Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

28/8/12

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ

"την ώρα που οι Πυροσβέστες με το κορμί τους δίνουν τη μάχη να σβήσουν τις πύρινες φλόγες, η Κυβέρνηση θέλει να κάψει τη ζωή τους" δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος της ΕΑΠΣ Γιάννης Σταμούλης.
 

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΜΑΣ !

Αθήνα 28 Αυγούστου 2012
Αρ. Πρωτ.:500/1/17α

  Κύριοι βουλευτές,
  Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε να δρομολογείται η εξέλιξη νέων περικοπών των μισθών μας, παρά το γεγονός ότι πριν (αλλά και μετά) από τις εκλογές υπήρχαν οι δεσμεύσεις του κ. Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης ότι όχι μόνο δεν πρέπει να πληγεί άλλο το εισόδημα των ενστόλων, αλλά ει δυνατόν να διορθωθούν και οι υφιστάμενες αδικίες.
  Θα γνωρίζετε ασφαλώς τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο ένστολος σε προσωπικό και υπηρεσιακό επίπεδο. Εξαιτίας των συνεχών περικοπών από το 2009 μέχρι και σήμερα οι περικοπές των ετήσιων αποδοχών μας που μας έπληξαν αδιακρίτως, ανέρχονται από 28,74% έως το 45,42% ανάλογα με τον βαθμό και τα χρόνια υπηρεσίας, χωρίς να υπολογίζουμε τις πρόσφατες απώλειες από «το πάγωμα» των μισθολογικών ωριμάνσεων, του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας και των μισθολογικών προαγωγών, τη μείωση του αφορολόγητου στα 5000 € την εισφορά αλληλεγγύης, τα χαράτσια και το κύμα ακρίβειας που έχει ισοπεδώσει το βιοτικό μας επίπεδο...
  Αίφνης πληροφορούμαστε ότι τα λεγόμενα «ισοδύναμα μέτρα» που είχαν προβληθεί κατά κόρον πριν από τις εκλογές με καταφανή στόχευση, είναι τώρα δύσκολο έως αδύνατον να εξευρεθούν.
  Θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι είμαστε εξουσιοδοτημένοι από όλα τα συνδικαλιστικά μας όργανα, να καταγγείλουμε την μεταχείριση που υφιστάμεθα και να σας ζητήσουμε να στηρίξετε τον αγώνα μας για να μην φορτωθούμε επιπλέον με αβάσταχτα μέτρα. Εντέχνως έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ανήκουμε σε μια κατηγορία «ειδικών» και άρα προνομιούχων μισθολογίων. Η ωμή αλήθεια ωστόσο είναι ότι η πλειοψηφία αμείβεται με ισχνούς μισθούς, χωρίς να αναγνωρίζεται η επικινδυνότητα της εργασίας με Βασικό Μισθό τα 683 €.
  Δεν είμαστε προνομιούχοι κρατικοί υπάλληλοι. Εργαζόμαστε με ακατάστατα ωράρια σε Υπηρεσίες που λειτουργούν 24 ώρες το 24ώρο, συνήθως χωρίς τήρηση του ωραρίου εργασίας, χωρίς ουσιαστική αποζημίωση για τη νυχτερινή εργασία κλπ. και γι' αυτό προβάλλουμε μια δίκαιη λύση με την ψήφιση ενός άλλου μισθολογίου που θα λαμβάνει πραγματικά υπόψη του τις ανάγκες των ενστόλων για μια αξιοπρεπή επαγγελματική πορεία και διαβίωση. Απαξιωμένοι και περιθωριοποιημένοι Αστυνομικοί – Πυροσβέστες και Λιμενικοί είναι αδύνατον να αντιμετωπίσουν το «θηρίο» της εγκληματικότητας και της ανομίας.
  Διαβιούντες ένστολοι στα όρια της επιβίωσης είναι αδύνατον να πολεμήσουν τους ισχυρούς του εγκλήματος. Δεν είναι δυνατόν η Πολιτεία να μας θέλει στην πρώτη γραμμή του πυρός δίνοντας και τη ζωή μας ακόμα υπέρ του καθήκοντος και της αποστολής μας και από την άλλη να μας επιφυλάσσει μια τέτοια αρνητική μεταχείριση και να υπαναχωρεί από τις δεσμεύσεις της.
  Η αποδιοργάνωση των ενστόλων προκαλεί την οργάνωση της αυτοδικίας και της μαύρης αντίδρασης.
  Αγωνιζόμαστε για τη διασφάλιση του λειτουργήματός μας. Για την κατοχύρωση του επαγγελματισμού. Για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Για τη διαμόρφωση συνθηκών για διαρκή προσφορά.
  Σε αυτόν τον αγώνα σας καλούμε να συνταχθείτε, προστατεύοντάς μας από τη διαφαινόμενη απαξίωση και υποβάθμιση και ημών και των Οργανισμών μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δεν περισσεύει ούτε ένα ευρώ από την οικογένεια του Έλληνα Πυροσβέστη

Δεν πιστεύουμε ότι ο πρωθυπουργός της χώρας θα μειώσει και άλλο το εξαθλειωμένο εισόδημα των Ελλήνων Πυροσβεστών. Δεν περισσεύει ούτε ένα ευρώ από την οικογένεια του Έλληνα Πυροσβέστη, δήλωσε στη ΝΕΤ οΠρόεδρος της ΕΑΠΣ Γιάννης Σταμούλης
 

Με το πενάκι του συναδέλφου Σπ.Μουρατίδη


"Θέλουν να οδηγήσουν τον ένστολο στην πλήρη εξαθλίωση

"Θέλουν να οδηγήσουν τον ένστολο στην πλήρη εξαθλίωση. Είμασταν εξαθλιωμένοι και πριν του μνημονίου.Δυστυχώς η κυβέρνηση παρά τις δεσμεύσεις του κ.Πρωθυπουργού που είπε ότι θα αποκαταστήσει τις περικοπές στο μισθολόγιό μας, προχωράει όπως πληροφορούμεθα σε μεγαλύτερες περικοπές,Το μισθολόγιο των ενστόλων δεν είναι ειδικό μισθολόγιο, επειδή παίρνουμε περισσότερα χρήματα, είναι ειδικό μισθολόγιο φτώχειας, γιατί είχε επιλέξει χρόνια η πολιτεία να μη μας έχει μετους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους, γιατί δεν ήθελε να πληρώνει ούτε μιά ώρα παραπάνω υπερωρία, νυχτερινό ή αργία σε όλους μας και ήθελε να μας μπορεί να μας βάζει να δουλεύομε για όσο θέλι, όσες ώρες θέλει, όσες μέρες θέλει, να μας στέλνει κάθε χρόνο με μετάθεση χωρίς να μας πληρώνει. Δυστυχώς ούτε ένα ευρώ δεν μας περισσεύει." δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος της ΕΑΠΣ Γιάννης Σταμούλης.

Δείτε το βίντεο

ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Από σχετικό βίντεο στο διαδίκτυο, είδαμε αυτές τις σκηνές της ντροπής, όπου τραυματισμένος συνάδελφος, στην πυρκαγιά της Χίου,φορτώνεται σε αγροτικό για να μεταφερθεί. Αυτή είναι η διοικητική υποστήριξη στους μαχητές της φωτιάς στην Ελλάδα του μνημονίου το 2012. Από αυτούς τους εξαθλειωμένους πυροσβεστικούς υπαλλήλους θέλει η Τρόικα να περικόψει ακόμα περισσότερο το φτωχοκάματό τους.
 Δείτε το σχετικό βίντεο

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ

Δήλωση στον ALPHA, του Προέδρου της ΕΑΠΣ Γιάννη Σταμούλη για τις ενδεχόμενες μειώσεις στους μιθούς των ενστόλων