Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

24/5/09

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ INTERAIGIS 09


Με πρωτοβουλία του περιοδικού "Περιφέρεια και Αυτοδιοίκηση" και την υποστήριξη του Σ.Π.Α.Π., Σ.Π.Α.Υ. και του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Μαίου στο συνεδριακό χώρο του εκθεσιακού κέντρου Μ.Ε.C. Παιανίας, στα πλαίσια της έκθεσης INTERAIGIS, συνέδριο γιά την πολιτική προστασία και την τοπική αυτοδιοίκηση.
Οι σύνεδροι, στις εισηγήσεις τους κατέθεσαν απόψεις και προτάσεις για την πολιτική προστασία, τον εθελοντισμό πυρόσβεσης και τις δράσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης στος συγκεκριμένους τομείς.
Από την Ε.Α.Π.Σ., εισήγηση παρουσίασε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Φίλιππος Παντελεάκος με θέμα "Εθελοντισμός και πολιτική προστασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση"

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΝΤΕRΑΙGIS 09



Την Παρασκευή 22 και το Σαββάτο 23 Μαίου στο συνεδριακό χώρο του ΜΕC Παιανίας, στα πλαίσια της Interaigis 09 πραγματοποιήθηκετΠανευρωπαικό Συνέδριο για την Πυρασφάλεια της Ευρώπης. Μια πρωτοβουλία της C.T.I.F με την υποστήριξη της Ε.Α.Π.Σ.
Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και τοποθετήσεις για τη πολιτική προστασία, τη δασοπροστασία, την πυροπροστασία και πυρασφάλεια, τη διαχείρηση μεγάλων καταστροφών.
Απο μερους της Ε.Α.Π.Σ παρουσιάστηκαν οι εισηγήεις:
"Περιόδος δασικών πυρκαγιών Ελλάδα 2007" από τον Απόστολο Παραλίκα.
"Ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις και επικοινωνιακή πολιτική σε μεγάλης κλίμακα περιστατικά" από τον Ιωάννη Σταμούλη.
"Η πυρασφάλεια ξενοδοχείων" από τον Αναστάσιο Παππά.