της χώρας.Επίσης ότι θα παρακολουθεί από κοντά την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου,αλλά και τα εργασιακά ζητήματα του πυροσβεστικού προσωπικού.

Με σοβαρές ελλείψεις ξεκινά η αντιπυρική περίοδος

Κενά σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό
Με σοβαρές ελλείψεις ξεκινά η αντιπυρική περίοδος

Για πρώτη φορά αξιωματικοί της Πυροσβεστικής από όλη την Κρήτη εκπέμπουν σήμα κινδύνου για τα κενά σε έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή τα οποία πιστεύουν ότι θα δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα στο Σώμα ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινάει σε λιγότερο από ένα μήνα.

Διαβάστε περισσότερα

«Ευρωπαϊκές Ημέρες Όπερας»

Η Εθνική Λυρική Σκηνή, συμμετέχει στον εορτασμό για τις «Ευρωπαϊκές Ημέρες Όπερας» (European Opera Days 2011) με το έργο «Το Μαγικό Βιολί», μια όπερα για νεανικά αυτιά του Νίκου Ξανθούλη σε λιμπρέτο Μαριβίτας Γραμματικάκη και σκηνοθεσία Λένας Γεωργιάδου.
«Νεανικά Αυτιά» είναι το μότο που έχει επιλεγεί για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Όπερας 2011 ως παγκόσμιο θέμα, που συνδέει όλους σε όλη την Ευρώπη και πέρα από αυτήν, ανεξάρτητα από τα πολιτιστικά μας πλαίσια, τις χώρες, τα επαγγέλματα ή τις ηλικίες .
Τα «Νεανικά Αυτιά» δεν είναι μόνο των παιδιών και των νέων, αλλά των ανθρώπων οποιασδήποτε ηλικίας! Ένα «Νέο Αυτί» είναι αυτό που κατορθώνει να ακούσει υπερνικώντας προκαταλήψεις και συνήθειες. Παραμένοντας κολλημένοι στις ακουστικές συνήθειες κάποιου και τελικά στο οικείο περιβάλλον του, εμποδίζουμε την ανάπτυξη τόσο των κοινωνιών μας, όσο και της τέχνης της όπερας.
Οι ενήλικες που συνήθιζαν να ακούν άλλες μορφές μουσικής, μπορούν να ενθαρρυνθούν ώστε να ανακαλύψουν τη φωνή, την κλασική μουσική και την όπερα.
Με το ίδιο τρόπο, οι εραστές της όπερας, πεπεισμένοι ότι έχουν ήδη αποκτήσει την ικανότητα να ακούν, μπορούν να υποστηριχθούν στην προσθήκη επιμέρους «επιπέδων» στην ακουστική τους εμπειρία. Και γιατί όχι να ανακαλύψουν επίσης ένα νέο είδος μουσικής.
Οι «Ευρωπαϊκές Ημέρες Όπερας» έχουν καθοριστεί για τις 7 και 8 Μαΐου 2011, με την παρουσίαση της όπερας «Το Μαγικό Βιολί», ανεβάζοντας δύο παραστάσεις κάθε μέρα. Η πρώτη παράσταση στις 11.00 και η δεύτερη στις 13.00, στην αίθουσα Μαρία Κάλλας του θεάτρου Ολύμπια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Λένας Γεωργιάδου, σκηνικά – κοστούμια Χρυσάνθης Ψαροπούλου, φωτισμοί Ιωάννη Παντελιά, συμμετέχουν οι καλλιτέχνες της ΕΛΣ Δημήτρης Κασιούμης, Παύλος Μαρόπουλος, Παναγιώτης Αθανασόπουλος, Άρτεμης Μπόγρη και Γιάννης Φίλιας, χορεύει η Εβίτα Χασάπογλου.
Συμμετέχουν μέλη της Ορχήστρας της Παιδικής Σκηνής της ΕΛΣ καθώς και η Παιδική Χορωδία «ROSARTE».
Επίσης τις δύο αυτές ημέρες από τις 15:00 έως τις 19:00 η Εθνική Λυρική Σκηνή θα έχει ανοιχτές τις πόρτες για όσους θα ήθελαν να δουν από μέσα την όπερα, να συζητήσουν με καλλιτέχνες και να παρακολουθήσουν μικρές παρουσιάσεις που έχει ετοιμάσει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της ΕΛΣ.
Οι τιμές των εισιτηρίων για ομαδικές επισκέψεις έχουν ορισθεί στα 8 ευρώ για την πλατεία και το Άνω Θεωρείο του θεάτρου και 10 ευρώ για το Κεντρικό Θεωρείο του θεάτρου.
πληροφορία, κράτηση ή διευκρίνιση , στα τηλέφωνα 210 3711342 και 210 3711200 έως 229,καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση panagou@nationalopera.gr