Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

27/7/11

Σχετικά με την προσφορά των πυροσβεστών στο κοινωνικό σύνολο.


Στις 22 Ιουλίου ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος με Δελτίο τύπου εξέδωσε δήλωση σχετικά με την προσφορά των πυροσβεστών στο κοινωνικό σύνολο:
«Σε στιγμές τόσο κρίσιμες για τον τόπο, όπως αυτές που ζούμε σήμερα, ο ρόλος των Σωμάτων Ασφαλείας είναι κομβικός σε ό, τι αφορά τη σταθερότητα της χώρας και την προστασία των πολιτών.
Σήμερα, στο μέσον της αντιπυρικής περιόδου, το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δίνει μία σκληρή και δύσκολη μάχη προς αυτή την κατεύθυνση. Και τη δίνει υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, στερούμενο ακόμα και βασικών μέσων. Δίνει, όμως, τη μάχη με αίσθημα ευθύνης και με αυταπάρνηση.
Γι’ αυτό και χρέος της πολιτείας και του πολιτικού κόσμου είναι να στηρίξουμε τον Έλληνα πυροσβέστη σε αυτή τη δύσκολη μάχη. Να του παρέχουμε την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή, την κατάλληλη εκπαίδευση και προετοιμασία, αλλά και να του εξασφαλίσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
Κυρίως, όμως, να ενισχύουμε το ηθικό του, δείχνοντάς του ότι όχι μόνο εκτιμούμε την προσφορά του, αλλά και ότι την αναγνωρίζουμε έμπρακτα, ως αρωγοί και υποστηρικτές σε αυτήν.
Ο Έλληνας πυροσβέστης, όπως και κάθε στέλεχος των Σωμάτων Ασφαλείας, έχει μία κορυφαία αποστολή: την ασφάλεια και την προστασία της χώρας και των πολιτών. Σε αυτή την αποστολή οφείλουμε να είμαστε σύμμαχοι, σταθερά δίπλα τους, γιατί το αποτέλεσμα της προσπάθειας τους είναι προς όφελος όλων μας!».