Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

26/12/10

ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΑΛΛΗΛΟΎ¨ΙΑ...



ΠΑΡΈΜΒΑΣΗ ΤΩΝ Φ.ΠΑΝΤΕΛΕΑΚΟΥ - Ι.ΣΤΑΜΟΥΛΗ
(Προέδρου και Ταμία του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ)

Στην καλύτερη περίπτωση, μάλλον το κλίμα των Ημερών κυριάρχησε στους συντάκτες της ανακοίνωσης "οικολογικού κομματικού χρώματος" συνδικαλιστικής παράταξης του πυροσβεστικού χώρου. Έτσι μάλλον πρέπει να δικαιολογήσουμε το μειλίχιο ύφος και την αξιομνημόνευτη εκδήλωσης λατρείας που εξεδήλωσαν προς την Πολιτική Ηγεσία μας, με αφορμή την πρόσφατη χορήγηση πλέον ενός μέρους του "δασών"

Γράφει λοιπόν η "πολυχρονίου δεόμενη" ανακοίνωση:

"επικροτεί τη γενναία απόφαση του υφυπουργού κ.Σαχινίδη, για την υπογραφή της καταβολής του δασικού επιδόματος, διαψεύδοντας έτσι τις αντιμνημονιακές κασσάνδρες που για πολλοστή φορά εκμεταλλεύονται τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που περνάει ο τόπος μας, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν την εμπάθεια τους απέναντι στην υπεύθυνη στάση που τηρεί ο υπουργός και ο υφυπουργός του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στα δίκαια αιτήματα που έχουν οι εργαζόμενοι του πυροσβεστικού σώματος"

Σύντομη μετάφραση του παραπάνω απολυτίκιου:

Όλοι εμείς που από αρχές του καλοκαιριού με όλους τους πρόσφορους τρόπους αναδυκνείαμε το θέμα της καταβολής του δασικού που επί χρόνια δίνεται για την θερινή πυροσβεστική υπερεργασία, ¨εκμεταλλευόμαστε την οικονομική συγκυρία που περνάει ο τόπος μας¨ και μάλιστα το κάνουμε "από εμπάθεια στον Υπουργό και Υφυπουργό".
Επίσης ως "αντιμνημονιακές κασσάνδρες" δεν κατανοήσαμε την γενναιότητα του υφυπουργού Οικονομικών να μας καταβάλλει δύο μήνες μετά την αντιπυρική περίοδο το 1/3 του δασικού.

Και μιας είπαμε υπάρχει θρησκευτικό κλίμα, ας υπομνήσουμε ότι ο Συνδικαλισμός είναι πολιτική, αλλά δεν μπορεί να υπηρετεί την Πολιτική. Και όπως διαβάζουμε στο "κατά Λουκά". (16:13):

“Κανείς δε δύναται σε δύο κυρίους να υπηρετεί ως δούλος. Γιατί ή τον ένα θα μισήσει και τον άλλο θα αγαπήσει, ή στον ένα θα προσκολληθεί και τον άλλο θα καταφρονήσει. Δε δύναστε να υπηρετείτε ως δούλοι στο Θεό και στο Μαμμωνά”.

ΕΤΗ ΠΟΛΛΑ...