Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

21/7/11

Η Βουλή «υιοθετεί» 59 παιδιά μελών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον


Ομόφωνα έγινε δεκτή στις 20-7-2011 από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων η πρόταση του Προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου για την «υιοθέτηση» των παιδιών των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Η Βουλή των Ελλήνων, με την απόφαση αυτή, συνολικά «υιοθετεί» πενήντα εννέα (59) τέκνα...

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΗΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΑ?



Το είδαμε στα τελευταία γεγονότα της "Ανοικτής διαβούλευσης κράτους-πολιτών". Ο εικονιζόμενος φορητός πυροσβεστήρας, φαίνεται ότι χρησιμοποιήται από το κατασταλτικό οργανισμό του κράτους, με ξεχωριστό τρόπο, πέρα από τη γνωστή σε μας πυροσβεστική τέχνη...

Ασφαλιστική παλινωδία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο : «Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη.."


Κύριε Υπουργέ
Στο τελευταίο νομοσχέδιο με τίτλο «Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση - Θέματα αρμοδιότητας Υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης», που έχει κατατεθεί πρόσφατα από το Υπουργείο Οικονομικών στο Κοινοβούλιο, στο άρθρο 9 (Λοιπές Συνταξιοδοτικές Διατάξεις) παράγραφος 2, περιλαμβάνεται ρύθμιση που αφορά , κυρίως, το ασφαλιστικό καθεστώς ένστολων Μηχανικών και Ιατρών που υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας.
Για την κατηγορία αυτών των συναδέλφων θα πρέπει να επισημάνουμε τα ακόλουθα:
• Οι ένστολοι διπλωματούχοι μηχανικοί μισθολογικά και ασφαλιστικά ανήκουν στο Στρατιωτικό Μισθολόγιο...

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΑΠΣ για τις νέες ασφαλιστικές ρυθμίσεις...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟ Π.Σ.


Κύριε Αρχηγέ
Για όλα τα παραπάνω ζητάμε να συμπαραταχθείτε μαζί μας και να πράξετε ως φυσικός ηγέτης του Π.Σ., στα πλαίσια των δυνατοτήτων σας, τα απαραίτητα, για να προστατευθεί το πυροσβεστικό προσωπικό από την εξαθλίωση που μαθηματικά οδηγείται την τελευταία μνημονιακή περίοδο που διανύει η χώρα μας.
Για την μεν παραπάνω ασφαλιστική ρύθμιση, να αποσυρθεί, για τα δε οικονομικά μέτρα να εξαιρεθεί το ήδη εξαθλιωμένο οικονομικά πυροσβεστικό προσωπικό...

Διαβάστε την επιστολή της ΕΑΠΣ προς τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.