ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ιστολόγιο με επικαιρότητα, ειδήσεις και νέα, πυροσβεστικού, περιβαντολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το διαδίκτυο και τον τύπο.28/8/12

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ

"την ώρα που οι Πυροσβέστες με το κορμί τους δίνουν τη μάχη να σβήσουν τις πύρινες φλόγες, η Κυβέρνηση θέλει να κάψει τη ζωή τους" δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος της ΕΑΠΣ Γιάννης Σταμούλης.
 

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΜΑΣ !

Αθήνα 28 Αυγούστου 2012
Αρ. Πρωτ.:500/1/17α

  Κύριοι βουλευτές,
  Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε να δρομολογείται η εξέλιξη νέων περικοπών των μισθών μας, παρά το γεγονός ότι πριν (αλλά και μετά) από τις εκλογές υπήρχαν οι δεσμεύσεις του κ. Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης ότι όχι μόνο δεν πρέπει να πληγεί άλλο το εισόδημα των ενστόλων, αλλά ει δυνατόν να διορθωθούν και οι υφιστάμενες αδικίες.
  Θα γνωρίζετε ασφαλώς τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο ένστολος σε προσωπικό και υπηρεσιακό επίπεδο. Εξαιτίας των συνεχών περικοπών από το 2009 μέχρι και σήμερα οι περικοπές των ετήσιων αποδοχών μας που μας έπληξαν αδιακρίτως, ανέρχονται από 28,74% έως το 45,42% ανάλογα με τον βαθμό και τα χρόνια υπηρεσίας, χωρίς να υπολογίζουμε τις πρόσφατες απώλειες από «το πάγωμα» των μισθολογικών ωριμάνσεων, του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας και των μισθολογικών προαγωγών, τη μείωση του αφορολόγητου στα 5000 € την εισφορά αλληλεγγύης, τα χαράτσια και το κύμα ακρίβειας που έχει ισοπεδώσει το βιοτικό μας επίπεδο...
  Αίφνης πληροφορούμαστε ότι τα λεγόμενα «ισοδύναμα μέτρα» που είχαν προβληθεί κατά κόρον πριν από τις εκλογές με καταφανή στόχευση, είναι τώρα δύσκολο έως αδύνατον να εξευρεθούν.
  Θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι είμαστε εξουσιοδοτημένοι από όλα τα συνδικαλιστικά μας όργανα, να καταγγείλουμε την μεταχείριση που υφιστάμεθα και να σας ζητήσουμε να στηρίξετε τον αγώνα μας για να μην φορτωθούμε επιπλέον με αβάσταχτα μέτρα. Εντέχνως έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ανήκουμε σε μια κατηγορία «ειδικών» και άρα προνομιούχων μισθολογίων. Η ωμή αλήθεια ωστόσο είναι ότι η πλειοψηφία αμείβεται με ισχνούς μισθούς, χωρίς να αναγνωρίζεται η επικινδυνότητα της εργασίας με Βασικό Μισθό τα 683 €.
  Δεν είμαστε προνομιούχοι κρατικοί υπάλληλοι. Εργαζόμαστε με ακατάστατα ωράρια σε Υπηρεσίες που λειτουργούν 24 ώρες το 24ώρο, συνήθως χωρίς τήρηση του ωραρίου εργασίας, χωρίς ουσιαστική αποζημίωση για τη νυχτερινή εργασία κλπ. και γι' αυτό προβάλλουμε μια δίκαιη λύση με την ψήφιση ενός άλλου μισθολογίου που θα λαμβάνει πραγματικά υπόψη του τις ανάγκες των ενστόλων για μια αξιοπρεπή επαγγελματική πορεία και διαβίωση. Απαξιωμένοι και περιθωριοποιημένοι Αστυνομικοί – Πυροσβέστες και Λιμενικοί είναι αδύνατον να αντιμετωπίσουν το «θηρίο» της εγκληματικότητας και της ανομίας.
  Διαβιούντες ένστολοι στα όρια της επιβίωσης είναι αδύνατον να πολεμήσουν τους ισχυρούς του εγκλήματος. Δεν είναι δυνατόν η Πολιτεία να μας θέλει στην πρώτη γραμμή του πυρός δίνοντας και τη ζωή μας ακόμα υπέρ του καθήκοντος και της αποστολής μας και από την άλλη να μας επιφυλάσσει μια τέτοια αρνητική μεταχείριση και να υπαναχωρεί από τις δεσμεύσεις της.
  Η αποδιοργάνωση των ενστόλων προκαλεί την οργάνωση της αυτοδικίας και της μαύρης αντίδρασης.
  Αγωνιζόμαστε για τη διασφάλιση του λειτουργήματός μας. Για την κατοχύρωση του επαγγελματισμού. Για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Για τη διαμόρφωση συνθηκών για διαρκή προσφορά.
  Σε αυτόν τον αγώνα σας καλούμε να συνταχθείτε, προστατεύοντάς μας από τη διαφαινόμενη απαξίωση και υποβάθμιση και ημών και των Οργανισμών μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δεν περισσεύει ούτε ένα ευρώ από την οικογένεια του Έλληνα Πυροσβέστη

Δεν πιστεύουμε ότι ο πρωθυπουργός της χώρας θα μειώσει και άλλο το εξαθλειωμένο εισόδημα των Ελλήνων Πυροσβεστών. Δεν περισσεύει ούτε ένα ευρώ από την οικογένεια του Έλληνα Πυροσβέστη, δήλωσε στη ΝΕΤ οΠρόεδρος της ΕΑΠΣ Γιάννης Σταμούλης
 

Με το πενάκι του συναδέλφου Σπ.Μουρατίδη


"Θέλουν να οδηγήσουν τον ένστολο στην πλήρη εξαθλίωση

"Θέλουν να οδηγήσουν τον ένστολο στην πλήρη εξαθλίωση. Είμασταν εξαθλιωμένοι και πριν του μνημονίου.Δυστυχώς η κυβέρνηση παρά τις δεσμεύσεις του κ.Πρωθυπουργού που είπε ότι θα αποκαταστήσει τις περικοπές στο μισθολόγιό μας, προχωράει όπως πληροφορούμεθα σε μεγαλύτερες περικοπές,Το μισθολόγιο των ενστόλων δεν είναι ειδικό μισθολόγιο, επειδή παίρνουμε περισσότερα χρήματα, είναι ειδικό μισθολόγιο φτώχειας, γιατί είχε επιλέξει χρόνια η πολιτεία να μη μας έχει μετους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους, γιατί δεν ήθελε να πληρώνει ούτε μιά ώρα παραπάνω υπερωρία, νυχτερινό ή αργία σε όλους μας και ήθελε να μας μπορεί να μας βάζει να δουλεύομε για όσο θέλι, όσες ώρες θέλει, όσες μέρες θέλει, να μας στέλνει κάθε χρόνο με μετάθεση χωρίς να μας πληρώνει. Δυστυχώς ούτε ένα ευρώ δεν μας περισσεύει." δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος της ΕΑΠΣ Γιάννης Σταμούλης.

Δείτε το βίντεο

Να βρει απήχηση το δίκαιο αίτημά μας!

Αθήνα 28 Αυγούστου 2012
Αρ. Πρωτ.:605/10/14

  Τα Προεδρεία των Ομοσπονδιών των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας συναντήθηκαν σήμερα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή με τους προερχόμενους από το χώρο της ΕΛ.ΑΣ. βουλευτές κ.κ. Ηλία Βλαχογιάννη, Δημήτριο Κυριαζίδη και Αθανάσιο Νταβλούρο και τους ζήτησαν να παρέμβουν στον Πρωθυπουργό και στον Υπουργό Οικονομικών προκειμένου να μην υπάρξει ουδεμία άλλη περικοπή στις μισθολογικές δαπάνες για τους ένστολους.
  Από την πλευρά τους μας διαβεβαίωσαν ότι γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τις αδικίες που υφίστανται τα τελευταία χρόνια οι ένστολοι, όπως επίσης και την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματός μας, θα εξαντλήσουν όλες τις δυνατότητες που τους παρέχει ο θεσμικός τους ρόλος για να βρει απήχηση το δίκαιο αίτημά μας.

ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Από σχετικό βίντεο στο διαδίκτυο, είδαμε αυτές τις σκηνές της ντροπής, όπου τραυματισμένος συνάδελφος, στην πυρκαγιά της Χίου,φορτώνεται σε αγροτικό για να μεταφερθεί. Αυτή είναι η διοικητική υποστήριξη στους μαχητές της φωτιάς στην Ελλάδα του μνημονίου το 2012. Από αυτούς τους εξαθλειωμένους πυροσβεστικούς υπαλλήλους θέλει η Τρόικα να περικόψει ακόμα περισσότερο το φτωχοκάματό τους.
 Δείτε το σχετικό βίντεο

Δεν περισσεύει ούτε ένα ευρώ από το πυροσβεστικό φτωχολόγιο – μισθολόγιο

Κύριε Αρχηγέ,
Το Πυροσβεστικό προσωπικό που έχετε την ύψιστη τιμή ως Αξιωματικός να ηγείστε , καθημερινά δίνει τη μάχη με τον κίνδυνο, και πολλές φορές τον ίδιο τον θάνατο στα πύρινα μέτωπα, αλλά και τις καθημερινές εκφράσεις της διακινδύνευσης της καθημερινότητας.
Το προσωπικό που ηγείστε, με πενιχρά μέσα, αλλά και με  πενιχρές αμοιβές προσπαθεί να εγγυάται την πολιτική προστασία της ελληνικής κοινωνίας, εκπροσωπώντας με αποτελεσματικότητα την ύπαρξη του κοινωνικού κράτους στην Ελληνική Δημοκρατία.
¨Όπως  και εσείς καλά γνωρίζεται, οι αμοιβές του πυροσβεστικού  προσωπικού  τα τελευταία  χρόνια σφαγιάστηκαν  από τους εκτελεστές του μνημονίου, βυθίζοντας το στην φτώχεια και την ανέχεια, δημιουργώντας ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ της προσφερόμενης εργασίας των Πυροσβεστών και των σημερινών  αποδοχών τους.
Η οικονομική  κατάσταση που βιώνει το πυροσβεστικό προσωπικό είναι δεινή. Παρόλα αυτά η τρόικα  των  οι στυγνών δανειστών, των κερδοσκόπων των αγορών και των διαχειριστών του μνημονίου, θέλουν να αφαιμάξουν πάλι τις εναπομείναντες πενιχρές αποδοχές του πυροσβεστικού προσωπικού.

διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΑΠΣ

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ

Δήλωση στον ALPHA, του Προέδρου της ΕΑΠΣ Γιάννη Σταμούλη για τις ενδεχόμενες μειώσεις στους μιθούς των ενστόλων

Μπορούμε να μιλάμε για ασφάλεια;;;

Προ ολίγων ημερών πληροφορηθήκαμε εκ νέου ότι σημειώθηκε διάρρηξη στην οικία του κ. Αρχηγού του Π.Σ. Πέρα από τις αιτίες των παραπάνω, οι πράξεις αυτές αποτελούν  «κρίσιμα περιστατικά» γιατί δείχνει στην Eλληνική κοινωνία ότι ο ένας εκ των τριών ηγετών των Σωμάτων Ασφαλείας, δηλαδή των φορέων που είναι επιφορτισμένοι με την τήρηση της εσωτερικής ασφάλειας (της Δημοκρατικής ομαλότητας) της χώρας, «βάλλεται» με ιδιαίτερα μεγάλη ευκολία,γεγονός που από μόνο του, φανερώνει  «τρωτότητα» των σχεδιασμών ασφαλείας και της λειτουργίας των οργάνων της Διοίκησης που αποφασίζουν την εφαρμογή τους.
  διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΑΠΣ