Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

8/11/09

ΕΡΩΤΗΣΗ BOYEYΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ ΜΕΣΩΝ ΤΟΥ Π.Σ.

Σχετικά, με την τεχνική υποστήριξη των ιπτάμενων μέσων του του Π.Σ., κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, οι Βουλευτές του Κ.Κ.Ε. Σπύρος Χαλβατζής, Θανάσης Παφίλης, Λιάνα Κανέλλη και Γιώργος Μαυρίκος. :
"Στις 30 Σεπτέμβρη έληξαν οι όροι της συμβάσης τεχνικής υποστήριξης με την Ολυμπιακή Αεροπλοΐα Α.Ε. και αποφασίστηκε να γίνει προκήρυξη διαγωνισμού με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης (14/2009) για την παροχή τεχνικής υποστήριξης στα ελικόπτερα μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του διαγωνισμού της 11/2009 Διακήρυξης.
Στις 28 Σεπτέμβρη 2009 η Ολυμπιακή Αεροπλοΐα Α.Ε. ανακοίνωσε μονομερώς τη λήξη των συμβάσεων με το Πυροσβεστικό Σώμα. Μπήκε μάλιστα σε κατάσταση ειδικής διαχείρησης μέχρι την μεταβίβαση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στο νέο φορέα της Marfin.
Με δεδομένο ότι οι διαδικασίες του νέου διαγωνισμού βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και είναι άγνωστος ο χρόνος της ολοκλήρωσης του αν συνυπολογιστούν δικαστικές εμπλοκές,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός,
-Τι σκέφτεται να πράξει ούτως ώστε να συνεχίσει να υπάρχει τεχνική υποστήριξη για τα ελικόπτερα.
-Γιατί το Υπουργείο δεν προχωράει στη δημιουργία ενιαίου φορέα αξιοποίησης των ιπτάμενων μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού Σώματος, κάτω από ενιαία τεχνική επισκευαστική υποστήριξη αξιοποιώντας την ύπαρξη και τεχνογνωσία της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας.

Τελετή παράδοσης–παραλαβής Αρχηγίας του Π.Σ.