ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ιστολόγιο με επικαιρότητα, ειδήσεις και νέα, πυροσβεστικού, περιβαντολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το διαδίκτυο και τον τύπο.19/4/13

ΤΡΑΓΙΚΗ ΥΠΟΜΝΗΣΗ: Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΡΦΩΝ ΕΙΝΑΙΙ ΑΕΝΑΗ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ

Μονότονα εμείς οι Πυροσβέστες, στέλνουμε τη φωνή της διαρκής αγωνίας μας προς Πολιτεία και Κοινωνία, ότι  κίνδυνος των καταστροφών, φυσικών ή ανθρωπογενών, είναι διαρκώς σταθερό ενδεχόμενο της καθημερινότητάς μας.
Μονότονα επαναλαμβάνουμε την ανάγκη της θωράκισης του Π.Σ. αλλά και γενικότερα των φορέων πολιτικής προστασίας της χώρας, για να είναι επαρκώς εξοπλισμένοι για να αντιπαλέψει την εκδήλωση του κινδύνου, που η σφοδρότητά του μπορεί  να είναι πολλαπλάσια ασύμμετρη των προβλέψεων.
Κουραστικά επαναλαμβάνουμε την ανάγκη του "ελαχίστου"θωράκισης  των Πυροσβεστών, που την κρίσιμη  ώρα θα βρίσκονται στην "κεκαυμένη ζώνη" βάζοντας πολλές φορές το κορμί τους ως ασπίδα προστασίας.
Αυτή η "πυροσβεστική στάση ζωής" είναι το διεθνές πυροσβεστικό ιδεώδες  που κατατάσσει τους Πυροσβέστες στους  "ήρωες της καθημερινότητας μας"
Την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 19.50  κοντά στην πόλη  WAKO στο Τέξας, σημειώθηκε μια ισχυρότατη έκρηξη, αντίστοιχης σεισμού μεγέθους 2,1 r, σε εργοστάσιο  λιπασμάτων.
διαβάστε την ανάρτηση του Γιάννη Σταμούλη