ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ιστολόγιο με επικαιρότητα, ειδήσεις και νέα, πυροσβεστικού, περιβαντολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το διαδίκτυο και τον τύπο.13/6/12

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΠΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Σήμερα 13 Ιουνίου 2012, το νεοεκλεγέν Δ.Σ. της Ένωσής μας, συναντήθηκε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ.Ελ. Οικονόμου. Στην συνάντηση το Δ.Σ. εξέφρασε την βαθιά του ανησυχία για τη δεινή θέση του πυροσβεστικού προσωπικού αλλά και τις δραματικές ελλείψεις και τις θεσμικές ανεπάρκειες του πυροσβεστικού οργανισμού. Τέλος του εκφράστηκε η δυσαρέσκεια για τη μη χορήγηση ακόμα της εκλογικής αποζημίωσης για τις εκλογές της 6 Μαΐου, αλλά και την μη ανακοίνωση ακόμα της αντίστοιχης γιά τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Tάγματα ΕφόδουΤου συναδέλφου  Εμμανουήλ Κ. Ακουμιανάκη
αναδημοσίευση από το www.rethymnoguide.gr
Τα «Τάγματα Εφόδου (SA)» του Adolph Hitler  είχαν αποτελέσει τον κύριο μοχλό πίεσης προς την εξουσία, στη Γερμανία του Μεσοπολέμου.Από το 1923, που έγινε το αποτυχημένο «πραξικόπημα της μπυραρίας» ο Hitler έφτασε δέκα χρόνια αργότερα στο αξίωμα του Καγκελαρίου της Γερμανίας του Τρίτου Ράιχ. Ξεκίνησαν ως ομάδες περιφρούρησης των συγκεντρώσεων, αλλά κατέληξαν να είναι ένας ιδιωτικός στρατός με τεράστια οργάνωση και με πλοκάμια σε όλη τη Γερμανία.
Η φιλοδοξία όμως των ηγετών αυτής της παραστρατιωτικής οργάνωσης,  έγινε και η αιτία της καταστροφής τους: όταν ο Hitler αντιλήφθηκε ότι το μέγεθος της επιρροής τους ξεπερνούσε και τον ίδιο, αποφάσισε τη διάλυσή τους.
Στις 2 Ιουλίου του 1933 ο ηγέτης των Ταγμάτων Εφόδου εκτελείται και με την αλλαγή του 24ώρου λαμβάνει χώρα και υλοποιείται ένα σχέδιο μαζικής εξόντωσης όλων των ηγετικών μελών της οργάνωσης. Το ημερολόγιο έγραφε 3 Ιουλίου 1933. Ήταν η «Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών».
Ογδόντα χρόνια μετά. Ελλάδα, Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012. Στο πάνελ  πρωινής εκπομπής μεγάλου τηλεοπτικού καναλιού βρίσκονται καλεσμένοι γνωστοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Ο προσκεκλημένος εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής αισθάνεται άβολα μέσα στο κοστούμι του.Νευρικός και απότομος πνίγει τα συναισθήματά του μέσα του, το πρόσωπό του κάνει συσπάσεις, η πνευματική ανισορροπία του είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Η απώλεια ελέγχου είναι απλά θέμα χρόνου. Η συζήτηση ξεφεύγει, ο ένας μιλάει πάνω στον άλλο, εκείνος εγκαλείται για τη δικαστική του εμπλοκή από εκπρόσωπο άλλου κόμματος και το πολιτικό μακιγιάρισμα του «καθωσπρεπισμού» του σπάει απότομα.  

διαβάστε την συνέχεια της ανάρτησης