Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

24/3/12

Οι εθνικές επέτειοι, σηματοδοτούν έναρξη αγώνων για ελευθερία και αντίσταση για να μην καταλυθεί η ελευθερία


Οι διαχειριστές της κρίσης, στην ταλαιπωρημένη από τη μνημονιακή καταιγίδα πατρίδα μας, γυμνοί από τη λαική αποδοχή, χωρίς καμία πλέον δυνατότητα να πείσουν για την εφαρμόζόμενη άγρια πολιτική των περικοπών και της καταστολής, προσπαθούν να διασώσουν το "γόητρό τους", τρέμοντας πλέον τον Περήφανο Ελληνικό Λαό, που μέρα με τη μέρα ξυπνά και ορθώνει το Ανάστημά του.

Η πρόσφατη επιλογή να μετατραπούν οι "τιμητικές παρελάσεις" σε πολεμικές επιχειρήσεις και να επιστρατευτούν χιλιάδες συναδέλφοι των Σ.Α.,με υπέρβαση μάλιστα του ωραριου τους και των ρεπό τους, για να τις σιδεροφράξουν,δείχνει το αδιέξοδο των "εκτελεστικών επιλογών"

Διαβάστε περσσότερα

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΑ ΤΟΥ Π.Σ.


Για μια ακόμη φορά αναδείχθηκε η προχειρότητα των σχεδιασμών της Πρώην Πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ. ΠΡΟ.ΠΟ. και αυτών που συναποφασίζουν για το Πυρ/κό Σώμα και την Πυροπροστασία της χώρας. Δυστυχώς επαληθευτήκαμε με το «πολυνομοσχέδιο», για την «Παροχή Υπηρεσιών Ασφαλείας από Ένοπλους Φρουρούς σε Εμπορικά Πλοία και άλλες διατάξεις» στο οποίο υπάρχουν ρυθμίσεις για ζητήματα του Πυρ/κού Σώματος.
Ειδικότερα : Στο Άρθρο 18 παρ.2 ρυθμίζονται αρμοδιότητες της Ανωτάτης Υγειονομικής Επιτροπής του ΠΣ.
Η ρύθμιση είναι θετική για την Α.Υ.Ε.Π.Σ. για λόγους ισονομίας με τις αντίστοιχες Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές, Στρατού (Α.Σ.Υ.Ε), Ναυτικού (Α.Ν.Υ.Ε), Αεροπορίας (Α.Α.Υ.Ε), και την Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή της Ελληνικής Αστυνομίας, έρχεται όμως να νομιμοποιήσει τις διαδικασίες που ενήργησε πενταμελής Επιτροπή Ιατρών του ΠΣ για την πρόσληψη των 4.000 πυρ/των 5ετούς υποχρέωσης και ειδικότερα για την Διακρίβωση της κατηγορίας ικανότητας των υποψηφίων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωση...

διαβάστε την παρέμβαση του Φ.Παντελεάκου

Η καθιέρωση και ο πρώτος εορτασμός της 25ης Μαρτίου ως Εθνικής Εορτής


του Ελευθερίου Γ. Σκιαδά.


Ποτέ άλλοτε στα παγκόσμια δεδομένα οι συζητήσεις για την καθιέρωση του εορτασμού μιας Επανάστασης δεν υπήρξαν τόσο γόνιμες και παραγωγικές, όσο εκείνες που έγιναν για τον εορτασμό του εθνικού ξεσηκωμού των Ελλήνων (1821). Πρόκειται για την πιο πλούσια –ίσως– σελίδα της νεότερης ελληνικής ιστορίας, η οποία παραμένει σχεδόν ακατάγραφη, με αδημοσίευτα σπουδαία τεκμήρια. Στο επίκεντρο όσων γράφτηκαν μέχρι σήμερα βρέθηκε –όπως ήταν λογικό– η ημερομηνία του ξεσηκωμού, αλλά παραβλέφθηκαν εξίσου σημαντικές παράμετροι, όπως η κοινωνικο-πολιτική και οικονομική διάσταση που απέδιδαν στο γεγονός οι ρομαντικοί παραγωγοί της εθνικής ιδεολογίας εκείνης της εποχής.

διαβάστε περισσότερα