Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

3/11/09

ΝΕΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ στην ιστοσελίδα www.zago.gr/greekfirefighters/

ΑΨΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ OLYMPIC AIR

Πλοίο φτιαγμένο από ατσάλι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ για ζητήματα αποδοχών του πυροσβεστικού προσωπικού

Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Θανάσης Παφίλης, Λιάνα Κανέλλη, Γιώργος Μαυρίκος :
" Η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ενώ σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος δεν υπολόγισε και ορθώς στις ταχτικές αποδοχές τους τις αμοιβές για την υπερεργασία (υπερωρίες, νυχτερινά, κλπ) με σκοπό τη χορήγηση εφ' άπαξ ενίσχυσης/ έπραξε το ακριβώς αντίθετο για τους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος..
Πιο συγκεκριμένα για τους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος στο σύνολο των αποδοχών τους προσμετρήθηκαν οι πενιχρές αποζημιώσεις που δίνονται ως νυχτερινό και οι αμοιβές για απασχόληση πέραν
του πενθήμερου.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα εκατοντάδες υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματοςπου δικαιούνται την εφ' άπαξ ενίσχυση των 500 ή 300 ευρώ να μην λάβουν ούτε αυτά τα ψίχουλα της αντιλαϊκής εισοδηματικής πολιτικής των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων. Επίσης η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να αποδώσει το υπόλοιπο ποσό του επιδόματος της αντιπυρικής περιόδου που είναι 1.000 ευρώ.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ λοιπόν ο κ. Υπουργός
1. Τι προτίθεται να πράξει για την αποκατάσταση της κατάφορης αδικίαςσε βάρος των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος έναντι όλων των άλλων υπαλλήλων των Σωμάτων Ασφαλείας.
2. Πότε η κυβέρνηση θα αποδώσει στους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος το υπόλοιπο του επιδόματος της αντιπυρικής περιόδου."