ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ιστολόγιο με επικαιρότητα, ειδήσεις και νέα, πυροσβεστικού, περιβαντολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το διαδίκτυο και τον τύπο.22/1/12

Κι όμως! Πάνε για 40 χρόνια υπηρεσίας τους στρατιωτικούς!

Μετά την αποκάλυψη από το On Alert του εγγράφου του ΓΕΕΘΑ, για την τροποποίηση του Ν.3883/2010, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωνε ότι τίποτε δεν έχει τεθεί υπόψη της πολιτικής ηγεσίας και δεν είναι μέσα στα σχέδια της πολιτικής ηγεσίας οποιαδήποτε αύξηση στα όρια ηλικίας των στρατιωτικών. Ωστόσο, τα Γενικά Επιτελεία φαίνεται να σχεδιάζουν την αύξηση των ορίων ηλικίας στο στράτευμα, μετά τη σχετική κατεύθυνση του ΓΕΕΘΑ.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του On Alert οι επιτελείς προτείνουν την αύξηση ορίων ηλικίας , όπως αυτά αναφέρονται στο έγγραφο του ΓΕΕΘΑ, με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι θα πρέπει να εξασφαλισθούν οι διατάξεις του Ν.3865/2010 μέχρι το 2015 χωρίς αλλαγή (μεταβατική περίοδος με 31 χρόνια πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας, 4 χρόνια φοίτησης σε ΑΣΕΙ και 5 χρόνια εκστρατείας). Από το 2015 και μετά, προτείνουν οι επιτελείς, για όσους συμπληρώνουν τότε τα 25 έτη πραγματικής υπηρεσίας, να ισχύσουν 40 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας έτσι ώστε να συνυπολογίζονται μόνο τα 4 έτη φοίτησης σε στρατιωτικές σχολές.
Διαβάστε περισσότερα