Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

19/8/13

Η πύρινη μέρα της 16ης Αυγούστου 2013

Πυρκαγιές σε μεγάλη γεωγραφική διασπορά και  ταυτόχρονες ενάρξεις.

Δυστυχώς το έγκλημα της κατάκαυσης της φτωχής μας πατρίδας συνεχίζεται, αμείωτο, καταστρεπτικό, δολοφονικό.

Παρά τον  τόσο φωτισμό του ζητήματος των πυρκαγιών, οι αδηφάγες φλόγες   εμφανίζονται ασύμμετρα σε όλη τη χώρα μας  αφήνοντας πίσω τους τον εφιάλτη του καμένου, της καταστροφής.
Το πυροσβεστικό προσωπικό σε όλη τη χώρα, φθάνοντας πλέον στα όρια του, δίνει τον καλύτερο εαυτό του, με υψηλό επαγγελματισμό, προσπαθώντας με τα πενιχρά του μέσα να τις καταστείλει, να μειώσει την  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.
Σαφώς και ο αγώνας γίνεται άνισος όταν οι εστίες είναι διάσπαρτες από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα, η επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα σαφώς και μειώνεται.
Το έγκλημα πλέον ξεφεύγει από τα στενά όρια ευθύνης του Πυροσβεστικού Σώματος, σταματά πλέον να είναι  απλά ζήτημα καταστολής και κατάσβεσης.  Σε αυτό το κομβικό σημείο πρέπει και μονότονα, το επαναλαμβάνω τον τελευταίο καιρό,  να σταματήσουν οι αμελείς και πολλές φορές επιμελείς – προθέσεων εγκληματίες που καίνε την πατρίδα μας και θέτουν σε κίνδυνο το λαό μας.
Οι πυρκαγιές μεταξύ 10.00 και 11.00 όταν σημειώθηκε η πυρκαγιά στην  Αμφιλοχία
Μια ματιά στις ενάρξεις των πυρκαγιών την 16η Αυγούστου, δίνει πλήρη εικόνα του μεγέθους του εγκλήματος, που δείχνει τη συχνότητα και τη μεγάλη γεωγραφική διασπορά της «κολασμένης πυροσβεστικά μέρας»  με έναρξη μάλιστα των συμβάντων λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα.