Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

11/3/11

Το Δ.Σ. της ΕΑΠΣ με την Πυροσβεστική Ηγεσία.

Μετά την ολοκλήρωση των κρίσεων και προαγωγών των Αξιωματικών του Π.Σ. γιά το 2011, το Δ.Σ. της ΕΑΠΣ ξεκίνησε μια σειρά επαφών και συναντήσεων με την πυροσβεστική ηγεσία.

Με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Στ.Στεφανίδη πραγματοποιήθηκε στις 26-2-2011, αρχικά μια πολύωρη συνάντηση, όπου εξετάσθηκαν όλα τα σοβαρά και εκκρεμή προβλήμτα που ταλανίζουν το πυροσβεστικό προσωπικό και το Πυροσβεστικό Σώμα. Η συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων συνεχίστηκε τρεις μέρες αργότερα, όταν ο κ.Αρχηγός και ο κ.Υπαρχηγός παραβρέθηκε στη διευρυμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. και περιφ/κων εκπροσώπων της ΕΑΠΣ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Περικοπές αμοιβών στους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος

Σε συζήτηση που έγινε στη Βουλή με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση με αριθμό 237/23-11-2010, ο Υφυπουργός Εμμανουήλ Όθωνας απάντησε σχετικά με την περικοπή του δασικού επιδόματος, ως εξής: «..νομίζω ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για τη φετινή περίοδο για να δούμε αν και σε τι βαθμό μπορεί να ικανοποιηθεί το συγκεκριμένο αίτημα»
Καθώς και για τη μη καταβολή των οδοιπορικών, ως εξής: «Θέλω δηλαδή να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχουν σε εκκρεμότητα δικαιολογητικά που αφορούν καταβολή οδοιπορικών λόγω μεταθέσεων στο πυροσβεστικό προσωπικό της χώρας».

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός,
1. Τι προτίθεται να πράξει για την καταβολή του υπόλοιπου δασικού επιδόματος.
2. Τι θα κάνει η κυβέρνηση για τις αιτήσεις οδοιπορικών που εκκρεμούν και αρνούνται αναιτιολόγητα οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Πυροσβεστικού Σώματος να καταβάλουν τις αποζημιώσεις στους δικαιούχους.


Οι βουλευτές

Παφίλης Θανάσης
Χαλβατζής Σπύρος
Γιάννης Γκιόκας
Νίκος Παπακωνσταντίνου
Αντώνης Σκυλλάκος

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Προβλήματα με την καθαριότητα σε Υπηρεσίες και Κλιμάκια του Πυροσβεστικού Σώματος.

Με το νόμο 3511/06 της προηγούμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έγινε κατάργηση 134 θέσεων προσωπικού καθαριότητας. Έτσι, στον κλάδο της καθαριότητας και με δεδομένο την συνταξιοδότηση υπαλλήλων έχουν απομείνει προς το παρόν λιγότερες από 75 οργανικές θέσεις.
Δεκάδες πυροσβεστικές υπηρεσίες δεν έχουν τη στοιχειώδη καθαριότητα ή έχουν μόνο μια ή δύο μέρες την εβδομάδα.
Επιβάλλεται η εφαρμογή των διατάξεων των Ν.1568/85, 3144/03 περί των υποχρεώσεων που απορρέουν για τους εργοδότες εξασφαλίζοντας τους υπαλλήλους των Σωμάτων Ασφαλείας από κάθε κίνδυνο που μπορεί να απειλήσει την υγεία τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ λοιπόν ο κ. Υπουργός:

1. Τι προτίθεται να πράξει για την πρόληψη μόνιμου και σταθερού προσωπικού καθαριότητας για την ολοκληρωμένη διασφάλιση της καθαριότητας στα πλαίσια των αναγκαίων μέτρων υγιεινής στις Υπηρεσίες και τα Κλιμάκια.
2. Αν η κυβέρνηση σκοπεύει να εφαρμόσει όλο το νομοθετικό πλαίσιο και το σύνολο των μέτρων που απαιτούνται για την προστασία της Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους εργασίας για όλο το προσωπικό που εργάζεται στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίας και τα Κλιμάκια, χωρίς τις εξαιρέσεις που έθετε το άρθρο 9 του Ν. 3144/2003 που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
3. Για ποιο λόγο επιστράφηκε το σχέδιο Προεδρικού διατάγματος που προέβλεπε «Μέτρα υγιεινής, ασφάλειας και προστασίας της υγείας του ένστολου προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος για την αποτροπή του επαγγελματικού κινδύνου κατά τις δραστηριότητες με εγγενείς ιδιαιτερότητες» και τι προτίθεται να πράξη η κυβέρνηση με το συγκεκριμένο ζήτημα.


Οι βουλευτές

Θανάσης Παφίλης
Σπύρος Χαλβατζής
Γιάννης Γκιόκας
Αντώνης Σκυλλάκος

Tο τελευταίο τηλεφώνημα στην πυροσβεστική ενώ κατέρρεαν οι Δίδυμοι Πύργοι!


"Το βίντεο που θα δείτε σοκάρει. Όχι τόσο με την εικόνα όσο με τον ήχο. Ένας από τους χιλιάδες εγκλωβισμένους στον Βόρειο πύργο την 11η Σεπτεμβρίου, επικοινωνεί με την πυροσβεστική και εκλιπαρεί για βοήθεια. Παρακολουθήστε και ακούστε λεπτό προς λεπτό τις αγωνιώδεις κλήσεις του, μέχρι τη στιγμή που ο πύργος καταρρέει...

Διαβάστε περισσότερα