Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

13/6/11

ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ


Σήμερα μέσα Ιουνίου, διαβάζοντας τις σελίδες του νέου οδοστρωτήρα του εισοδήματος και της αξιοπρέπειας των Ελλήνων, το «μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015» ανακαλύπτουμε ότι ειδικότερα για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προβλέπεται τσεκούρωμα:
1.Κατά 13% στην καταβολή μισθών, που είχε ήδη σφαγιαστεί ειδικότερα για το Π.Σ. με 20% με τον προϋπολογισμό.
2.Κατά 50 % στην καταβολή πρόσθετων μισθολογικού χαρακτήρα παροχών
3. Κατά 24% στην καταβολή αποζημίωσης για μετακινήσεις προσωπικού για εκτέλεση υπηρεσίας, που είχε ήδη σφαγιαστεί με τον προϋπολογισμό, ειδικότερα για το Π.Σ. με 350%.

Φυσική και πολιτική ηγεσία γνώριζε την αλήθεια.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος

« Έξοδα Μεταθέσεων Αξιωματικών»


Κύριε Αρχηγέ

Στις 31-05-2011 κοινοποιήσατε την απόφαση του συμβουλίου μεταθέσεων Αξιωματικών στην οποία πέραν της καταστρατήγησης των διατάξεων του ισχύοντος κανονισμού μεταθέσεων (Π.Δ. 170 /1996 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα) προβήκατε και σε μία ακόμη εκτός νόμου πρωτοτυπία : δεν χορηγήσατε οδοιπορικά έξοδα μετάθεσης στους μετατιθέμενους για πρώτη φορά στην ιστορία του Πυρ/κού Σώματος.
....
Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ


Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος, μετά την κατάθεση επίκαιρης επερώτησης προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την πλημμελή προετοιμασία του πυροσβεστικού σώματος κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έχει περάσει ένας μήνας από την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου και για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος και οι προϊστάμενοι των Πυροσβεστικών Διευθύνσεων της χώρας αγωνιούν τόσο έντονα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών του φετινού καλοκαιριού, εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων που καταγράφονται σε έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή.
Αρκεί να αναφέρουμε ότι από τα πέντε ιδιόκτητα ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος δεν είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα κανένα, εφόσον έχουν να συντηρηθούν από τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η μίσθωση των ιδιωτικών ελικοπτέρων που κάθε χρόνο χρησιμοποιεί η Πυροσβεστική για την ενίσχυση του στόλου της. Επιπλέον, από τα 21 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ που διαθέτει η χώρα, η Πολεμική Αεροπορία δίνει σε επιχειρησιακή ετοιμότητα σήμερα μόλις 8 αεροσκάφη, ενώ θα έπρεπε από την 1η Ιουνίου να ήταν στη διάθεση του Πυροσβεστικού Σώματος ολόκληρος ο στόλος!
Η ίδια ανησυχητική κατάσταση επικρατεί και με το στόλο των υδροφόρων πυροσβεστικών οχημάτων. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει η προβλεπόμενη ετήσια συντήρηση του στόλου, με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να είναι παροπλισμένα και άλλα να κυκλοφορούν με προβλήματα, χωρίς να έχουν συντηρηθεί. Χωρίς συντήρηση και εξασφάλιση του ελαχίστου των προδιαγραφών ασφαλείας παραμένουν, δε, και τα 11 πυροσβεστικά πλοία που διαθέτει το Σώμα.
Όμως τα προβλήματα αφορούν και το έμψυχο, ένστολο δυναμικό, που κατά το τελευταίο έτος αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες. Στα ήδη πολλά υπηρεσιακά κενά προστέθηκαν το τελευταίο έτος και οι 750 αποχωρήσαντες πυροσβέστες από το Σώμα εξαιτίας του νέου ασφαλιστικού, ενώ την ίδια ώρα οι εναπομείναντες στο Σώμα βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατάργηση των εξόδων μετάθεσής τους κατά το περασμένο και το τρέχον έτος, με την κατάργηση της χορήγησης των ειδών ατομικής προστασίας και με την καθυστέρηση καταβολής του «επιδόματος δασών», που αντιστοιχεί στην υπερεργασία των καλοκαιρινών μηνών από πέρσι. Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζει και το εποχικό προσωπικό του Σώματος, ενώ δεν έχει υλοποιηθεί καμία δράση για την τόνωση, ανάπτυξη και ενίσχυση του εθελοντισμού, που τα τελευταία χρόνια έχει υποβαθμιστεί.
Η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας είναι ευθύνη και υποχρέωση της Πολιτείας, η οποία οφείλει διά του Πυροσβεστικού Σώματος να έχει σε επιχειρησιακή ετοιμότητα ολόκληρη την υλικοτεχνική της υποδομή και όλο το έμψυχο δυναμικό της.
Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις για την αδράνεια και τις καθυστερήσεις που καταγράφονται και να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της, ώστε το Πυροσβεστικό Σώμα να θωρακιστεί με όλα τα απαραίτητα μέσα για να μπορεί να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στο εξαιρετικά δύσκολο έργο του».

Η ΕΑΠΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ




Παρέμβαση στις βραδυνές ειδήσεις του Αlter έκανε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ Φ.Παντελεάκος, επισημαίνοντας ΤΑ ΣΟΒΑΡΆ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ του Πυροσβεστικού προσωπικού και του Πυροσβεστικού Σώματος.

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΩΝ Σ.Α.


Aθήνα 10 Ιουνίου 2011
Αρ. Πρωτ.:605/4/33δ




Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Διαδοχικές συναντήσεις είχαν σήμερα οι Ομοσπονδίες μας με τον πρόεδρο του Συνασπισμού της Αριστεράς κ. Αλέξη Τσίπρα και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κ. Σπύρο Χαλβατζή, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις ενόψει της συζήτησης και ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος της Κυβέρνησης, και να ζητήσουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα μας.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ



Τα σωματεία του χώρου, έγκαιρα έχουν εντοπίσει το θέμα από καιρό...Οι αρμόδιοι...;

ΠΙΚΡΟ ΧΙΟΥΜΟΡ

Ολοκληρωτικές περικοπές σε βάρος των Ελλήνων με παραπληγίες και

Η ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ
Μια είδηση που δεν έφτασε ποτέ στο φως της δημοσιότητας και κρατήθηκε
καλά κρυμμένη είναι πως από το Νοέμβριο του 2009 οι ασφαλισμένοι στον
ΟΓΑ και στο ΟΠΑΔ δεν δικαιούνται αναπηρικά αμαξίδια, μαξιλάρια για την
προστασία από τις κατακλίσεις αλλά και όλα τα άλλα βοηθήματα που είναι
εργαλεία επιβίωσης για τη μειονότητα των ασφαλισμένων με παραπληγίες
και με τετραπληγίες.

Ο κύκλος των περικοπών ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011 όταν
το Ι.Κ.Α. με νέα εγκύκλιο μειώνει τα ποσά για τα βοηθήματα που έχουν
ανάγκη οι Έλληνες και οι Ελληνίδες με παραπληγίες και με τετραπληγίας
κατά 50%. Η νέα εγκύκλιος του Ι.Κ.Α. βρίσκεται στο
http://www.disabled.gr/lib/?p=39156 και περιλαμβάνει μειώσεις σε όλες
ανεξαιρέτως τις παροχές του Ι.Κ.Α.

Οι έλληνες και οι Ελληνίδες με παραπληγίες, με τετραπληγίες, με
ημιπληγίες και με ακρωτηριασμούς είναι παγιδευμένοι και καταδικασμένοι
σε ολοκληρωτική ακινησία: Τα αναπηρικά καθίσματα, τα τεχνητά μέλη, τα
γερανάκια, τα συστήματα ουροσυλλογής, τα μαξιλάρια για την προστασία
από τις κατακλίσεις, οι ορθοστάτες και όλα τα άλλα βοηθήματα είναι
απαραίτητα για την επιβίωση. Δεν είναι δυνατόν να καταργηθούν.

Την ίδια στιγμή που τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία έχουν περικόψει τα
απερίκοπτα, ο χρηματισμός, η δωροδοκία και η μίζα καλά κρατούν σε όλα
τα ασφαλιστικά ταμεία.

Χωρίς αυτά τα βοηθήματα οι ζωές των παραπληγικών και των τετραπληγικών
κινδυνεύουν. Σε μερικά χρόνια η Ελλάδα θα είναι το μόνο δυτικό κράτος
που θα είναι «ελεύθερο αναπήρων» αφού οι ανάπηροι θα έχουν πεθάνει.

Δεν υπάρχουν πολλές δυνατότητες αντίδρασης. Οι πολίτες με παραπληγίες
και με τετραπληγίες που χρησιμοποιούν αναπηρικά αμαξίδια για τις
μετακινήσεις τους αντικειμενικά εμποδίζονται εξαιτίας των πολλών
πολεοδομικών εμποδίων που υπάρχουν σε όλες τις απροσπέλαστες πόλεις.
Αυτό από μόνο του δυσκολεύει κάθε μαζική αντίδραση από τη μειονότητα
των πολιτών με παραπληγίες και με τετραπληγίες.

Η είδηση μας ήρθε με e-mail εκ μέρους του περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και του http://www.disabled.gr/ με την δραματική επισήμανση 'ότι δεν μπορούμε να σκεφτούμε τρόπους αντίδρασης. Πώς να αντιδράσουν οιπολίτες με παραπληγίες και με τετραπληγίες όταν όλες οι πόλεις είναι απροσπέλαστες και όταν η πλειοψηφία των κτιρίων που στεγάζονται ταασφαλιστικά ταμεία είναι απροσπέλαστα; Ο μόνος τρόπος αντίδρασης είναι το διαδίκτυο αυτό είναι το μόνο που είναι προσπελάσιμο για τους ανθρώπους με παραπληγίες και με τετραπληγίες. Σας παρακαλούμε να στείλετε αυτό το παντού, μήπως
και η δημοσιότητα αναγκάσει την εξουσία να ανακαλέσει αυτές τις
θανατηφόρες περικοπές."
Να βοηθήσουμε λοιπόν...

TOTE...