Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

25/9/11

Ειδικοί φρουροί ανήρτησαν πανό διαμαρτυρίας στον Λυκαβηττό



Σε ανάρτηση μαύρου πανό στον λόφο του Λυκαβηττού – στο οποίο αναγράφεται το σύνθημα «η ΕΛ.ΑΣ. πενθεί. Ημέρα πληρωμής - Ημέρα πένθους» και φέρει το έμβλημα της Αστυνομίας – προχώρησαν τα ξημερώματα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής.

Οπως λένε, προχώρησαν σε αυτή την «ακτιβιστική ενέργεια» για να διαμαρτυρηθούν για τις εισφορές και τις κρατήσεις που γίνονται στους μισθούς τους, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν όχι μόνο αυτοί αλλά όλοι οι ένστολοι της Αστυνομίας σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Με το ίδιο κεντρικό σύνθημα, το Σωματείο των Ειδικών Φρουρών διοργανώνει αύριο Τρίτη στις 18:00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας.

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Κερδίζοντας το «στοίχημα» της οικονομίας, παράπλευρα θα χάσουμε το στοίχημα της κοινωνίας, εγκαταλείποντας ουσιαστικά τη χώρα αφύλακτη !!


Η προσπέλαση της «κόκκινης γραμμής» του ορίου διαβίωσης του Έλληνα
αστυνομικού, ο αποδεκατισμός του ήδη πενιχρού εισοδήματος και η συνεχόμενη
έκπτωση των συνθηκών διαβίωσής του, τον οδηγούν στην προσωπική και οικογενειακή
του εξαθλίωση.Κατά την τρέχουσα μισθοδοσία των ένστολων, μειωμένη αυτή από τις νέες
περικοπές, επιφυλάσσει σε κάθε αστυνομικό 350€ έως 550 €, οφείλοντας ο ίδιος να
καταβάλλει την έκτακτη εισφορά που του επιβάλατε, να μαζέψει το νέο φόρο για την
κατοικία του, να αγοράσει το «φθηνό» πετρέλαιο για τον χειμώνα, να πληρώσει την
δόση του στεγαστικού του δανείου, τα φροντιστήρια των παιδιών του, την βενζίνη για
να πάει στη δουλεία του...

Διαβάστε την ανακοίνωση των ΠΟ.ΣΥ.ΦΥ. και Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.

ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΒΓΟ ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


Παρά το γεγονός ότι στην περιοχή υπήρχε αστυνομική δύναμη η γυναίκα πλησίασε τον υφυπουργό, όταν εκείνος μιλούσε στα ΜΜΕ στο περιθώριο αγώνα διάθλου που διοργανώθηκε στο Ρέθυμνο, και εξ΄επαφής του έριξε το αβγό στο κεφάλι.
Η γυναίκα φώναζε συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής κατηγορώντας και τον ίδιο τον υφυπουργό για την ψήφιση του μνημονίου και των κυβερνητικών μέτρων και αμέσως μετά την ρίψη του αβγού
συνελήφθη και οδηγήθηκε στην αστυνομική διεύθυνση όπου και κρατείται.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΑΚΗ


Τη μνήμη του αρχιπυροσβέστη Κωνσταντίνου Γιαννοπουλάκη που έπεσε εν ώρα καθήκοντος τίμησε σήμερα ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας Ηρακλείου με την ονοματοδασία δρόμου στο χωριό Γεράκι του Δήμου με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατο του. Νωρίτερα τελέστηκε μνημόσυνο στη μνήμη του στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στο Γεράκι, τόπο καταγωγής του.

διαβάστε περισσότερα

Οι 12 "πληγές" για τους στρατιωτικούς, τα 11 προνόμια των βουλευτών!


Πρόκειται για μια σύγκριση που απογοητεύει. Το ίδιο θα συνέβαινε με οποιαδήποτε επαγγελαμτική τάξη συγκρινόμενη με τους βουλευτές,οι οποίοι μόλις πριν λίγες μέρες άρχισαν να συζητούν το ενδεχόμενο να αφήσουν τα πανακριβα Lexus για αυτοκίνητα 1400 κυβικών! Το γιατί πρέπει να ' χουν αυτοκίνητα δεν το ΄χουμε καταλάβει.

Δείτε λοιπόν τη σύγκριση:

Mήνυση για εσχάτη προδοσία



Διαβιβάζεται στη Βουλή η μήνυση για εσχάτη προδοσία κατά των βουλευτών που ψήφισαν υπέρ του Μνημονίου.

Δικαιωμένος δηλώνει ο χειρουργός- ογκολόγος Δημήτρης Αντωνίου, ο οποίος κατέθεσε μήνυση για Εσχάτη Προδοσία κατά των βουλευτών που υπέγραψαν το μνημόνιο, υπουργών, του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και κατά των μελών της Τρόικα και ζητά την ποινική τους δίωξη, καθώς, όπως ισχυρίζεται, κατηγορούνται για εκούσια παράδοση και απώλεια της Εθνικής μας Κυριαρχίας.

διαβάστε περισσότερα

Είμαι κάτω από 55 ετών Ανώτερος Αξιωματικός ε.α και φτύνω στα μούτρα σας


Εχω τιμηθεί με όλα τα μετάλια και τα παράσημα ,με εύφημο μνεία για τις υπηρεσίες μου, δεν 'έχω τιμωρηθεί ποτέ μου και έχω υπηρετήσει σε όλο τον κόσμο .
Έχω υπηρετήσει 22 χρόνια στην ειδική μονάδα ΧΩΚ και ήμουνα παντού και πάντα και στην κρίση των Ιμίων ενεργοποίησα τους Πυραύλους ΧΩΚ .
Στα 39 μου έπαθα έμφραγμα και υπεβλήθηκα σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς ..
Από τότε υπηρέτησα σε υπηρεσία γραφείου αποφάσισα να παραιτηθώ στα 50 μου με σκοπό να φροντίσω την υγεία μου ..
Επειδή σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία τα μοσχεύματα έχουν ορισμένο χρόνο ζωής δεν πρόκειται να φτάσω στην ηλικία των 55 ετών , φτύνω τώρα στα μούτρα σας γιατί δεν προλαβαίνω να φτύσω στους τάφου σας
Λυπάμαι μόνο που από τους Αξιωματικούς του Κέντρου Επιχειρήσεων είμαι ο μόνος στην Ζωή από τους( 3 )τρεις συμμαθητές μου στην ίδια υπηρεσία έχουν πεθάνει οι δύο σε ηλικία 40 χρονών και φέτος πέθανε και ο αντικαταστάτης μου σε ηλικία 35 ετών όλοι από ο έμφραγμα και όλοι από το υψηλό στρες...

Διαβάστε την επιστολή του Μακρυγιάννη Χρήστου,Ανώτερου Αξ/κου ε.α. των Ε.Δ.

Επιστολή Έλληνα φορολογούμενου στο Υπουργείο Οικονομικών:


Επιστολή Έλληνα φορολογούμενου στο Υπουργείο Οικονομικών:

«Αρνούμαι να πληρώσω!!!»

Με την παρούσα επιστολή μου, σας γνωστοποιώ την πρόθεση μου να μην πληρώσω την συμμετοχή μου στην κρίση που περνάει η χώρα μου.
Οι λόγοι είναι απλοί: Εσείς οι πολιτικοί, αλλά και οι δημόσιοι λειτουργοί σας, είχατε την ευκαιρία, αλλά και την εντολή από τον ελληνικό λαό, να διαχειριστείτε τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων, όσο και των κοινοτικών κονδυλίων από το 1981 και μετά.
Να τα διαχειριστείτε με τέτοιο τρόπο έτσι, ώστε η χώρα να έχει ανάπτυξη και κοινωνικές παροχές. Στα 30 χρόνια αυτό που καταφέρατε είναι κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος για ίδιο όφελος, παραπλάνηση του λαού για δήθεν κοινωνικές παροχές και διόγκωση του δημοσίου τομέα για ψηφοθηρικούς λόγους. ... Καταφέρατε μία χώρα, η οποία από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν υπερήφανη και δεν υποδουλωνόταν σε ξένους κατακτητές, εσείς με τις πράξεις σας να την ξανά-υποδουλώσετε.

Το σύνταγμα της χώρας μου μιλάει για την ισότητα των Ελλήνων. Άραγε για ποιά ισότητα μιλάμε; Το συνάδελφο σας κύριο Μαντέλη, τον καταδικάσατε σε φυλάκιση με τριετή αναστολή. Ποινή που αφορούσε δωροδοκία, ψευδή φορολογική δήλωση και τέλος για ζημία, την οποία υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο (δηλαδή εγώ, ο Ελληνικός λαός). Γιατί δεν του δεσμεύσατε την περιουσία του; Στο πρόσωπο του κυρίου Μ...., αναφέρομαι και σε όλους τους πολιτικούς και μη, που κλέψανε τον ιδρώτα μου.
Αναρωτιέμαι, εγώ, που δεν θα σας πληρώσω τα 500-1000 ευρώ της εφορίας, τί ποινή θα μου επιβάλλετε, σε σχέση πάντα με την ποινή που επιβάλατε στον κύριο Μ.... και στον κάθε κύριο Μ....; Πολύ θα ήθελα να με δικάσει ο δικαστής που δίκασε τον κύριο Μ..... και να μου απαγγείλει κατηγορία. Δεν σας πληρώνω, αφού δεν φορολογείτε, δεν εισπράττετε και δεν δεσμεύετε τις περιουσίες αυτών που φοροδιαφεύγουν. Μέχρι σήμερα τα κανάλια αναφέρονται σε 37 δισεκατομμύρια από ανείσπρακτους φόρους, τους οποίους δεν μπορείτε και δεν θέλετε να εισπράξετε. Προχθές ο κύριος Ρακιτζής, αναφέρθηκε σε κρατικό υπάλληλο, η οποία υπεξαίρεσε 16 εκατομμύρια ευρώ και της επιβλήθηκε η ποινή της εξάμηνης διακοπής από την εργασία της. Και για όλα αυτά ζητάτε να πληρώσω εγώ ο μισθωτός;
Δεν σας πληρώνω, γιατί αποτύχατε εδώ και 30 χρόνια να φτιάξετε την υγεία, την παιδεία και γενικά όλες εκείνες τις υποδομές που πρέπει να έχει ένα σύγχρονο κράτος.
Δεν σας πληρώνω, γιατί αναλάβατε την διακυβέρνηση με ψέματα και συνεχίζετε να κυβερνάτε με ψέματα.
Δεν σας πληρώνω, γιατί δεν έχετε εντολή από τον λαό, να υπογράφετε τέτοιου είδους μνημόνια.

Πηγή: διαδίκτυο

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Μ.ΒΟΡΙΔΗ

Ερώτηση κατέθεσε προς τους υπουργούς Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μ.Βορίδης, σχετικά με τα οικονομικά του πυροσβεστικού προσωπικού, βασιζόμενος σε σχετική καταγγελία της ΕΑΠΣ.
Διαβάστε την σχετική ερώτηση