Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

18/4/12

Η ιστοσελίδα της Πανελλήνιας ¨Ενωσης Αποστράτων Π.Σ.



Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε την ανάρτηση στον ιστόχωρο, της σελίδας της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων του Πυροσβεστικού Σώματος στην διεύθυνση
http://www.peaps.gr

Έρχεται να καλύψει ένα κενό στην αμφίδρομη ενημέρωση των συναδέλφων αφυπηρετησάντων.
Καλή επιτυχία.

Αποζημίωση λόγω λαθών της ΕΛΑΣ


Η μη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων από την ΕΛΑΣ, ώστε να αποκλειστεί ο χώρος γύρω από το υπουργείο Οικονομικών, παρά το προειδοποιητικό τηλεφώνημα, καθώς και ο τραυματισμός 53χρονης γυναίκας από την έκρηξη, υποχρεώνει το δημόσιο να καταβάλει το ποσό των 25.000 ευρώ ως αποζημίωση.

Ο τραυματισμός της άτυχης 53χρονης οφειλόταν, σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 2111/2012 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, ακριβώς σε αυτό το γεγονός, δηλαδή ότι η ΕΛΑΣ δεν έλαβε όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για τον αποκλεισμό των οδών γύρω από το υπουργείο Οικονομικών, παρά το γεγονός ότι είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ιστορικό της δικαστικής απόφασης, τη 12η Δεκεμβρίου 2005 στις 6.10 το πρωί, η 53χρονη τότε γυναίκα πήγαινε στην εργασία της και ενώ βάδιζε στο πεζοδρόμιο της οδού Μητροπόλεως κοντά στη συμβολή της οδού Φιλελλήνων εξερράγη ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών.

διαβάστε περισσότερα

Τι περιλαμβάνει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα Να πέσουν 15% οι μισθοί στην Ελλάδα ζητά η Κομισιόν


«Τη μείωση του ονομαστικού κόστους ανά μονάδα εργασίας στον ιδιωτικό τομέα κατά 15% το 2012-2014» θα ζητά από την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην έκθεσή της για τη χώρα μας που αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα την Τετάρτη από τον ίδιο τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal που φέρεται να έχει στη διάθεσή της έγγραφο της σχετικής έκθεσης, η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει «επιπρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα το 2013 και το 2014 για να φέρει το χρέος στο βιώσιμο στόχο του 117% του ΑΕΠ το 2020»!

Και σε κάθε περίπτωση «η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί επιπρόσθετα κεφάλαια αν εφαρμόσει το πρόγραμμα προσαρμογής που συμφωνήθηκε», όπως τουλάχιστον αναμένεται να ανακοινώσει, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κύριος Μπαρόζο.

διαβάστε περισσότερα