ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ιστολόγιο με επικαιρότητα, ειδήσεις και νέα, πυροσβεστικού, περιβαντολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το διαδίκτυο και τον τύπο.23/8/11

Kαλό ταξίδι Κώστα


ΑΝΤΙΠΥΡΑΡΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΣΤΡΗΣ - ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Με οδύνη θλίψη και οργή αποχαιρετήσαμε τον συνάδελφο.
Η περήφανη λακωνική γη τον δέκτηκε στην αγκαλιά της για να ξεκουράσει το λαβωμένο από τη μάχη με τη φωτιά κορμί του.
Δίπλα του βρέθηκαν για να τον χαιρετήσουν οι αγαπημένοι του συγγενείς, οι συνάδελφοί του, οι συντοπίτες του.
Παρόντες με τη σκέψη τους όλη η πυροσβεστική οικογένεια, όλοι οι Έλληνες του μόχθου και της καθημερινότητας, που μπορούν ακόμα στην σκληρή πραγματικότητα μας, να νιώθουν τη θυσία του Κώστα.
Απόντες ήταν όλοι όσοι δεν θα μπορούσαν να κοιτάξουν στα μάτια συγγενείς και συναδέλφους, γνωρίζοντας μέσα τους τι δεν έπραξαν και πόσο παραίτερη είναι η δική τους η ζωή σε σχέση με τη θυσία του Κώστα.
Πόσο χωρίς ουσία ακούγονται τα λόγια τα ξύλινα που από υποχρέωση, ειπώνονται από τους λογογράφους της εξουσίας:"η θυσία του την ώρα του καθήκοντος μας υπενθυμίζει τη συλλογική μας ευθύνη να προστατεύσουμε την κοινή μας κληρονομιά, τον φυσικό πλούτο της χώρας μας. Ας είναι το τελευταίο θύμα που θρηνούμε σε αυτήν την προσπάθεια»
δήλωσε ο Πρωθυπουργός.
Μόνο που δεν ξέρουμε σε ποιόν από τους ιθύνοντες είπε ποτέ τίποτα η θυσία τόσων συναδέλφων και πως συναισθανθήκαν την ευθύνη, να κάνουν έστω και το ελάχιστο για να μην θρηνήσουμε άλλους νεκρούς.

Δυστυχώς...