Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

5/10/10

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ


Αθήνα 5-10-2010

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η Κυβέρνηση, σε συνεργασία με το ΔΝΤ και την Ε.Ε. με πρόσχημα τα δημοσιονομικά προβλήματα για τα οποία δεν έχουμε καμιά ευθύνη ως εργαζόμενοι, προχώρησε κατ’ εντολή του μνημονίου στην πιο βάρβαρη επίθεση σε βάρος του εισοδήματος, των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, των εργασιακών σχέσεων, των συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας.
Παράλληλα, νέα φορολογικά βάρη φορτώνονται στις πλάτες μας, τα δημόσια αγαθά υποβαθμίζονται και η οικονομία οδηγείται σε ύφεση με κύρια χαρακτηριστικά τη φτώχεια και την εξαθλίωση.


Διαβάστε την ανακοίνωση-πρόσκληση αγώνα της ΕΑΠΣ

ΠΑΛΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗ



Γιά δεύτερη φορά το σχέδιο των διαχειριστών της κρίσης, που οι ίδιοι δημιούργησαν, προετοιμάζει νέο κτύπημα στους συνήθεις ύποπτους, τους εργαζομένους στο δημόσιο.
Το σχέδιο περιλαμβάνει τη συνήθη στοχοποίηση και κατασυκοφάντηση των δημοσίων υπαλλήλων, από παπαγαλάκια που ππροετοιμάζουν το κτύπημα.
Η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια τακτική δεν συνομιλεί, δεν ανοίγει τα χαρτά της, διαρρέει και τελικά αιφνιδιαστικά θα νομοθετήσει.
Η νέα "σφαγή" έχει όνομα: «νέο μισθολογίο».

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου του Ιωάν.Σταμούλη

Οικονομική κρίση και εκσυγχρονισμός στο Πυρ/κό Σώμα

Το Πυροσβεστικό Σώμα όπως όλοι οι φορείς του Δημοσίου πλήττεται απ΄την περικοπή δαπανών.
Σήμερα διαφαίνεται πλέον η επιτακτική ανάγκη αναδιοργάνωσης των Πυρ/κών Υπηρεσιών με αναπροσαρμογή της επιχειρησιακής δράσης σε συνδυασμό κόστους- αποτελεσματικότητας και επιβάλλεται να γίνει επανασχεδιασμός της λειτουργίας των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Κλιμακίων, με καταργήσεις, εποχική λειτουργία, μετακίνηση ή και αναβάθμιση, μετά από επιχειρησιακή αξιολόγηση. (Την περίοδο 1999-2001 ιδρύθηκαν και επανδρώθηκαν πάνω από 110 Πυρ/κά κλιμάκια χωρίς προηγούμενο σχεδιασμό και μελέτη και χωρίς να έχει προβλεφθεί ούτε μια οργανική θέση, με ταυτόχρονη διασπορά μέσων και εξοπλισμού).

Διαβάστε το άρθρο του Φ.Παντελεάκου

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ