ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ιστολόγιο με επικαιρότητα, ειδήσεις και νέα, πυροσβεστικού, περιβαντολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το διαδίκτυο και τον τύπο.27/8/10

Η ΑΣΤΕΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΘΛΙΒΕΡΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣΜια χιουμοριστική αποτύπωση της θλιβερής καθημερινότητας μας, από το εξαιρετικό πενάκι του αξιόλογου συναδέλφου Υποστράτηγου ε.α. Σ.Μουρατίδη.

Ο Μικρός ΡωμηόςΤο 1886 πρωτοεκδόθηκε στην Αθήνα το λαϊκό έντυπο Ο Μικρός Ρωμηός που φιλοδοξούσε να ανταγωνιστεί τον περίφημο Ρωμηό του Γ. Σουρή!
Ήταν γέννημα θρέμμα της δικομματικής αντιπαράθεσης της εποχής (Χ. Τρικούπης και Θ. Δηλιγιάννης). Τρικουπικός Ο Ρωμηός, δηλιγιαννικός Ο Μικρός Ρωμηός. Κοσμικός και κοσμοπολίτης, αρωγός της ανερχόμενης και επικρατούσας πλούσιας τάξης των ομογενών ο πρώτος, εκπρόσωπος της λαϊκής τάξης και των παραδοσιακών δομών των γηγενών ο δεύτερος...
...Σήμερα η εφημερίδα, της οποίας Διευθυντής εξακολουθεί να είναι ο Λευτέρης Σκιαδάς, εξακολουθεί να εκδίδεται ανελλιπώς, παρουσιάζοντας προτωγενή ιστορικά στοιχεία γιά την πόλη των Αθηνών.
Σημαντική είναι και η έρευνα και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του υπερδραστήριου Αντιδημάρχου, γιά τα ιστορικά πυροσβεστικά πράγματα της Αθήνας,που θα παρουσιάσω σε επόμενες αναρτήσεις.
Διαβάστε όλο το άρθρο του Γιάννη Σταμούλη