ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ιστολόγιο με επικαιρότητα, ειδήσεις και νέα, πυροσβεστικού, περιβαντολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το διαδίκτυο και τον τύπο.18/7/13

ΠΡΑΞΕΙΣ «ΤΕΧΝΙΚΗΣ» ΦΩΤΙΑΣ; Η Πάρνηθα πάλι στο στόχο

Μια μεγάλη μάχη δόθηκε το βράδυ χθες στους πρόποδες της Πάρνηθας από τις πυροσβεστικές δυνάμεις με τον πύρινο εφιάλτη.
Η αυταπάρνηση  των Πυροσβεστών, βοηθούμενων από εθελοντές, στρατιώτες και ενισχύσεις Ο.Τ.Α.  έσωσε τον πολύτιμο πνεύμονα του αττικού βουνού.
‘Έξι χρόνια μετά την καταστρεπτική πυρκαγιά του 2007, τα στοιχεία που συνθέτουν το σκηνικό της πυρκαγιάς επαναλήφθηκαν όχι σα φάρσα και ευτυχώς δεν εξελίχθηκαν σε μιά νέα τραγωδία
Τετάρτη 27/6/2007 τότε, η Αττική,  ξημερώνει με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιών. Τόσο την προηγούμενη όσο και την ίδια ημέρα έχει σημειωθεί ένας ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός πυρκαγιών σε όλη τη χώρα.
Πυροσβεστικές δυνάμεις  επιχειρούν  σε πυρκαγιές στην Κόρινθο, στην Βοιωτία, στο Μάτι Αττικής, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας, υπάρχει πυροσβεστική επιχείρηση των δυνάμεων της Αττικής κοντά στη θέση Καραούλι.
Προς το τέλος της ημέρας, στις 19.40 ξεσπάει πυρκαγιά  σε δύσβατο σημείο στον ορεινό όγκο του  χωριού  Στεφάνη, η οποία θα εξελιχθεί καταστροφική για την Πάρνηθα. Στην πυρκαγιά λόγω της ώρας και των συνθηκών πραγματοποιήθηκε μία μόνο ρίψη νερού από αέρος.
Το επίσης χαρακτηριστικό είναι ότι τις προηγούμενες ημέρες (8-20 Ιουνίου) της πυρκαγιάς έχουν σημειωθεί  δεκάδες εμπρηστικές επιθέσεις στο αστικό πεδίο του λεκανοπεδίου Αττικής.
Τετάρτη  17/7/2013 τώρα, έξι χρόνια μετά, η Αττική ξημερώνει επίσης με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιών.
Πλησίον της Αττικής, οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν για κατάσβεση δασικών πυρκαγιών από τις 14.00 στα Αντίκυρα Αγίου Νικολάου (Δίστομο), 

ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥ

Η χώρα μας  υποδέχεται σήμερα, τον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Το να μιλήσουμε εδώ στην Ελλάδα  για την γερμανική πολιτική σε σχέση με τη χώρα μας, είναι πασίδηλο και πασιφανή σε  όλους μας. Παρελθόν, παρόν, οι μνήμες  στην πατρίδα μας, από τις γερμανικές επισκέψεις είναι  "νωπές". Αντί  αυτού θα παραθέσουμε ένα  λογοτεχνικό κείμενο από τον διάσημο διανοητή της εποχής μας   Ουμπέρτο Έκο από το βιβλίο "Κοιμητήριο της  Πράγας" όπως το μεταφέρει το http://nearhouparaplous.blogspot.gr:

 <<.. Ο Γερμανός παράγει κατά μέσο όρο τον διπλάσιο όγκο περιττω­μάτων από έναν Γάλλο. Υπερβολική δραστηριότητα των εντέ­ρων και ελλιπής του εγκεφάλου, πράγμα που αποδεικνύει την κατωτερότητα της φυσιολογίας τους. Την εποχή των βαρβαρι­κών εισβολών, οι γερμανικές ορδές διάνθιζαν τη διαδρομή τους με παράλογες ποσότητες σωματικών εκκριμάτων. Εξάλλου, ακόμα και κατά τους προηγούμενους αιώνες, ο Γάλλος ταξιδιώ­της καταλάβαινε αμέσως αν είχε διασχίσει τα σύνορα της Αλ­σατίας, χάρη στο αφύσικο μέγεθος των περιττωμάτων που έβλε­πε κατά μήκος των δρόμων. Και όχι μόνο: χαρακτηριστικό του Γερμανού είναι η βρομίδρωση, η άσκημη δηλαδή μυρωδιά του ιδρώτα, και έχει αποδειχτεί ότι τα ούρα ενός Γερμανού περιέ­χουν 20% άζωτο, ενώ των άλλων φυλών μόλις 15%.Ο Γερμανός ζει σε μια κατάσταση διαρκούς εντερικής αμη­χανίας, που οφείλεται στην υπερβολική μπίρα και στα χοιρινά λουκάνικα που καταβροχθίζει. Τους είδα ένα βράδυ, στη διάρ­κεια του μοναδικού ταξιδιού μου στο Μόναχο, σ' εκείνους τους ιερόσυλους ναούς τους, γεμάτους καπνούς, όπως τα εγγλέζικα λιμάνια, να ζέχνουν λίπος και λαρδί κάθονταν ακόμα και δύο δύο, εκείνος κι εκείνη, με τα χέρια σφιγμένα γύρω από κάτι μπουκάλια μπίρας που θα ξεδιψούσαν ακόμα και μιαν αγέλη πα­χύδερμων, μύτη με μύτη, σ' έναν κτηνώδη ερωτικό διάλογο, σαν δύο σκυλιά που μυρίζονται, με τα θορυβώδη και άχαρα γέλια τους, την ασαφή λαρυγγική ευθυμία τους, γυαλίζοντας από το μόνιμο λίπος που καλύπτει τα πρόσωπα και τα σώματα τους, σαν το λάδι στην επιδερμίδα των αρχαίων αθλητών του ιπποδρόμου...Η κατάχρηση της μπίρας τους κάνει ανίκανους να σχηματί­σουν την παραμικρή ιδέα για τη χυδαιότητα τους, αλλά ο υπερ­θετικός βαθμός της χυδαιότητας αυτής είναι ότι δεν ντρέπονται που είναι Γερμανοί...Θεωρούν τους εαυτούς τους βαθείς, επειδή η γλώσσα τους εί­ναι αόριστη, δεν έχει τη σαφήνεια της γαλλικής και ποτέ δεν λέει ακριβώς αυτό που θα έπρεπε, έτσι που κανένας Γερμανός δεν ξέ­ρει τι ακριβώς θέλει να πει - και μπερδεύει αυτή την ασάφεια με το βάθος...>>