Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

4/12/10

Εθελοντές: Λίγες αναθεωρημένες σκέψεις για τον εθελοντισμό στην Ελλάδα

Όταν τα παιδιά μου έφτασαν δέκα πέντε (15) χρονών γύρω στο 2002 ανακαλύψαμε τις εθελοντικές ομάδες δασοπυρόσβεσης – διάσωσης. Το ίδιο πρόβλημα τότε το ίδιο πρόβλημα τώρα, έλλειψη ασφαλιστικής κάλυψης. Στο θέμα της εκπαίδευσης έχουν όμως γίνει βήματα από το Πυροσβεστικό Σώμα και πρέπει να το αναγνωρίσουμε.

Με την ενηλικίωσή τους μπήκαμε στο Πυροσβεστικό Σώμα σαν εθελοντές, όχι για να υπηρετήσουμε το Σώμα αλλά για να βοηθήσουμε το διπλανό μας, τη περιουσία του, το περιβάλλον, θέληση που δεν έγινε αντιληπτή από το Κράτος παρά το νόμο.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ -ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


FREEDAY ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ
Καθιερώθηκε εδώ και λίγο καιρό στην αφιλόξενη γιά το ποδήλατο Αθήνα. Μια αυθόρμητη πρωτοβουλία πολιτών αυτής της σκληρής πόλης. Το ραντρβού κλείνεται μέσω του Facebook και η εκκίνηση γίνεται κάθε Παρασκευή στις 10 η ώρα το βράδυ, έξω από το σταθμό του ηλεκτρικού του Θησείου.
Εκατοντάδες ποδηλάτες, κάθε ηλικίας, φύλου, ξεκινάνε κάθε φορά γιά ένα διαφορετικό προορισμό, διασχίζοντας σε ένα χαρούμενο καραβάνι, του δρόμους της πρωτεύουσας, δίνοντας χρώμα-ήχο και κίνηση στο "μουντό" της κρίσης και των έγκλειστων κατοίκων.

Διαβάστε περισσότερα

Ο (μαζί τα φάγαμε) Πάγκαλος κήρυξε τον πόλεμο στον στρατό


Γιος αξιωματικού της Αεροπορίας ο ίδιος, με ιστορικές γκάφες, βάλθηκε τελευταία να συκοφαντήσει τη δουλειά εκείνων που φυλάνε Θερμοπύλες

Στα άκρα έχουν φτάσει πλέον οι έτσι κι αλλιώς πάντα «προβληματικές» σχέσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου και των στρατιωτικών, εν ενεργεία και αποστράτων, μετά το πρόσφατο μπαράζ των απαράδεκτων δηλώσεων του περί «παραγωγικών». Αμετανόητος ο κ. Πάγκαλος συνεχίζει... μέχρι σήμερα να προκαλεί με τη συμπεριφορά και τις δηλώσεις του. Δεν διστάζει να θίξει ακόμη και τις πιο ευαίσθητες χορδές του πατριωτισμού των Ελλήνων, επιτιθέμενος σε εκείνους που έχουν ταχθεί να φυλάνε τις «Θερμοπύλες» των αιθέρων και ξεχνώντας ότι και ο ίδιος είναι γιος πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο εκρηκτικός χαρακτήρας του, τον οποίο επικαλούνται ως άλλοθι οι φίλοι του, δεν αποτελεί δικαιολογία. Πολύ περισσότερο, όταν έχει την ιδιότητα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.
Διαβάστε περισσότερα

“Γύμνια” Ελλάδας και Βουλγαρίας σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, διαπίστωσε ο νομάρχης Έβρου…


Φάνηκε η "γύμνια", τόσο της Ελλάδας όσο και της Βουλγαρίας σε θέματα Πολιτικής προστασίας», διαπίστωσε σε δηλώσεις του ο νομάρχης Έβρου, Νίκος Ζαμπουνίδης, που συμμετείχε σε ημερίδα στη Σόφια της Βουλγαρίας, με θέμα την πολιτική προστασία και τα συμπεράσματα της άσκησης «Έβρος 2010» που είχε διεξαχθεί τον περασμένο Μάιο στο νομό Έβρου, με τη συμμετοχή ομάδων από ευρωπαϊκά κράτη.

Διαβάστε περισσότερα