Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

11/1/12

«Άυλοι Τίτλοι»


Αξιότιμοι κ.κ. Επίτιμοι Αρχηγοί Πυροσβεστικού Σώματος

Στο Ν.4033/11 (ΦΕΚ 264Α) άρθρο 28 παρ.6&7, η Κυβέρνηση, παραμονές Χριστουγέννων, αποφάσισε να σας χορηγήσει δίκην αγιοβασιλιάτικου μποναμά το βαθμό «του Στρατηγού εν αποστρατεία» εφ όσον υποβάλλετε σχετική αίτηση εντός διμήνου.
Όλο το προηγούμενο διάστημα της τελευταίας διετίας, είχε φροντίσει να σας εκφράσει την ίδια ευγνωμοσύνη της, ξαπλώνοντάς σας βολικά στην προκρούστιο κλίνη του Μνημονίου και των ντόπιων εκτελεστών του.
Το τσεκούρωμα της σύνταξής σας, ξεκίνησε με την επιβολή ΛΑΦΚΑ και την αφαίρεση δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος Αδείας, συνεχίστηκε με την μείωση των επικουρικών καθώς και με το τελευταίο ψαλίδισμα του 20% των μηνιαίων αποδοχών σας.
Παράλληλα όλο αυτό το διάστημα το Πυροσβεστικό Προσωπικό που βρίσκεται στην ενέργεια, αντιμετωπίζει μια χειρότερη κατάσταση, με ακόμα μεγαλύτερο τσεκούρωμα των αποδοχών του, αλλά και με υποβάθμιση και απαξίωση του έργου του.
Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στον Πυροσβεστικό Οργανισμό, όπου η φτώχεια και η εγκατάλειψη διατρέχει όλες τις δομές του.
Η τελευταία αυτή απόφαση της Κυβέρνησης με την χορήγηση του βαθμού «του Στρατηγού εν αποστρατεία», θεωρούμε ότι αποτελεί προκλητική πράξη τόσο για σας, όσο και για το σύνολο του πυροσβεστικού προσωπικού.
Μας θυμίζει την ταινία του αξέχαστου ελληνικού κινηματογράφου: «Ένας ήρωας με παντούφλες»

Διαβάστε περισσότερα

«Εξαφάνιση των αντιδημοκρατικών θυλάκων»


Το νέο δόγμα της Πυροσβεστικής Εκπαίδευσης.
Συνάδελφοι
Εδώ και 38 χρόνια μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα, «η απαίτηση του λαού και της σύγχρονης κοινωνίας είναι η διαδικασία του εκδημοκρατισμού των Σωμάτων Ασφαλείας και η εξαφάνιση των όποιων αντιδημοκρατικών θυλάκων.»
Το παραπάνω σύμφωνα με το κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη είναι η κορωνίδα της πολιτικής του φιλοσοφίας για την εκπαίδευση στα Σώματα Ασφαλείας.
Ουσιαστικότατο για την πορεία των Σωμάτων τη δεκαετία του 1970, παρωχημένο και άνευ πρακτικότητας σήμερα, μετά από την υπερτριακονταετή διακυβέρνηση της χώρας από δημοκρατικές και σοσιαλιστικές προοδευτικές κυβερνήσεις.
Στην ουσία όμως αυτό που μας γεννά ιδιαίτερη ανησυχία, είναι ότι στις χθεσινές δηλώσεις του κ. Παπουτσή για την εκπαίδευση στα Σ.Α. είναι ότι υπάρχει πλήρη απουσία ενασχόλησης για την πυροσβεστική εκπαίδευση, μιας και το σύνολο του ενδιαφέροντός του επικεντρώθηκε στα αστυνομικά πράγματα και τα ζητήματα κρατικής βίας και αυθαιρεσίας...
Διαβάστε περισσότερα

Παρατηρήσεις για τους διαγωνισμούς πρόσληψης της Πυροσβεστικής


Στις 13-12-2011 εκδόθηκε από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος προκήρυξη για την πρόσληψη 725 Δοκίμων Πυροσβεστών (Υπ. αριθ. 57659οικ. Φ3002./13-12-2011).

Στην προκήρυξη αυτή προβλέπεται πλήρης έλεγχος εγκυρότητας των δικαιολογητικών των επιτυχόντων υποψηφίων όπως ορίζεται από την υπ. αριθ. 39389 Φ. 109.1/ 30-11-2011 (Β2780) Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με την
οποία αναιρεί την υπ. αριθ. 12077/14-07-2011 που αφορούσε τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία πρόσληψης Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης σχετικά με τον τρόπο ελέγχου των δικαιολογητικών αλλά και τη μοριοδότηση των υποψηφίων για πρόσληψη στο Πυροσβεστικό Σώμα, αποδεχόμενος την έλλειψη ισονομίας μεταξύ υποψηφίων για πρόσληψη σε ένα φορέα του Δημοσίου.

Διαβάστε περισσότερα

Ανοικτή επιστολή της Ε.Α.Π.Σ.


Προς Πρόεδρο Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Λ. Παπαδήμο
Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου
Πρόεδρο Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά
Πρόεδρο ΛΑΟΣ Γεώργιο Καραντζαφέρη
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ
Αξιότιμοι κύριοι Πρόεδροι των κομμάτων της Συγκυβέρνησης.

Η ανατολή της νέας χρονιάς βρίσκει τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους να διαβιούν σε συνθήκες της δεκαετίας του 50 μετά την άγρια επίθεση που δέχθηκε το ήδη πενιχρό τους εισόδημα τα δύο τελευταία χρόνια της τροικανής επέλασης στη χώρα μας.
Μαζί με τους υπόλοιπους ένστολους εργαζομένους στη χώρα, είδαμε μέρα με τη μέρα να σφαγιάζεται το μεροκάματό μας.
• Το ξεκίνημα της ληστείας του φτωχοκάματου, έγινε με το Ν.3833/2010 όπου μειώθηκαν τα επιδόματά μας 12%, και μάλιστα αναδρομικά από 1-1-2010.Με τον ίδιο νόμο μειώθηκαν τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας κατά 31,05%.
Διαβάστε περισσότερα