ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ιστολόγιο με επικαιρότητα, ειδήσεις και νέα, πυροσβεστικού, περιβαντολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το διαδίκτυο και τον τύπο.30/8/10

Προαναγγελθείσα πύρινη λαίλαπα

Ηταν αναμενόμενο. Η τέταρτη φωτιά μέσα σε ένα 20ήμερο στην Κάρυστο δεν πρέπει να εξέπληξε ιδιαιτέρως τους αρμόδιους των εμπλεκόμενων φορέων οι οποίοι γνώριζαν ότι ήταν απλώς θέμα χρόνου πότε θα γίνει στάχτη και αποκαΐδια ένα ακόμη πολύτιμο κομμάτι του φυσικού μας πλούτου στην Εύβοια.

Διαβάστε περισσότερα

Οδοιπορικό σ' έναν καμένο παράδεισο

Περπατώντας στα αποκαΐδια του φοινικόδασους της Πρέβελη, ο Μάρκο, ένας ιταλός τουρίστας, κοίταζε μια τους κατάμαυρους κορμούς και μια το νερό της λίμνης. «Με τόσο νερό δίπλα έγινε τέτοια καταστροφή;» ρωτά τη φίλη του και μαζί κοιτούν εμάς.

Διαβάστε περισσότερα

WWF Ελλάς: Αναγκαία η λήψη μέτρων στο φοινικόδασος Πρέβελης

Η WWF Ελλάς επισημαίνει την ανάγκη λήψης επειγόντων μέτρων προστασίας του φοινικοδάσους της Πρέβελης στο Ρέθυμνο, το οποίο κάηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά της 22ης Αυγούστου.
Η περιβαλλοντική οργάνωση υπογραμμίζει ότι το φοινικόδασος σήμερα χρήζει κατεπείγουσας προστατευτικής παρέμβασης από την πολιτεία, ώστε να μην επιτραπεί η διάβρωση του εδάφους και να παραμείνει ζωντανή η ελπίδα για φυσική αναγέννηση.

Διαβάστε περισσότερα