Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

19/6/12

«Δεν έχουμε ούτε μέσα, ούτε προσωπικό στην Πυροσβεστική»

Κραυγή απόγνωσης μέσω του newsbeast.gr από τον πρόεδρο της Ένωσης Πυροσβεστικού Σώματος
Μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, «απαρχαιωμένα» πυροσβεστικά μέσα και δασικοί δρόμοι που δεν έχουν συντηρηθεί επαρκώς, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του σκηνικού που έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα.

Οι πυροσβέστες εδώ και αρκετό καιρό διαμηνύουν τα προβλήματά τους που αφορούν τόσο στο επίπεδο πρόληψης όσο και στον τομέα της πυρόσβεσης δεδομένων των τεράστιων ελλείψεων στο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος. «Αυτή τη στιγμή στην Πυροσβεστική Υπηρεσία εργάζονται 11.000 άτομα, μόνιμο προσωπικό και περιμένουμε τους 1.900 συμβασιούχους», αναφέρει στο newsbeast.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος, Ιωάννης Σταμούλης.

Ελλείψεις σε εναέρια και πυροσβεστικά μέσα

Σημαντικές ελλείψεις σε εναέρια, επίγεια πυροσβεστικά μέσα αλλά και σε ανθρώπινό δυναμικό παραδέχτηκε στο ΣΚΑΪ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, Ιωάννης Σταμούλης.

Είπε πως την ημέρα της πυρκαγιάς στη Λαυρεωτική, από τα 21 πυροσβεστικά αεροσκάφη που διαθέτει η χώρα τα μισά ήταν εκτός λειτουργίας, ενώ δεν είχαν μπει -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- στο σώμα 2.000 συμβασιούχοι πυροσβέστες.
Διαβάστε το άρθρο στο www.skai.gr

Ακούστε τη συνέντευξη του Προέδρου του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ Γιάννη Σταμούλη στο skai.radio

Τρύπες στην αντιπυρική ασπίδα

«Η εκτίμησή μας είναι ότι η κατάσταση στο Πυροσβεστικό Σώμα είναι η χειρότερη των τελευταίων τριών ετών» υπογραμμίζει ο Φίλιππος Παντελεάκος, αντιπρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι τον περασμένο Μάρτιο έγινε μείωση κατά 15% στον ήδη μειωμένο κατά 30% προϋπολογισμό του Σώματος σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. «Αυτό οδηγεί σε αδυναμία επισκευής μεγάλου αριθμού οχημάτων. Αυτή τη στιγμή σχεδόν το 20% των οχημάτων βρίσκεται εκτός λειτουργίας λόγω φθαρμένων ελαστικών και ελλιπούς συντήρησης, ποσοστό που τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να αυξηθεί λόγω της χρήσης και της κίνησης των οχημάτων στους δασικούς δρόμους. Εν τω μεταξύ, θα έπρεπε έως την 1η Ιουνίου να είχε ολοκληρωθεί η διασπορά των δυνάμεων, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει. Και δεν έχει συμβεί γιατί έχουμε μειωμένη δύναμη σε σύγκριση με πέρυσι» τονίζει ο κ. Παντελεάκος."

Η συνέντευξη του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ Φιλ.Παντελεάκου σην freesunday